تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816924304




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ظرافت‌ها و شيوه‌هاي رفتاري وزارت فرهنگ و ارشاد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ظرافت‌ها و شيوه‌هاي رفتاري وزارت فرهنگ و ارشاد
زماني كه ديويد سِت كوتكين(كاپرفيلد)در سال 1983 مجسمه آزادي را ناپديد كرد، باعث بهت و حيرت جهانيان شد، اما...
نویسنده : مهدي خرامان 


زماني كه ديويد سِت كوتكين(كاپرفيلد)در سال 1983 مجسمه آزادي را ناپديد كرد، باعث بهت و حيرت جهانيان شد، اما حقه‌اي بيش نبود، حقه‌اي بر مبناي چرخشي آرام و دوراني كه نيازمند زمان‌بندي دقيقي بود، تا حقه خود را به مردم القا كند. مسئله‌اي كه به خوبي در رفتار با ظرافت وزارت فرهنگ و ارشاد ديده مي‌شود و به همين دليل در يك سال گذشته در حال چرخاندن آرام مخاطبان خود است؛ چرخشي كه باعث مي‌شود مردم وقايع فرهنگي كشور را از زاويه‌اي ديگر بنگرند.

علي جنتي در آخرين مصاحبه خود با روزنامه شرق، كليد‌واژه‌هاي مهمي را بيان مي‌كند كه در ادامه مصاحبه بار‌ها و بارها با كلمات ديگر به تكرار آن مي‌پردازد، كلماتي از قبيل اينكه «وزارت فرهنگ و ارشاد دستش خيلي باز نيست»، «به ‌هرحالت، تلاش كرده‌ايم تا جايي كه قانون اجازه دهد، امكان نشر كتاب‌هاي بيشتري بدهيم.»، «براي برخورد با اين نشريات بايد در نهايت «هيئت نظارت بر مطبوعات» نظر دهد. »، « عوامل و اراده‌هاي خارج از وزارتخانه هم دخالت مي‌كنند.»، «در موسيقي عوامل مختلفي دخيلند؛ از جمله نيروي انتظامي كه گاهي احساس وظيفه شرعي مي‌كند. دخالت كند، مورد ديگر قوه ‌قضائيه است كه از نظر قانوني در مواردي كه خلاف قانون تشخيص مي‌دهد، خود را مختار به دخالت مي‌داند يا مي‌خواهد با سليقه خود مانع وقوع جرم شود. به ‌همين ‌دليل گاهي مانع برگزاري كنسرت‌ها مي‌شود كه دستگاه اجرايي كاري نمي‌تواند انجام دهد»، «گاهي اعمال سليقه‌هاي شخصي صورت مي‌گيرد. جايي كه قوه ‌قضائيه از اختيارات خودش استفاده مي‌كند و ما توان دخالت نداريم.»

اما چرا وزارت فرهنگ و ارشاد تنها در چند ماه آخر فعاليت خود قصد آن دارد تا تمام ناكامي‌هاي اين وزارتخانه را با مقصر جلوه دادن ديگران توجيه كند، مسئله‌اي كه شايد با رجوع به همين مصاحبه رازش برملا شود.
وزير فرهنگ و ارشاد در پاسخ به عملكرد وزارتخانه خود، ابتدا مانند وزراي ديگر هنوز خود را در سال 92 تصور مي‌كند و از مشكلات دولت قبل و قهر هنرمندان با فرهنگ كشور سخن مي‌گويد.
در حالي كه روز‌هاي پاياني دولت يازدهم را سپري مي‌كنيم و بايد از «انجام شده‌ها» گزارش ارائه داد نه از «چشم‌اندازها» اما با وجود اين، وزير فرهنگ و ارشاد در ادامه مصاحبه خود از تعامل با هنرمندان خبر مي‌دهد و مي‌گويد: «براي تعاملِ سازنده و مستمر با هنرمندان، استادان و فرهيختگان، بايد ظرافت‌ها و شيوه‌هاي درستي را در نظر گرفت.» و در ادامه مصاحبه، مسئله مهمي را اشاره مي‌كند و در پاسخ به چرايي حملات منتقدان به وزارت فرهنگ و ارشاد، راز اين ظرافت و شيوه به اصطلاح درست را برملا مي‌كند و مي‌گويد: «ما دستگاه حاكميتي هستيم كه براي كتاب و روزنامه و فيلم مجوز صادر مي‌كنيم.»

مسئله‌اي كه روش وزارت فرهنگ و ارشاد را مشخص مي‌كند، روشي بر اساس ارائه مجوز براي تعامل با هنرمندان و بهره‌‌گيري از آنها در انتخابات، كه تنها راه‌حل آن صدور «مجوز بي‌محل» است، مجوز‌هايي با طعم حكم حكومتي توسط رئيس سازمان سينمايي مي‌دهد، اما در اين ميان افرادي كه با تفكر انقلابي بر مسند كار قرار گرفته‌اند، وظيفه خود مي‌دانند اجازه اكران و برگزاري كنسرت، فيلم، تئاتر و نشر كتاب‌هايي را كه در صدد افزايش ولنگاري فرهنگي در كشور است، ندهند و اين تنها هدفي است كه دولت يازدهم به دنبال آن مي‌گردد تا ناكامي‌هاي خود را «كجي ديوار» بنامد و به همين دليل با آسودگي كامل مجوز‌هاي بي‌قيد و بند صادر مي‌كند، زيرا به خوبي مي‌داند مجوز صادر شده هيچ‌گاه به فعل نمي‌رسد و كميسيون فرهنگي از عمل نكرده آنها نمي‌تواند پرسش يا  استيضاحي انجام دهد و از سوي ديگر به خوبي تعامل خود را با هنرمندان حفظ مي‌كند و«مجوز‌هاي بي‌محل» با وعده‌هاي سر خرمن به آنها ارائه مي‌دهد؛ مسئله‌اي كه مي‌توان به وضوح پيش‌بيني كرد كه در چند ماه اخير سيلي از مجوز‌هاي بي‌محل براي هنرمندان با فعاليت‌هايي كه درصد بيشتري قبح‌شكني در آنها وجود دارد، صادر مي‌شود و از طرف ديگر دلسوزان فرهنگي به تقابل قانوني با آنها مي‌پردازند؛ رفتاري كه وزارت فرهنگ و ارشاد براي القاي تردستي خود به راه انداخته تا ذهن و ديد مخاطب را براي انتخابات تغيير دهد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن