تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852831910




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتي تالار وحدت نقطه ضعف يك تئاتر مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وقتي تالار وحدت نقطه ضعف يك تئاتر مي‌شود
هميشه افراد شناخته شده مذهبي، سياسي، هنري و سلبريتي‌ها و زندگي آنها و وقايعي كه براي آنها اتفاق افتاده و گره در تاريخ اين مرز و بوم دارد، براي مردم جامعه از اهميت خاصي برخوردار بوده...
نویسنده : مصطفي پوركياني 


هميشه افراد شناخته شده مذهبي، سياسي، هنري و سلبريتي‌ها و زندگي آنها و وقايعي كه براي آنها اتفاق افتاده و گره در تاريخ اين مرز و بوم دارد، براي مردم جامعه از اهميت خاصي برخوردار بوده و مردم نسبت به سرنوشت آنها علاقه‌مندند و وقتي مردم از وقايع زندگي آنها باخبرند و نويسنده و كارگرداني در عالم هنر بخواهد اين زندگي را روي صحنه تئاتر يا به قاب سينما و تلويزيون ببرد، با دشواري‌هاي فراواني بايد دست و پنجه نرم كند چون تماشاگر با اين وقايع تاريخي آشنا بوده و هر انحرافي از تاريخ مي‌تواند دردسر‌ساز شود.
شايد همين فرض باعث مي‌شود كه برخي كارگردان‌ها به خاطر ترس از اين موضوع، فضاي دراماتيك و درامي را كه بايد به كارشان ديكته كنند و وقايع تاريخي و زندگي آن فرد مورد نظر را در بستر آن فضا بازگو كنند به روايت خطي و تاريخي كار بسنده كرده و با پرداختن به جزئياتي كه به راحتي امكان حذفشان وجود دارد، كاري طولاني و خسته‌كننده به مخاطب تحويل ‌دهند. اين روزها نمايش «راپورت‌هاي شبانه دكتر مصدق» به نويسندگي و كارگرداني اصغر خليلي در تالار وحدت در حال اجراست و اين اجراي 100 دقيقه‌اي، به عوامل كودتاي 28 مرداد و چگونگي انجام اين كودتا تا مرگ دكتر مصدق اشاره دارد.
كاملاً مشخص است كه خليلي در مقام نويسنده، مطالعه و پژوهش فراواني قبل از نوشتن اين نمايش داشته و به خاطر اين تعهد تاريخي سعي در اجراي تمام حوادث آن برهه تاريخي با تمام جزئيات آن داشته كه همين كار باعث طولاني شدن اغلب صحنه‌ها و درنهايت خستگي تماشاگر شده است.
‌اي‌كاش خليلي به جاي روايت خطي كار، لحظات دراماتيك زندگي مصدق را به تصوير مي‌كشيد و به بهانه آن به ساير حوادث و اتفاقات زندگي مصدق سرك مي‌كشيد. به عنوان مثال صحنه دادگاهي دكتر مصدق مي‌توانست محوريت نمايش قرار گيرد و مابقي ماجرا حول آن به صورت غير‌خطي بازگو شود تا جذابيت و انرژي كار باقي بماند. البته شايد خليلي با انتخاب عامدانه اين بخش از زندگي دكتر مصدق و بازنمايي وقايع انجام رفراندوم و انحلال مجلس، به نوعي خواسته نگاهي انتقادي سياسي نيز به شرايط روز جامعه داشته باشد و تماشاگر را عامدانه به ياد وقايع اخير بيندازد.
يكي از مشكلات اين كار كه درنهايت به كاهش حس نهايي تماشاگر مي‌انجامد، اجراي كار در تالار وحدت است كه به دليل فاصله تماشاگران تا صحنه نمايش و سن تئاتر، اين رابطه چهره به چهره و حسي كه در ارتباط نزديك بازيگر تئاتر با تماشاگر وجود دارد، در اين سالن كمتر ديده مي‌شود و همين موضوع باعث مي‌شود كه انرژي بالاي بازيگران به صورت كامل به تماشاگران منتقل نشود.
 براي ادعاي اين فرض مي‌شود به لحظه‌اي در نمايش اشاره كرد كه بازيگر نقش باغبان كه پايين سن و در كنار رديف اول صندلي بازيگران به اجراي نقش مي‌پردازد، در هنگام بازي حس بيشتري به تماشاگر منتقل مي‌كند و بازي او تماشاگر را بيشتر با خود همراه مي‌كند.
حضور فرهاد آييش در نقش دكتر مصدق و شباهت ظاهري او به اين شخصيت تاريخي، بازي و حسي كه آييش در اجراي اين نقش از خود به يادگار مي‌گذارد، همان آكسون‌گذاري‌ها و مكث‌هاي هميشگي آييش در بازي خود، همه و همه باعث شده تا مصدق، به عنوان قهرمان اين نمايش به خوبي بدرخشد. ايرج راد با بازي زيباي خود به خوبي توانسته به عنوان عامل غرب، سياست‌هاي پنهاني آنها را در براندازي حكومت ايران و نخست‌وزيري مصدق به خوبي نشان دهد. هر كسي كه به تماشاي اين نمايش بنشيند، نمي‌تواند به بازي زيباي خسرو احمدي در نقش و تيپولوژي يك جاهل و كلاه‌مخملي‌هاي دهه 30  اشاره نكند كه چقدر زيبا احمدي از عهده اين نقش درآمده و مي‌شود به‌راحتي به بازي زيباي او و مقايسه آن با ساير كلاه‌مخملي‌هاي كار اشاره كرد. همچنين نرگس محمدي در اين كار برخلاف سابقه تلويزيوني و سابقه تصويري مخاطب از او، اين بار در نقش «پري بلنده» بازي خوبي از خود در ذهن تماشاگر به يادگار مي‌گذارد و با ديالوگ‌هايي كه بين او و خسرو احمدي برقرار مي‌شود، باري از نمايش را به دوش مي‌كشند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن