محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831137575
بازی ناجوانمردانه در بازار صادراتی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شرق: معاون سازمان توسعه تجارت در تازهترین اظهارات خود گفته است از ۱۷هزارو ۵۰۰ صادرکننده حقیقی و حقوقی بخش خصوصی فقط هزار صادرکننده فعال هستند و این تعداد ۸۰ درصد صادرات را در اختیار دارند. به عبارتی حدود ۹۴ درصد از صادرکنندگان بخش خصوصی کشور غیرفعال هستند و در حقیقت صادرات ایران به دست شش درصد از صادرکنندگان میچرخد.
آماری که به گفته محمدرضا مودودی، نشاندهنده غیرفعالبودن سایر صادرکنندگان در حوزه تجارت خارجی است؛ درحالیکه بسیاری از آنها در این زمینه مدعی هستند. او در ادامه، با گلایه از حضور شرکتهای خصوصی در بازارهای خارجی، به ایسنا گفته است: نکته قابلتأمل دیگر اینکه تجار ما از تاجران خارجی بهعنوان واسطه به فروش استفاده میکنند و خودشان در این بازارها حضور ندارند درحالیکه تعریف ما از تجارت به معنای ریسک است و باید بخش خصوصی ما این مسئله را مدنظر قرار دهد.غیرفعالبودن ٩٤ درصد از صادرکنندگان بخش خصوصی به همان اندازه که میتواند به کاهلی و ناتوانی این بخش اکثریت دلالت داشته باشد، میتواند سرنخ وجود مسائلی در ارتباط با آن هزار صادرکننده فعال نیز باشد؛ چیزی که رئیس سابق اتاق تهران هم بر آن تأکید دارد.
آن هزار نفر را آنالیز کنند
محمدرضا بهزادیان دراینباره به «شرق» میگوید: بدیهی است که غیرفعالبودن بخش عمده صادرکنندگان بخش خصوصی نشان میدهد ابزارهای تسهیلکننده صادرات وجود ندارد اما توصیه من این است که آن هزار نفر را آنالیز کنند تا بفهمند اقتصاد این مملکت در کجا متمرکز است. به گفته او بخش اول از این هزار صادرکننده فعال، بنگاههای وابسته به بانکها و نهادهای عمومی و کسانی که پشت سرشان حمایت قوی دولتی و سرمایه کلان وجود دارد، هستند و بخش دیگر به صادرات هلدینگهای پتروشیمی یا بخشهای مربوط به صادرات قیر و فراوردههای نفتی مربوط میشود که زیر چتر هلدینگهای تحت پوشش شرکت ملی نفت قرار میگیرند و ربطی به بخش خصوصی ندارند.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران توصیه دیگری هم دارد؛ میگوید: باید از آن ١٦ هزار و ٥٠٠ صادرکننده مانده و غیرفعال هم که نقش چندانی در صادرات ندارند، دعوت و از آنها دلیل فعالنبودنشان پرسیده شود. بیشک آنها از موانعی نام میبرند که مخل کار صادرات بخش خصوصی است و متولیان امر صادرات باید برای حل آنها کمر همت ببندند.
سیاستهای ضد صادراتی دستگاههای متولی
بهزادیان در ادامه پا را از موانع حوزه صادرات هم فراتر میگذارد و به مسائلی میپردازد که عملا امکان صادرات را از بین میبرند. او از برخی دستگاههای داخلی به عنوان مقصران اصلی صادرنکردن فعالان بخش خصوصی نام میبرد چراکه مثلا وقتی در عراق بحران و ناامنی بالا گرفت و به دلیل حضور داعش امکان صادرات آرد از ترکیه به این کشور وجود نداشت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک به جای اینکه اجازه واردات گندم به کشور و تبدیل آن به آرد و صادرات مجدد به عراق را به بخش خصوصی بدهند تا چرخ آسیابها بچرخد و ارزشافزوده هم ایجاد شود، در یک رابطه نامشخص از سوی گمرک به طرفهای ترکیه اجازه داده شد آرد را از مسیر ایران به عراق ترانزیت کنند تا اگر در این میان سودی هست، به جیب آنها برود.
او تأکید میکند: دستگاههای ناظر باید این قبیل مسائل را بررسی کنند تا بفهمند چرا ٩٦ درصد صادرکنندگان بخش خصوصی فعالیتی ندارند.به اعتقاد او، در دوره تحریم هم تعداد صادرکنندگان از هزار نفر کمتر نبوده اما حالا هم که در پساتحریم هستیم، این تعداد افزایش پیدا نکرده است و این نشان میدهد از فضای پساتحریم، با وجود زحمتهایی که دولت و وزارت امور خارجه کشیدهاند، از سوی وزارتخانهها و دستگاههای متولی امر تجارت خارجی و صادرات، بهرهبرداری نشده است تا عملا راهی برای استفاده عملیاتی صادرکنندگان باز شود.
بدون رابطه بانکی جرئت صادرات ندارند
البته او منکر مشکلاتی نیست که پای صادرکننده بخش خصوصی را از حوزه صادرات میبُرند؛ او عقیده دارد صادرکنندهای که به رابطه بانکی دسترسی ندارد یا شرکتی در خارج ثبت نکرده است، ابدا جرئت نمیکند دست به صادرات کالا بزند؛ چراکه مکانیسمی برای ارسال پول به داخل نیست و پرداختها عموما بعد از دریافت کالا یا اسناد آن انجام میشود که بهویژه در مورد اول ریسک بالایی دارد.او پای ماجرای حضور ایران در بازار روسیه را پیش میکشد، کشوری که در سالهای اخیر، کشور دوست و همراه جمهوری اسلامی ایران تلقی میشده و در یکی، دو سال اخیر، هم از سوی اروپا تحریم شده و هم خودش یک سال پیش بخش عمده روابط اقتصادیاش با ترکیه را قطع کرده است.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران تصریح میکند: وقتی جامعه روسیه به لبنیات، میوه، سبزیجات و مواد غذایی ایران احتیاج داشتند و محصولات ایرانی بازار تازهای پیدا کرده بودند، گفتند موانع تجارت با روسیه برداشته میشود، روابط بانکی برقرار خواهد شد و موانع تعرفهای و قرنطینهای و بهداشتی برای محصولات غذایی ایران رفع میشود؛ اما نشد و ما نتوانستیم از این بازار بزرگ بهرهمند شویم، چراکه گام اساسی را در این حوزه برنداشتیم.بهزادیان میگوید: گویا دولت بهقدری در رویدادهای دستوپاگیر غرق است که کسی درون دولت وقت نمیکند نگاهی به بخش خصوصی بیندازد، بهگونهای که اگر فعالان بخش خصوصی به دستگاههای دولتی مراجعه کنند، پشت در اتاق مدیران حتی رتبه پایین، آنقدر معطل میشوند که منصرف شده و ترجیح میدهند دنبال کارهای بزرگ نروند.
او همچنین به صادرات سنگ آهن و مواد معدنی اشاره میکند که در سالهای اخیر بهدلیل افت قیمتهای جهانی کاهش یافته است. به گفته او وقتی تقاضای چین برای سنگ آهن ما کم شد، نهتنها نتوانستیم در روابط با چین تسهیلی برای صادرات این محصول فراهم کنیم، بلكه از یافتن بازارهای جدید بهجای چین هم ناکام بودیم. درعینحال ایمیدرو هم نتوانست در داخل شرایطی برای ایجاد ارزش افزوده از مواد معدنی مهیا کند، درحالیکه کشورهای بزرگ صادرکننده سنگ آهن مانند برزیل و استرالیا در همین قیمتها هم تولیدشان کم نشد و صادرات خود را حفظ کردند.
همه دارندگان کارت بازرگانی صادرکننده نیستند
نایبرئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، آمار ١٧ هزارو ٥٠٠ صادرکننده نقلشده از سوی مودودی، معاون سازمان توسعه تجارت را با نگاهی به آمار حدود ٢٢ هزار کارت بازرگانی صادرشده توسط اتاق بازرگانی تأیید میکند. مجیدرضا حریری در گفتوگو با «شرق»، غیرفعالبودن بخش عمده صادرکنندگان را به این ربط میدهد که افراد هنگام دریافت کارت بازرگانی اظهار میکنند در حال واردات و صادرات هستند درحالیکه احتمال نپرداختن به این امور نیز وجود دارد. البته حریری کاهش تعداد صادرکنندگان کشور را قبول دارد و شیوه صادرات توسط پیلهوری به عراق و افغانستان را یکی از دلایل این اتفاق عنوان میکند. به گفته او در یکی، دو سال اخیر بخش مهمی از صادرات ایران به کشورهای عراق و افغانستان توسط پیلهورانی انجام میشود که نیازی به کارت بازرگانی ندارند.
اجماع صادرکنندگان کوچک برای یکیشدن
مسئله دیگری که نایبرئیس اتاق چین موردتوجه قرار میدهد، اجماع صادرکنندگان کوچک برای ورود به بازارهای عراق و افغانستان است که همگی با یک کارت بازرگانی انجام میشود تا مشکلات کمتری داشته باشند؛ ضمن اینکه در رکود اقتصادی، با کاهش گردش پول در کشور، تاجران خردهپا از گردونه تجارت حذف میشوند. حریری در بخش دیگری از صحبتهای خود، به آن بخش از صادرات غیرنفتی کشور میپردازد که حتی اگر همه ١٧هزار و ٥٠٠ صادرکننده بخش خصوصی هم وارد عمل شوند، تقریبا نقشی در آن ندارند.
عمده صادرات در دست خصولتیها
به گفته او بیش از ٥٥ درصد صادرات غیرنفتی کشور شامل میعانات نفتی و محصولات پتروشیمی است که در دست تعداد کمی از افراد قرار دارد. علاوه بر این، بخش دیگری از صادرات غیرنفتی به مواد معدنی، سنگ آهن و سنگهای ساختمانی اختصاص دارد که توسط شرکتهای بزرگ، عمدتا خصولتی، انجام میشود. حریری میگوید بحث تجارت ما از شاکله کل اقتصاد کشور جدا نیست؛ در این اقتصاد غیرشفاف و رانتی، سهم بخش خصوصی واقعی از حوزه صادرات غیرنفتی کمتر از ٢٠ درصد است که بالای ٨٠ درصد از همین حجم هم در دست مدیران خصولتی و شبهدولتی است که از رانتهای اطلاعاتی، سرمایه و امکانات ویژه دولتی برخوردار هستند.
۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
بازارهای صادراتی درحال نابودی است
بازارهای صادراتی درحال نابودی استتاریخ انتشار شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۲۸ نماینده اتاق اصناف در آجیل خشکبار و حبوبات گفت بازارهای صادراتی آجیل و خشکبار در حال نابودی بوده و برای احیای آنها نیاز به حمایت ویژه وجود دارد محمدرضا ارزانی ممقانی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشتضرورت توجه به نیازهای بازار هدف صادراتی فرش دستباف
قائممقام نعمتزاده عنوان کرد ضرورت توجه به نیازهای بازار هدف صادراتی فرش دستباف شناسهٔ خبر 3725544 - چهارشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵ ۱۱ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت jwplayer display inline-block; قائممقام وزیر صنعت با اشاره به زمینههای رونق ویژه در بازارهای صادراتی فرش دسدلالبازی بازارخودرو را از بینبردیم
رئیسشورایرقابت دلالبازی بازارخودرو را از بینبردیم نایب رئیس کمیسیون صنایع ومعادن مجلس گفت اگر شورای رقابت نبود وضعیت کنونی اقتصاد کشور بدتر از اینها بود به گزارش فرهنگ نیوز رضا شیوا در برنامه ویژه گفتگوی خبری شبکه دو سیما گفت خودروهای تولیدی زیر 1500 سی سی در بازار کشوردلایل قیمت بالای مرغ صادراتی ایران در بازار جهانی
دلایل قیمت بالای مرغ صادراتی ایران در بازار جهانیتاریخ انتشار يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳ ۰۰ رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی با بیان این که مرغداران در دوسال اخیر با ضرر به تولید ادامه دادند گفت قیمت مرغ برزیلی در روسیه کیلویی دو دلار است در حالی که در خود برزیل ۴ ددلالبازی را دربازارخودرو از بین بردیم
رئیس شورای رقابت گفت دلال بازی و واسطه گری را در بازار خودرو از بین بردیم به گزارش خبرگزاری صدا وسیما رضا شیوا در برنامه ویژه گفتگوی خبری شبکه دو سیما افزود خودروهای تولیدی زیر 1500 سی سی در بازار کشور انحصاری است و رقیب ندارد و ما در قیمت گذاری این خودروها موفق بوده ایمجماعتی: ناجوانمردانه بازی نکردیم
جماعتی ناجوانمردانه بازی نکردیم جماعتی می گوید بازی خوبی مقابل پرسپولیس انجام دادیم ما از جوانان و باتجربه های خوبی برخورداریم به گزارش ورزش سه مهرداد جماعتی کاپیتان فولاد خوزستان درباره بازی با پرسپولیس گفت هواداران از بازی لذت بردند بازی خوبی مقابل پرسپولیس انجام دادآیا بازار عرضه بازیهای رایانهای واقعا غیرقابل مدیریت است؟
تحلیل فرهنگی آیا بازار عرضه بازیهای رایانهای واقعا غیرقابل مدیریت است شناسهٔ خبر 3731208 - چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵ ۰۱ فرهنگ > صنایع فرهنگی jwplayer display inline-block; تأکید مجدد مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای بر محدودیتهای موجود در مسیر مدیریت عرضه بازرقابت یک ماهه بازیسازان گمنام/ سهم این استعدادها از بازار چیست؟
در گفتگو با مهر تشریح شد رقابت یک ماهه بازیسازان گمنام سهم این استعدادها از بازار چیست شناسهٔ خبر 3729560 - سهشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۵۹ فرهنگ > صنایع فرهنگی jwplayer display inline-block; مسئول برگزاری رویداد یک ماهه بازیسازی لول آپ ضمن تشریح دستاوردهای این رویدگزارش فارس از بازار مکاره پیشنهادهای خارجی به بازیکنان ایرانی بازارگرمی،پیشرفت و یا نیمکت نشینی در اروپا؟!/چرا
گزارش فارس از بازار مکاره پیشنهادهای خارجی به بازیکنان ایرانیبازارگرمی پیشرفت و یا نیمکت نشینی در اروپا چرا جوان های قهرمان لیگ پیشنهاد خارجی ندارند با شروع فصل نقل و انتقالات باز هم شاهد بازارگرمی بازیکنان به بهانه پیشنهادهای خارجی هستیم ادعایی که نمیتوان خیلی به آن اعتمادامتناع «کافه بازار» از انتشار بازیهای ضد صهیونیستی
امتناع کافه بازار از انتشار بازیهای ضد صهیونیستیبخشدانش و فنآوری الف 11 مرداد95کافه بازار بازی ضد صهیونیستی کلش آف کوئنل clash of quenel تولید موسسه مصاف را یک روز پس از تأیید به دلیلی که آن را موارد حساسیتزا خواند حذف کرد تاریخ انتشار دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۴۵ ب-
اقتصادی
پربازدیدترینها