تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه دیدید که مردی باکی ندارد که چه می گوید و چه درباره اش گفته می شود،چنین ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844605277




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نجات صنعت باپرهیزازشعارقاچاق‌کالابه منزله مرگ‌تدریجی‌صنعت است


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هیچ شکی نیست که امروز صنعت شرایط دشواری را تجربه می‌کند و به دغدغه ای مهم و نگران کننده تبدیل شده است.


رهبر معظم انقلاب اسلامی که همواره در بیاناتشان بر این دغدغه تاکید دارند در تازه‌ترین موضع گیری ضمن انتقاد بسیارشدید از ادامه روند واردات بی رویه به کشور تصریح کرده‌اند:" ادامه وضع فعلی تولید داخلی یعنی بیکاری جوانان، رکود بیشتر وزندگی دشوار مردم". قاچاق کالاهای خارجی که مشابه داخلی آن‌ها در کشور تولید می‌شود، امان صنعت را بریده و عرصه را بر کارآفرینان و تولید کنندگان تنگ کرده. در این خصوص مقام معظم رهبری با اظهار تأسف از این وضعیت می‌فرمایند:" با وجود تاکید بر ضرورت ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه داخلی، بازارها پر از کالاهای خارجی است و تولید داخلی در فشار قرار گرفته."


کارآفرینان که در منشور مهم اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر انقلاب به عنوان پیشگامان این مبارزه بزرگ محسوب می‌شوند، با انبوهی از مشکلات و کاستی‌ها و در عین حال با کم لطفی‌های بسیار مواجه شده‌اند و از سویی مسئولیت‌هایی بس خطیر دارند! دکتر ابوالفضل روغنی گلپایگانی از کارآفرینان پر سابقه عرصه صنعت و تولید و رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران ، سخنان گهربار رهبر انقلاب درباره وضعیت صنعت را هشداری به موقع خطاب به کارگزاران و متولیان صنعت ارزیابی کرده و می‌گوید: دغدغه رهبر فرزانه انقلاب، دغدغه بزرگ کارآفرینان و تولید کنندگان است و انتظار می‌رود دولت و مجلس و تمامی مسئولان ذیصلاح  برای نجات صنعت از وضعیت کنونی ، عزم خود را جزم نمایند و از شعار دادن پرهیز کنند.


صحبت‌های دکتر روغنی گلپایگانی کارآفرین باسابقه و نمونه کشوری، مدیرعامل مجتمع بزرگ صنعتی چوب و کاغذ مازندران بزرگ‌ترین واحد تولیدی کاغذ در ایران و رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران شنیدنی است.


۲۰ میلیارد دلار قاچاق!!


رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران با سابقه ای نزدیک به ۳۰ سال مدیریت در عرصه صنعت یکی از منتقدین جدی واردات به کشور بوده و قاچاق کالا را به منزله مرگ تدریجی صنعت توصیف می‌کند؛ دکتر"ابوالفضل روغنی گلپایگانی" در این باره اظهار می‌دارد:


" قاچاق سالانه ۲۰ میلیارد دلار کالاهای خارجی به کشور که رهبر معظم انقلاب نسبت به آن ابرازتاسف شدید نموده‌اند، مصیبتی عظیم برای تولید و اشتغال در کشور به شمار می‌آید و جالب این که برای مقابله با این پدیده فقط وعده و شعارهای زیبا می‌شنویم".


مدیرعامل مجتمع صنعتی چوب و کاغذ مازندران ، بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین واحد تولید کاغذ در کشور که ریاست سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوای کشور را هم بر عهده دارد، مدت‌هاست که از تبعات ناگوار واردات کاغذهای بی‌کیفیت به کشور و رکود بی سابقه واحدهای تولیدی سخن گفته و واحد تحت مدیریتش بزرگ‌ترین قربانی پدیده شوم قاچاق است.


سالانه ۱۷۵ هزار تن انواع کاغذ با کیفیتی قابل قبول و مطابق با استانداردهای روز جهان در این مجتمع تولید می‌شود که ظرف چند سال گذشته به واسطه واردات بی رویه کاغذهای عمدتاً بی کیفیت این شرکت و چند واحد تولیدی با مشکل عدم فروش  و دپو شدن محصول مواجه بوده و از سویی با وجود تاکید مسئولان بر خرید کالاهای داخلی توسط وزارتخانه ها و نهادهای دولتی این مهم مورد غفلت قرارگرفته و اشتغال صدها کارگر شاغل همواره تهدید می‌گردد.


دکتر"روغنی گلپایگانی" که او را باید یکی از مدیران بسیار موفق در بحث مدیریت بحران در صنعت نامید، می‌گوید: " متأسفانه در حال حاضر کشور ما محل ورود محصولات بنجل خارجی شده و گاه محصولاتی از برخی کشورها مانند چین و کره وارد کشور می‌شود که از کیفیت لازم برخوردار نیست؛ چون که برای وارد کننده مهم نیست که چه چیزی وارد کشور می‌شود."



نجات صنعت باپرهیزازشعارقاچاق‌کالابه منزله مرگ‌تدریجی‌صنعت است



ممنوعیت بهره برداری از جنگل‌ها، مشکلات مربوط به واردات چوب به عنوان مواد اولیه اصلی کارخانه‌هایی نظیر چوب و کاغذ مازندران و پایین بودن تعرفه واردات کاغذ و واردات بی رویه این محصول و... مشکلاتی هستند که صنایع بزرگ و متوسط داخلی با اشتغال زایی هزاران نفر را با خطر جدی مواجه نموده و این در حالی است که تولید کنندگان داخلی با کم لطفی نهادهای داخلی مواجه هستند، وزارتخانه هایی که حکم مشتریان بزرگ کارخانه های تولید کننده کاغذ را دارند در سال‌های اخیر واردات را در دستور کار قرار دادند و مسئولان وزارت ارشاد برای افزایش تعرفه واردات کاغذ تلاش لازم را انجام نمی‌دهند و در این میان انتظار داریم که کارآفرینان با چنگ و دندان تولید و اشتغال موجود را حفظ نمایند و در مواقعی به فکر توسعه ظرفیت‌های تولید هم باشند!


دکتر روغنی گلپایگانی مدیرعامل چوب و کاغذ مازندران و رئیس سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا در این باره اظهارنظرمی کند: " الآن به عنوان تولید کننده کاغذ با مشکلات متعددی مواجه هستیم؛ کسانی که کاغذ وارد کشور می‌کنند، از ارز فرهنگی بهره می‌برند اما من تولید کننده باید همه عوارض و مالیات‌ها را پرداخت کنم و هیچ گاه توان رقابت با آن‌ها را در این شرایط نخواهم داشت؛ تولید کنندگان داخلی ما از رانت‌هایی که در اختیار وارد کنندگان قرار می‌گیرد، رنج می‌برند."


این کارآفرین و مسئول در سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا به موضوع اخذ ارزش افزوده در برابر واردات خمیر کاغذ نیز اشاره کرده و می‌گوید: تولید کنندگان کاغذ برای واردات خمیر کاغذ باید ۹ درصد ارزش افزوده را متقبل شوند و از سویی واردکنندگان کاغذ از پرداخت آن معاف هستند؛ لذا بنده از نمایندگان محترم مجلس درخواست کرده‌ام که در برنامه ششم توسعه این میزان به صفر کاهش یابد.


ایشان گریزی به بیانات اخیر رهبر انقلاب درباره مقابله جدی با واردات و حمایت قاطع مسئولان از تولیدات داخلی زده و تصریح می‌کند:


"انتظار داریم که ارزش افزوده مربوط به واردات خمیر کاغذ در بودجه سال آینده صفر شده و تعرفه های مرتبط با واردات کاغذ از۴ به ۷ درصد افزایش یابد تا در رقابت با تولید کنندگان خارجی عقب نمانیم ؛ همان‌گونه که تمامی تولید کنندگان کشور توقع دارند با قطع واردات کالاهایی که مشابه آن‌ها در کشور تولید می‌شود، دغدغه های مسئولان نظام به خصوص رهبر معظم انقلاب پایان یابد."


انتظار تولید کنندگان کاغذ چیست؟


رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در مورد انتظار تولید کنندگان در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب سال"اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" نام‌گذاری شده می‌گوید:" دولت تدبیر وامید به اقتصاد مقاومتی توجه دارد به همین دلیل ستادی را تشکیل داده که معاون اول محترم رئیس جمهوری ریاست آن را بر عهده دارد اما حرف ما این است که با همه این موارد در کشور به صورت شعاری برخورد می‌شود؛ یعنی نکته ای که رهبر انقلاب نیز تذکر دادند. این در حالی است که اقتصاد مقاومتی دارای چهارچوب‌های محکمی است که می‌توان به آن اتکاء کرد و ناجی اقتصاد کشور باشد.


دکتر روغنی گلپایگانی تاکید می‌کند:" تولید کننده داخلی توقعی جز حمایت ندارد. دولت باید اقداماتی را انجام دهد که به حمایت از تولید کننده داخلی بیانجامد. حمایت حتمی و قطعی از تولید کننده داخلی یکی از رموزموفیت در اقتصاد مقاومتی است؛ این در حالی است که سال‌های گذشته تولید کنندگان داخلی صاحب مقام و منزلت نبوده و آن قدرگرفتارسازمانها و موانع شدند که توان چندانی برای رقابت با محصولات خارجی نداشتند."


تسهیلات برای واحدهای تولیدی از برنامه‌ریزی تا عمل


دولت تدبیر وامید از همان روزی که زمام امور را دردست گرفت،مهم‌ترین برنامه‌اش رفع موانع تولید و حمایت از کارآفرینان بود این هدف مهم با منشور اقتصاد مقاومتی توأمان گشت تا مردان اقتصادی دولت بیش از پیش متوجه مسئولیت خطیر خود در برابر تولید ملی و کارآفرینان شوند.


مقرر شد بخشی از درآمدهای ناشی از هدفمند شدن یارانه‌ها به تولید اختصاص یابد که بنا بر گفته صاحب نظران و آنانی که دستی بر آتش دارند تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده و ده‌ها هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط لنگ تسهیلات تحت عنوان سرمایه در گردش هستند؛ صحبت از تخصیص ۱۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلاتی است که مقرر است به هزاران واحد واجد شرایط پرداخت گردد تا بلکه صنعت و اشتغال از بن بست های فعلی خارج شوند.


دکتر روغنی گلپایگانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مهم‌ترین معضلاتی که تولید کنندگان دچارآنهاهستند می‌پردازد؛ مسایلی که شاید هزاران بار عنوان شده اما به گفته کارآفرینان، تنها مطلبی که شنیده‌اند، وعده بوده است و شعار!


رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران بابیان این که سود بانکی مهم‌ترین معضل فضای کسب و کار می‌باشد،  نرخ بهره را در دنیا ۴ درصد و در ایران ۲۷ درصد عنوان نموده و می‌گوید: این که می‌گویند تسهیلات با بهره کم در اختیار واحدهای تولیدی قرار می‌دهیم، حرفی بیش نیست ؛ چرا که همان سود ۲۲ درصدی تسهیلات تا زمان دریافت برای واحدهای تولیدی ۲۷ درصد تمام می‌شود درحالی‌که در تمام دنیا نرخ بهره بانکی برای تولید بیشتر از۴ درصد نیست.


او اضافه می‌کند: حتی دولت هم امکان ورود برای کاهش نرخ بهره تسهیلات را ندارد چرا که منابع موجود در اختیار دولت اندک و محدود است و حتی ۱۶ هزار میلیارد تومانی که برای اختصاص به بنگاه های کوچک و زودبازده در نظر گرفته‌اند، نیاز به تفسیر دارد و مشخص نیست که آیا تمام واحدهای مشکل دار مشمول این تسهیلات خواهند شد یا خیر؟


دکتر روغنی گلپایگانی در ادامه مطالب خود راجع به وضعیت واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی آماری ارایه کرد که موجب نگرانی مسئولان اتاق بازرگانی شده است. ایشان گفت: طبق گزارش‌ها ۳۰ تا ۴۰ درصد واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی کار نمی‌کنند و ۳۰ درصد هم با ظرفیت بسیار پایین فعال هستند که هرچه زودتر باید فکری برای این وضعیت کرد.


رهبر معظم انقلاب روز دوشنبه ۱۰ مرداد۹۵ در جمع اقشار مختلف مردم ومسولان راهکاری قابل اجرا برای خروج صنایع از بن بست ها ارایه فرمودند و آن این است که راه حل مشکلات توجه و تکیه بر ظرفیت‌های داخلی است و البته این امر زمان برخواهد بود و نیازمند همت و تلاش بی وقفه مسئولان و همراهی ملت می‌باشد.


افزایش واردات کاغذ در سال «اقتصاد مقاومتی»/ خیز کاغذ برای افزایش قیمت


ابوالفضل روغنی گلپایگانی با اشاره به میزان واردات کاغذ در سال گذشته گفت: کاغذ روزنامه در سال گذشته میزان 51 هزار تن به کشور وارد شده و تولید داخل در این زمینه نیز 28 هزار تن بوده است. همچنین سال گذشته در بخش کاغذ چاپ و تحریر میزان 285 هزار تن به کشور وارد شده و تولید این نوع کاغذ نیز 76 هزار تن بوده است. مصرف کشور در این بخش در سال گذشته 359 هزار تن برآورد شده است.


وی با اشاره به وضعیت بازار کاغذ از ابتدای سال جاری تاکنون افزود: سال 95 از ابتدای سال تاکنون، تقریباً در بخش کاغذ روزنامه با واردات حدود هشت تن کاغذ مواجه بودیم و تولید آن نیز تقریباً سه هزار تن برآورد شده است. همچنین در همین بازه زمانی نیز 38 تن کاغذ چاپ و تحریر وارد کشور شده که قطعاً این میزان تا پایان سال به 76 تا 100 تن نیز می‌رسد.


روغنی گلپایگانی با اشاره به میزان واردات کاغذ از ابتدای سال تاکنون گفت: به نظر می‌رسد که در مقایسه با سال گذشته هشت درصد افزایش واردات کاغذ داشته‌ایم.


وی همچنین از افزایش قیمت کاغذ در ماه‌های اخیر خبر داد و یادآور شد: قیمت کاغذ نیز در این چند ماه نخست سال با 5 درصد افزایش در بخش کاغذ تحریر مواجه بودیم. روند افزایش قیمت با آغاز هر سال جدید به صورت طبیعی در بخش‌های مختلف دیده می‌شود که این روند در حوزه کاغذ نیز قابل رؤیت است. از سوی دیگر ارز نیز نسبت به سال قبل با تقریباً سه درصد افزایش قیمت همراه بوده و به طور طبیعی این امر تا آخر سال افزایش بیشتری می‌یابد؛ اگر با تک نرخی شدن ارز نیز مواجه باشیم، این افزایش بیشتر نیز خواهد شد.


واردات کاغذ چهارچوب خاصی ندارد


دکتر روغنی گلپایگانی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدات داخلی، به تأثیر افزایش واردات کاغذ به صنعت داخلی اشاره کرد و گفت: ما بارها گفته‌ایم که مخالف واردات کاغذ نیستیم، بلکه مخالف واردات بی‌رویه کاغذ به داخل کشور هستیم. معمولاً واردات کاغذ در کشور طی سال‌های گذشته بدون برنامه انجام می‌گرفت. در حال حاضر واردات صورت گرفته در زمینه کاغذ در چهارچوب و روند خاصی نبوده است.


وی افزود: الآن نیز این رویه بی‌برنامه در واردات کاغذ دیده می‌شود؛ به طور مثال اگر ما در بخش کاغذ تحریر به 350 هزار تن نیاز داریم، دولت باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که بخشی از آن در داخل تولید شود و بخشی نیز از خارج از کشور وارد شود؛ اما این اتفاق رخ نمی‌دهد. همه آزاداند که به هر میزان که می‌خواهند کاغذ به کشور وارد کنند و تولید داخل نیز محدود است. گاه دیده می‌شود که مقداری بیش از آنچه که در داخل نیاز داریم، کاغذ وارد کشور شده است. برنامه برای این کار وجود ندارد. حوزه کاغذ بیش از هر چیزی به برنامه منسجم نیاز دارد که متأسفانه از سوی دولت در این رابطه کار خاصی تاکنون صورت نگرفته است.


به عنوان رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران...


اقتصاد کشور باید نگاهی به صادرات داشته باشد. این بخش معطوف به ما تولید کنندگان است که به آن توجه کنیم؛ اگر دولت شرایط برابر برای ما ایجاد کند و این حمایت از تولید اتفاق بیفتد، تولید کننده نیز می‌تواند محصولی مناسب وبا کیفیت را برای صادرات فراهم کند واگراین چنین شود، اقتصاد ما دارای دوبال خواهد بود؛ تولید داخلی مناسب و صادرات کالاهای با کیفیت. من به عنوان رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران اعلام می‌کنم که آمادگی تولید محصولات با کیفیت را داریم اما در شرایط برابر!این اقتصاد مقاومتی باید از حرف به عمل تبدیل شود و تا جایی که امکان دارد باید اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کرد






۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن