تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على! از ارجمندى مؤمن در نزد خدا اين است كه برايش وقت مرگ، معيّن نفرموده است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817405210




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حبس زیر 3 ماه حذف شد


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شرق: براساس اعلام معاون بازرسی دیوان‌عالی کشور، طبق رأی وحدت‌رویه، از این پس مرتکبان جرائم عمدی که مجازات قانونی آنها سه‌ماه حبس باشد، به‌جای حبس، به مجازات جایگزین حبس محکوم می‌شوند.

غلامرضا انصاری به برگزاری جلسات هیأت عمومی در دیوان‌عالی پیرامون ایجاد رأی وحدت‌رویه قضائی اشاره و تصریح کرد: در این جلسات برخی از قضات معتقد بودند که با توجه به مواد ۶۶ تا ۶۸ این قانون و بدون درنظرگرفتن ماده ۶۴ مبنی‌بر ضرورت شاکی خصوصی، این شرط را غیرضروری دانستند. انصاری با بیان اینکه این رأی حکم قانون را دارد، گفت: با هر شرایطی مجازات زیر سه‌ماه باید با مجازات دیگری جایگزین شود که حبس و جرائم غیرعمد دیگر نیاز به گذشت شاکی خصوصی وجود نداشته و همه دادگاه‌ها موظف هستند مجازاتی را جایگزین مجازات حبس کنند.

علاوه‌براین در صورتی که مجازات قانونی جرم غیرعمدی کمتر از دوسال باشد، مرتکبان این قبیل جرائم هم به مجازات‌های جایگزین حبس محکوم خواهند شد و در این رابطه حداکثر مجازات قانونی مطرح است. اما سیدولی‌الله حسینی، سرپرست مجتمع قضائی محلاتی، در پاسخ به «شرق» در این‌باره گفت: در قسمتی از قانون مجازات اسلامی و در ماده ٦٤ به‌بعد، به مجازات‌های جایگزین حبس پرداخته شده است. پیش‌تر قرار بود برای آن آیین‌نامه هم تهیه شود که این امر انجام شد.

 در ماده ٦٤ قانون مجازات اسلامی که مخالفانی هم بین قضات داشت، شرط شده بود اول باید شاکی رضایت بدهد تا دادگاه بتواند مجازات‌های جایگزین حبس را اعمال کند. اما بعضی از قضات اعتقاد داشتند که شرط لازم و کافی اعمال مجازات‌های جایگزین، گذشت شاکی نیست و اگر قاضی دادگاه تشخیص داد که این حکم باید اعمال شود، حتی اگر شاکی گذشت نکرده باشد، می‌تواند مجازات جایگزین را اعمال کند.

دیوان‌عالی کشور در رأی وحدت‌رویه خود گذشت شاکی را به‌عنوان شرط این قانون حذف و اعلام کرد که در صورت صلاح‌دید دادگاه، مجازات‌های جایگزین اعمال می‌شود.  وی با بیان اینکه قبلا ماده قانونی‌ای به نام ماده سه قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و صرف آن در موارد معین را داشتیم که در بند «ب» آن تکلیف شده بود مجازات‌های زیر سه‌ماه‌ویک‌روز تبدیل به جزای نقدی شود، توضیح داد: درباره همین موضوع هم اختلاف بود که آیا با قانون مجازات اسلامی می‌توان باز هم حبس بالای سه‌ماه را لحاظ کرد؟ از نظر قضات این امکان وجود داشت که حبس بالای سه‌ماه‌ویک‌روز را صادر کرد.

اما مطرح می‌شود که ماده ٦٤ نیز قابل‌اعمال نیست چون شاکی باید گذشت کند و بنابراین اگر در پرونده‌ای شاکی گذشت نکرد، باید حبس سه‌ماه‌ویک روز داد.  حسینی افزود: با این رأی وحدت‌رویه دیوان‌عالی کشور دیگر نمی‌توانیم حبس شش‌ماهه را هم بدهیم و برا ی‌ تمام حبس‌های تا دو سال، دادگاه می‌تواند مجازات جایگزین حبس بگذارد و دیگر رضایت شاکی هم شرط نباشد. این اتفاق از نوآوری‌های قانون مجازات اسلامی جدید است و تفسیر قضات دیوان‌عالی کشور و رأی وحدت‌رویه صادر شده برای حبس‌زدایی و کاهش جمعیت زندانیان است.

حسینی تأکید کرد: اگر بتوانیم از حداکثر ظرفیت‌های قانونی برای کاهش تعداد ٤٠‌ هزار زندانی در استان تهران استفاده کنیم، اتفاق خوبی است و افزود: تعویق صدور جرم، تعلیق جرم، آزادی مشروط، اعمال گذشت شاکی و مجازات‌های جایگزین حبس در اصلاح قانون مجازات اسلامی دیده شده و اتفاقات خوبی خواهند بود. 

سرپرست مجتمع قضائی محلاتی تأکید کرد: احکام جایگزین حبس در قانون موارد زیادی دارد که به‌عنوان‌نمونه شامل کارهای عام‌المنفعه، خدماتی و... زیر نظر قاضی اجرای احکام اجرائی می‌شود. او می‌گوید مجازات‌های جایگزین، اهرم‌ها و مکانیسم‌های خاص خودشان را دارند و تا حدودی سعی شده در این مدت سازوکار اجرائی‌شدن این مجازات‌های جایگزین فراهم شود.





۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن