واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پیشگیری از جرم، به مشارکت مردم نیاز دارد
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان با اشاره به سه مسیر پیشگیری از وقوع جرم، گفت: پیشگیری از جرم، نیازمند مشارکت و همراهی مردم است.
علی دارینی در اولین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان سمنان در سالن شهدای هفتم تیر دادگستری، گفت: طبق ماده 2 قانون پیشگیری از وقوع جرم، نشست این شورا، متناظر با شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم در کشور و با حضور رده های استانی اعضا تشکیل شده است.
وی تاکید کرد: تصویب قانون مربوط به پیشگیری از وقوع جرم، زمینه بهبود فعالیت های موثر دستگاه های مختلف را در این زمینه و در چارچوب قانون، بیش از پیش فراهم می کند.
دارینی گفت: پیشگیری از وقوع جرم بر اساس اصل 156 قانون اساسی بر عهده قوه قضائیه است و قانون پیشگیری از وقوع جرم با توجه به ضرورت همکاری سایر بخش ها، به ویژه دستگاه های اجرایی در این زمینه و اهمیت توجه بیشتر به پیشگیری از وقوع جرم در جامعه، به تصویب رسیده است.
وی، ماهیت پیشگیری از وقوع جرم را همانند جرم ، در گذر زمان بر اساس اقدامات پیشگیرانه منطبق با مراحل ارتکاب جرم قابل تفسیر دانست و تصریح کرد: پیشگیری از وقوع جرم در سه گروه قابل تقسیم بندی است که گروه اول آن، پیشگیری با فعالیت در زمینه های فرهنگی و اجتماعی، به صورت مردمی و با مشارکت های مدنی مورد نظر است.
دارینی افزود: پیشگیری وضعی انتظامی با هدف منصرف کردن مجرم از ارتکاب جرم و نیز پیشگیری حقوقی قضایی با هدف اصلاح مجرمین در گروه های دوم و سوم عوامل پیشگیرانه از جرم است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان گفت: برای افزایش همکاری و تعامل دستگاه های مختلف استان و استفاده از ظرفیت آنها در امر پیشگیری از وقوع جرم، باید کارشناسی از هر دستگاه که دارای تحصیلات مرتبط با علوم اجتماعی، روانشناسی و حقوق است به عنوان رابط به این معاونت معرفی شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان نیز در این نشست، با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در سالهای متوالی مبنی بر ضرورت و اهمیت توجه به موضوع پیشگیری از وقوع جرم و تاکید ایشان بر فرا قوه ای بودن آن، توجه جدی دستگاه های استان و اقدام و عمل واقعی در پیشگیری از وقوع جرم را خواستار شد.
حیدر آسیابی، اقدام مناسب و انجام وظایف ذاتی دستگاه ها را از جمله عواملی دانست که در پیشگیری از وقوع جرم موثر است و گفت: در صورتی که دستگاه ها طبق آنچه که وظایفشان است عمل کنند، بخش بزرگی از آسیب های اجتماعی و جرائم، پیشگیری و زمینه ارتکاب آنها کم می شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان افزود: آسیب شناسی و سپس اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش ارتکاب جرم مجرمین و پیشگیری از ارتکاب جرم دیگر افراد جامعه، باید مورد نظر همه مسوولان باشد.
محمد تقی مشهدی ، مدیرکل بازرسی استان سمنان نیز در این نشست، اقدام های پیشگیرانه را یکی از سیاست های مهم بازرسی کل کشور عنوان کرد و با اشاره به اینکه قانون ضمانت اجرای کارها را پیش بینی کرده است، گفت: دستگاه ها از حوزه های نظارتی درون سیستمی غافل نشوند.
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]