تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 23 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):کسی که از روی بی میلی،بدون عذر و علت نمازجماعت را که اجتماع مسلمانان است ترک کند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806397513




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

این دخترکان،‌ در کودکی، همسر می‌شوند، مادر می‌شوند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: جامعه > خانواده - هستی،‌ دختر یازده‌ساله‌ای که به ازدواج اجباری محکوم شده بود،‌ نمونه‌های زیادی در کشورهای مختلف دنیا دارد.

فهیمه حسن‌میری: شوكه‌كننده بود؛ خبر خودكشی دختر‌ یازده‌ساله‌ای كه به خاطر فرار از ازدواج اجباری، لباس سفید مرگ را به پوشیدن لباس سفید عروسی ترجیح داد. هستی، دختر یازده‌ساله اهل كامیاران، كه می‌توانست آینده درخشانی داشته باشد،‌ قرار بود هنوز كودكی‌نكرده، همسر شود. قرار بود به جای بازی و آموزش، مسئولیت یك زندگی را به عهده بگیرد و كسی نباشد به او بگوید تو هنوز برای این بازی بزرگ، خیلی كوچكی. او با همه‌ی كوچكی‌اش، ناچار بود تصمیم‌های بزرگی بگیرد و دست‌آخر، در سكوتِ طولانی یك روز تصمیم گرفت از نقشی كه برایش انتخاب شده، انصراف دهد. اما شاید هستی نمی‌دانست كه در این بازی تنها نیست و دختران زیاد دیگری هم هستند كه به هر ضرب و زوری شده،‌ شكل و شمایل بزرگسالی به خودشان می‌گیرند و وارد خانه‌ی عروسك می‌شوند. «هستی»های زیادی كه در گوشه و كنار جهان هستند، تلاش‌هایی را برای توقف ازدواج زودهنگام و اجباري به همراه داشته. فعالان حقوق زنان و كودكان در برابر ازدواج دختران خردسال بیكار ننشسته و می‌كوشند در كنار درخواست از دولت‌ها برای اصلاح قوانین در این زمینه، به خانواده‌ها آگاهی‌رسانی كنند و «مژگان‌«ها و «تهانی‌»ها و «راجانی‌»هایی را نشان دهند كه هرقدر هم تلاش كنند لبخند بزنند، باز هم غم، از چشم‌هایشان پیداست. تهانی هشت و ماجد 27 ساله/ غاده هشت و سلطان 33 ساله از یمن تهانی كه با پیراهنی صورتی در مقابل دوربین ایستاده، با یادآوری اولین روزهای ازدواجشان، وقتی كه تنها شش سال داشته، می‌گوید: هروقت ماجد را می‌دیدم، احساس انزجار و تنفر داشتم.



غلام 11 و فیض 40 ساله از افغانستان غلام حتی در روز نامزدی‌اش در حال بازی كردن در روستایشان بوده. او كه چند روز پیش از نامزدی، از مدرسه كنار گذاشته شده، می‌گوید از این ازدواج خوشحال نیست چون می‌خواسته معلم شود. او در حالی كه در كنار مرد چهل‌ساله‌ای برای ازدواج نشسته كه این ازدواج‌های ناهمگون در افغانستان غیرطبیعی به نظر نمی‌رسد و بیش از 50 درصد دختران افغان، پیش از 16 سالگی ازدواج می‌كنند و مجبورند تحصیل را رها كنند.

دستای 11 و ادیس 23 ساله از اتیوپی دستای و ادیس كه ارتدوكس هستند، مراسم ازدواج سنتی‌شان را جشن می‌گیرند. حاضران درمراسم ازدواج آنها گفتند ادیس، كشیش است و باید با یك دختر باكره ازدواج كند، به همین دلیل دختری كم‌سن و سال را انتخاب كرده است. او بعد از ازدواج هم مدرسه رفت: «بعد از ازدواج، مردم به من می‌خندیدند كه مدرسه می‌روم اما من فایده درس خواندن را می‌دانستم و هرچند تحمل خنده‌های آنها سخت بود، باز هم به تحصیل ادامه می‌دادم.» اما حالا دستای بچه‌دار شده و درس خواندن را كنار گذاشته است؛ «احساس خوبی ندارم كه مجبور شدم مدرسه را ترك كنم»

سامینا 15 ساله از نپال ازدواج زودهنگام كودكان در نپال رایج است. بسیاری از هندوها عقیده دارند باید دخترانشان پیش از بلوغ ازدواج كنند. این عكس، تجربه تلخ سامینا هنگام جدا شدن از خانواده برای شروع زندگی جدید با همسرش را كه تنها 16 سال دارد ثبت كرده است.


سوریتا 16 ساله و بیشال 15 ساله از نپال این زوج نوجوان در كنار خانه‌شان نشسته‌اند و هدایای دیگران را برای ازدواجشان دریافت می‌كنند. در نپال، مانند بسیاری از كشورهای دیگر، پسران هم ناچار به ازدواج در سن كم هستند.


راجانی پنج ساله از هند




نیمه‌های شب، راجانی پنج ساله بر دوش عمویش از مراسم نامزدی برمی‌گردد. ازدواج كودكان در هند غیرقانونی است بنابراین بسیاری از جشن‌های نامزدی و ازدواج كودكان در نیمه‌های شب برگزار می‌شود و این رازی است كه تمام دهكده از آن محافظت می‌كنند. بر طبق رسوم سنتی، دختر بعد از مراسم نامزدی به خانه خودش بازمی‌گردد تا به بلوغ برسد و در جشن دیگری، به خانه شوهرش منتقل شود.


این عكس‌ها كه تمامی ندارد و حتی خیلی‌ از این كودكان عكسی هم ندارند كه ازدواجشان را ثبت كند. آنها كه هرچند ناخواسته، اما ساكت و بی‌صدا از خانه‌ای به خانه دیگر منتقل می‌شوند و شاید تنها امیدی كه دارند این است كه دخترانشان شامل سرنوشت آنها نشوند. آرزویی كه تنها به آنها اختصاص ندارد و حتی در پیام بان‌ كی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی جمعیت ۱۱ ژوییه ۲۰۱۶ نیز به آن تاكید شده است؛ وقتی او دولت‌ها، بخش خصوصی و جامعه مدنی را برای حمایت و سرمایه‌گذاری بر دختران نوجوان ترغیب کرد و گفت: «دختران در میان کسانی هستند که کمترین بهره را از توسعه برده‌اند. درست در زمانی که دختران باید در مدرسه و در رویای امکانات پیش رو باشند، به دلیل یک سری مسائل اجتماعی و فرهنگی به عقب کشانده شده و از تحقق آرزوهای خود بازمی‌مانند. در حالی که گزینه‌ها و فرصت‌های یک پسر در نوجوانی گسترش می‌یابد، برای دختران نوجوان محدود می‌شود. نیمی از تمامی آزارهای جنسی در سراسر جهان علیه دختران 15 ساله یا جوانتر است. در کشورهای در حال توسعه، از هر سه دختر یکی قبل از سن 18 سالگی ازدواج می کند و دختران نوجوان کمتر از پسران نوجوان دوره متوسطه را شروع كرده یا به پایان می‌رسانند. بیاید برای زندگی توام با امنیت، کرامت و فرصت برای همه با هم متعهد شویم.» 47234




جمعه 15 مرداد 1395 - 08:18:47





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن