محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827160672
جشن خانه سینما در سودای اسکار ایرانی !
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: در پی حواشی غیر رسمی بوجود آمده دربارهی مقررات این دورهی جشن خانه سینما، (در حالیکه این مقررات رسما اعلام نشده است)، دستاندرکاران این جشن،توضیحاتی را ارایه کردند.
در متن ارسالی ستاد اطلاعرسانی جشن سینما آمده است: «جشن خانه سینما هر ساله روز 21 شهریور ماه همزمان با روز ملی سینما و با هدف انتخاب آثار برتر سال توسط هنرمندان سینما برگزار و به بهترینهای سینمای ایران تندیس اهدا میشود.
هجدهمین جشن سینمای ایران با شیوهای نوین و به شکل آکادمی برگزار خواهد شد. حضور تخصصی داوران در رشتههای مختلف و حضور اکثریتی اصناف که به معرفی بهترین آثار تولید شده در سال گذشتهی سینمای ایران میانجامد.
اساس داوری در این جشن چنین خواهد بوده که اعضای هر صنف، داوران خود را انتخاب و در دو دوره بهترینهای رشته خود را معرفی خواهند کرد.
این شیوه از داوری نیازمند یک نظام و مدیریت با نگاهی تخصصگرا خواهد بود و دست اندرکاران جشن هجدهم به دبیری کمال تبریزی همت به انجام آن گماردهاند به این ترتیب جشن خانه سینما جشنواره نیست، بلکه مراسمی است شبیه اسکار که داوران ، برترینهای سینما را از میان تولیدات سال معرفی کرده و به آنان جایزه میدهد و از این دیدگاه اعتبار خاص خود را دارد.
در نشست خبری سال گذشته جشن خانه سینما همایون اسعدیان دبیر این جشن عنوان کرد که همهی ما میدانیم که آییننامه با اشکالات اساسی رو به رو است و امسال درصدد این هستیم که آکادمی جشن خانه سینما که سالهای قبل وجود نداشت را راهاندازی کنیم و با طراحی آییننامهی واقعی و اجرایی این آکادمی، از سال آینده به مرحلهی اجرا بگذاریم.
شیوه آکادمی یکی از شیوههای برگزاری جشن های سینمایی در سراسر دنیا است که از اعتبار ویژهای نیز برخوردار است.
این شیوه دقیقترین شکل داوری و از نظر اجراء سختترین نوع داوری است. شیوه آکادمی روش متداول در آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا است. در این شیوه بر عکس روند داوری مشورتی داوران که عضو آکادمی هستند همراه با تماشاگران فیلم ها را میبینند. این روند یک سال طول میکشد و شرط داوری فیلمها اکران آنها است.
اعضای هیات داوری آکادمی از همه تخصصها انتخاب میشوند و در پایان امتیازها جمع بندی میشود و بالاترین رأی برنده جایزه خواهد شد.
بسیاری از کشورهای جهان هر ساله یک جشن سینمایی به صورت آکادمی برگزار میکنند که از مشهورترین آنها جایزه اسکار است.
جوایز آکادمی (انگلیسی: Academy Awards) یا اسکار (انگلیسی: Oscars)، مراسم اعطای جوایز سالانه آمریکا است که توسط آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک به بهترین آثار صنعت سینما جهان اهدا میشود. این مراسم یکی از شاخصترین مراسمهای اهدای جوایز در جهان است و هر ساله در بیش از ۱۰۰ کشور جهان بهصورت زنده پخش میشود. جایزه اسکار یکی از نه جایزه از جوایز آکادمی است. جوایز آکادمی در بخش رسانه به عنوان قدیمیترین مراسم اهدای جوایز به شمار رفته و جوایزی نظیر جایزه گرمی (برای موسیقی)، جایزه امی (برای تلویزیون) و جایزه تونی (برای تئاتر) پس از آن شکل گرفتند. آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک توسط لویی بی میر مدیر استودیو مترو گلدوین مایر ایجاد شد.
جایزه اسکار همواره نشان دهنده وضعیت کلی سینما بوده و به عنوان پاداشی به فیلمها، بازیگران و کارگردانانی که دستاوردهای پایداری داشتهاند اهدا شده است. حتی هرگاه که آکادمی از یکی از این نشانهها غافل مانده، باز هم معیارهای مفیدی برای درک روندهای جاری در صنعت فیلم در اختیار مورخان گذاشته است.
در دیگر جوایز مشهور شیوه آکادمی جایزه سزار (به فرانسوی: César du cinéma français) یا در حقیقت جایزه سینمایی ملی فرانسه است که نخستین بار در سال ۱۹۷6 برگزار شد. نامزدهای این جایزه توسط اعضای آکادمی هنرها و فنون سینمایی فرانسه (به فرانسوی: Académie des Arts et Techniques du Cinéma) برگزیده میشوند که مراسم آن در تئاتر دو شتله پاریس معمولاً در فوریه برگزار می شود . این جایزه که نام خود را از سزار بالداچینی، مجسمهساز فرانسوی گرفتهاست به اسکار فرانسوی معروف است.
این جشنواره از سال 1976 بر اساس مدل آمریکایی اسکار، با هدف تجلیل از بهترینهای سینمای فرانسه ایجاد شد. متخصصین سینما و شیفتگان هنر هفتم برای شناختن کسانی که جوایز سزار را میربایند و معرفی نسل جدیدی از هنرمندان سینمای فرانسه، در هر سال منتظر لحظه مقدر میمانند.
این مراسم همواره به عنوان اسکار فرانسوی در نزد دوستداران سینمای فرانسوی زبان شناخته می شود. در این جشنواره سینمایی، بسیاری از هنرمندان با استعداد سینمای فرانسه( ژان روشفور، میشل سارو، آلن دلون،میشل گالابرو، ژرار دوپاردیو، رومی اشنایدر، سیمون سینیوره، کاترین دونوو، ایزابل آجانی...) مورد تجلیل و همه گروه های فنی فیلم مورد تقدیر قرار می گیرند. نسل جوان هنر هفتم ( ریشارد آنکونیا، ماتیو کازوویچ، ایوان آتال، ماتیو آلماریک، طاهر رحیم، سوفی مارسو، شارلوت گینسبورگ، وانسا پارادیس، اودری توتو، ژولی دوپاردیو...) در زیر نور پروژکتورها به پیش رانده و به مشاهیر متوفی ادای احترام می شود.
گفته میشود سزار به دلیل تقارن اش با مراسم اسکار به نحوی تحت الشعاع آن قرار میگیرد.
از دیگر نمونه های جشنواره به شیوه آکادمی میتوان به جایزه بفتا اشاره کرد.
آکادمی هنرهای فیلم و تلویزیون بریتانیا به اختصار بَفتا (به انگلیسی: British Academy of Film and Television Arts، بهصورت مخفف BAFTA) یک مؤسسه خیریه و مستقل است که به پشتیبانی از توسعه و ترویج هنر فعال است.
آکادمی هنرهای فیلم و تلویزیون انگلستان که به عنوان یک انجمن خیریه به ثبت رسیده است هدف خود را شناسایی و حمایت از کسانی که به فیلم و سینمای انگلیس خدمات برجستهای کردهاند اعلام
مراسم سالانه اعطای جوایز فیلم «بالیوود» نیز از دیگر نمونههای جشن های شیوه آکادمی است.
این جشن که به لحاظ جذب مخاطبان میلیونی به «اسکار سینمای هند» معروف بوده و از سوی آکادمی بینالمللی فیلم هند برگزار میشود، در روزهای پایانی ماه جون با حضور چهرههای سرشناس سینما و اکران فیلمهای جدید در تورنتو برگزار خواهد شد.
جوایز اسکار سینمای هند با هدف اعتبار بخشیدن بینالمللی به فیلمهای بالیوود هرسال در یک کشور برگزار میشود. اولین دوره این مراسم در سال 2000 در لندن برگزار شد که پس از آن فروش فیلمهای محصول هند در انگلیس 35 درصد افزایش یافت.
جایزه آکادمی فیلم ژاپن (به ژاپنی Nippon Akademī-shō ) نیز جایزهای مشابه جایزه اسکار است که هر ساله از سال ۱۹۷۸ (میلادی) و از طرف انجمن آکادمی فیلم ژاپن به فیلمهای برتر سینمای ژاپن اهدا میشود.
از دیگر جوایز آکادمی جایزه امی (به انگلیسی: Emmy Award) یک جایزه آمریکایی برای تولیدات تلویزیونی است، که عموماً به عنوان معادل اسکار برای تلویزیون دانسته میشود.
پاداش امی توسط سه سازمان مرتبط اما مستقل از هم به برندگان اعطا میشود: آکادمی هنرها و علوم تلویزیون، جایزه ملی امی را به برنامههای اول وقت (به انگلیسی: primetime) غیر ورزشی تلویزیونهای آمریکا میدهد، آکادمی ملی هنرها و علوم تلویزیون، جایزه امی را به برنامههای روزانه ورزشی، خبری و مستند تلویزیونهای آمریکا میدهد و آکادمی بینالمللی هنرها و علوم تلویزیون جایزه امی را به برنامههای تلویزیونی تولید شده در خارج از آمریکا اعطا میکند.
دو جایزه اول از شهرت بیشتری برخوردار هستند و تحت عنوان «جوایز هنرهای خلاق امی» (به انگلیسی: Creative Arts Emmys) شناخته میشوند.
جایزه گِرَمی (به انگلیسی: Grammy Awards) (در اصل: جایزهٔ گرامافون) نیز نام مراسم اهدای جوایزی است که توسط آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط، به دستاوردهای برجسته در تولید موسیقی تعلق میگیرد. از بین سه مراسم بزرگ موسیقی جهان، گرمی بزرگترین آنها است. ارزش جایزه گرمی برابر با جایزه اُسکار در صنعت فیلمسازی و جایزه اِمی در تلویزیون است.
این مراسم همانند اسکار، دارای ۱۰۸ ردهبندی خاص در ۳۰ سبک مختلف موسیقی همانند: پاپ، راک، آر اند بی و رپ است. رای تمامی داوران در نتیجه نهایی این مراسم تأثیر دارد.
همچنین وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه نیز در حال انجام کارهای مقدماتی برای پایهریزی آکادمی سینمایی اوراسیایی و اعطای جوایزی همانند «اسکار امریکایی» است.
دفتر مطبوعاتی وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه به طور مشترک با سایر ارگانهای علاقهمند به حضور در این فرایند، مشغول برنامهریزی برای تاسیس آکادمی سینمایی اوراسیا در چارچوب سازمان بریکس هستند. به گفته دستاندرکاران، صحبت از اجرای این طرح و تامین بودجه آن هنوز زود است.
خانه سینمای ایران در هجدهمین جشن خود به شیوهای نوین روی آورده است که بر اساس حضور اکثریت متخصص پایه گذاری شده است. شیوهای که سعی در ساختار شکنی و تحولی بنیادین در نوع داوری تولیدات اصناف مختلف خانه سینما ایجاد خواهد کرد.
پایه گذاری این شیوهی نوین در برگزاری نوعی اسکار ایرانی حرکتی دشوار و زمان بر خواهد بود که تنها به یاری اهالی سینما و متخصصین در رشتههای گوناگون امکان پذیراست.»
در حالی دستاندرکاران جشن خانه سینما این توضیحات را منتشر کردهاند که هنوز آییننامه جشن پیش رو به شکل رسمی منتشر نشده است و در عین حال طی چند روز گذشته،برخی اصناف سینمایی نسبت به شیوهی پیش رو اعتراضات غیر رسمی را داشتهاند.
۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
اعتراض به جشن خانه سینما
ابوالحسن داوودی که سابقه مدیر عاملی خانه سینما را دارد از آییننامه جدید خانه سینما انتقاد کرد و گفت که فیلم خود را از داوری این مراسم خارج کرده است جشن خانه سینما ابوالحسن داوودی با بیان اینکه در امور صنفی بیشتر گرفتار پسرفتیم تا پیشرفت گفت به جای اینکه مسائل در طول سالآغاز به کار دبیرخانه جشن سینمای ایران
روزنامه بانی فیلم با استقرار کمال تبریزی دبیر هجدهمین جشن بزرگ سینمای ایران و شکل گیری تیم اجرایی این رویداد مهم سینمایی به مدیریت بیژن میرباقری فعالیت دبیرخانه دائمی جشن خانه سینما آغاز شد به گزارش رسیده در هجدهمین دوره این رویداد بزرگ سینمای ایران ارزیابی آثار تولید شده و بعلی ملاقلی پور :در جشن خانه سینما تمام فیلمها داوری نمیشود!
کارگردان فیلم قندون جهیزیه مدعی شد که در جشن خانه سینما فقط برخی از آثار داوری میشوند علی ملاقلی پورعلی ملاقلی پور فرزند مرحوم رسول ملاقلیپور و کارگردان فیلم قندون جهیزیه با انتشار یادداشتی در فضای مجازی نوشت امسال گفتهاند در جشن خانه سینما تمام فیلمها داوری نمیشودهیئت انتخاب بخش فیلمهای کوتاه جشن خانه سینما معرفی شدند
هیئت انتخاب بخش فیلمهای کوتاه جشن خانه سینما معرفی شدند دبیرخانه جشن خانه سینما اسامی هیئت انتخاب بخش فیلم های کوتاه خود را اعلام کرد به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ارتباطات و اطلاعرسانی هجدهمین جشن سینمای ایران دبیرخانه این جشن اساجایزه ویژه جشنواره فیلم «بلاک» به سینماگر ایرانی رسید
جایزه ویژه جشنواره فیلم بلاک به سینماگر ایرانی رسید شناسهٔ خبر 3729539 - سهشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸ ۲۷ هنر > سینمای ایران jwplayer display inline-block; خاطره اسدی جایزه ویژه جشنواره فیلم بلاک را از آن خود کرد به گزارش خبرگزاری مهر جایزه ویژه بهترین فیلم کوتاهتبریک دبیرجشنواره فیلم فجر به مدیرعامل جدید خانه سینما
تبریک دبیرجشنواره فیلم فجر به مدیرعامل جدید خانه سینما دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر انتصاب منوچهر شاهسواری را به عنوان مدیرعامل خانه سینما تبریک گفت به گزارش ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر محمد حیدری با تقدیر از تلاش ها و همراهیهای رضا میرکریمی در خانه سینما و همچنجشن خانه سینما در عمارت مسعودیه
خبرگزاری برنا بیژن میرباقری با اعلام اینکه بزودی در رابطه با جشن خالنه سینما با مدیرعامل خانه سینما جلسه خواهیم گذاشت از مکان برگزاری این جشن سخن به میان آورد بیژن میرباقری مدیر اجرایی هجدهمین جشن خانه سینما در پاسخ به اینکه چه تغییراتی در این جشن خواهیم بود اظهار داشت بزودی جواکنش کانون کار گردانان به تغییر در نحوه داورى جشن خانه سینما
واکنش کانون کار گردانان به تغییر در نحوه داورى جشن خانه سینما کانون کار گردانان سینمای ایران با انتشار نامه ای نگرانی خود را از آیین نامه دواری هجدهمین جشن سینمای ایران اعلام کرد به گزارش ایلنا متن نامه کانون کارگرانان به کمال تبریزی به شرح زیر است جناب آقای کمال تبریزی دهيئت انتخاب بخش آثار مستند جشن خانه سینما معرفی شدند
هيئت انتخاب بخش آثار مستند جشن خانه سینما معرفی شدند اسامی اعضای هیئت انتخاب بخش فیلمهای مستند هجدهمین جشن بزرگ سینمای ایران اعلام شد به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ارتباطات و اطلاعرسانی هجدهمین جشن سینمای ایران دبیرخانه اینهیات انتخاب بخش آثار مستند جشن خانه سینما معرفی شدند
هیات انتخاب بخش آثار مستند جشن خانه سینما معرفی شدند شناسهٔ خبر 3728514 - دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸ ۵۲ هنر > سینمای ایران jwplayer display inline-block; اسامی اعضای هیات انتخاب بخش فیلمهای مستند هجدهمین جشن بزرگ سینمای ایران اعلام شد به گزارش خبرگزاری مهر دبیرخانه هجد-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها