واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم شناسایی عامل منتقل شده به دستگاه گوارش بیماران فوت شده، گفت: این منبع چه داخل بیمارستان و چه خارج از آن باید شناسایی شود زیرا ممکن است این منبع همچنان فعال باشد و به افراد دیگری منتقل شده باشد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر ایرج نظری در نشست خبری که با موضوع علتیابی مرگ چهار بیمار دیالیزی بیمارستان سینا در مرکز بهداشت خوزستان در اهواز برگزار شد، با ابراز تاسف از مرگ بیماران دیالیزی اظهار کرد: در این حادثه تصوری شکل گرفت که این اتفاق چندین روز است که رخ داده و جمعبندی صورت نگرفته است؛ به جهت روشن کردن این مساله برای مردم استان خوزستان و کشور، باید بیان شود که این اتفاق در طی چند روز رخ داده و در یک فاصله کوتاه نبوده است.
وی افزود: آخرین مورد فوت در روز جمعه بود؛ طی این روزها تجمیع حاصل نشد، و پس از آن مشخص شد که طی چهار روز چهار نفر با یک وجه مشترک که انجام دیالیز در بخش دیالیز بیمارستان سینا بوده، فوت شده اند و به همین دلیل تمام نگاهها به سمت بخش دیالیز بیمارستان سینا متوجه شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بلافاصله پس از تجمیع اطلاعات، اقدامات اولیه انجام و اقدامات نظارتی آغاز شد و در روزهای گذشته در حال بررسی و جمعبندی بودیم.
نظری با بیان این که در موارد بهداشتی و درمانی پاسخگویی به سادگی انجام نمیشود؛ عنوان کرد: تا مشخص شدن عامل اصلی نمیتوان هیچ گونه اظهارنظری کرد. البته همزمان با بررسیها باید اقداماتی انجام شود تا این اتفاقات تکرار نشود. این اقدامات نیز انجام شده ولی حجم انتشار اخبار به حدی بود که همه انتظار داشتند در مدت کوتاهی به همان میزان اطلاعات، پاسخگویی شود.
وی ادامه داد: موضوع مرگ این بیماران در سطح وزارت بهداشت به دلیل حساسیت موضوع مورد توجه جدی قرار گرفت و نمایندگانی از وزارت بهداشت اعزام شدند و بررسیهای اولیه آغاز شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: شب گذشته با حضور رییس دانشگاه، معاونان بهداشت و درمان، نمایندگان ویژه معاونتهای بهداشت و درمان وزارت بهداشت و نماینده ویژه وزیر و اعضای هیات علمی در بیمارستان، بررسیها انجام شد که نظر اعضای هیات علمی مسئول پرونده بر این بود که علت مرگ بیماران از دستگاه گوارش منتقل شده و دستگاه گوارش را به عنوان اولین عضو درگیر کرده است؛ زیرا اگر این منشا از خون به بیماران منتقل شده بود قطعا علایم آن متفاوت می بود.
نظری ادامه داد: از آنجا که فرایند دیالیز در دستگاه دیالیز از طریق انتقال خون انجام می شود، اگر مشکل از دستگاه دیالیز بود، باید علایم بیماران بیشتر خونی باشد که در هیچ کدام از بیماران این علایم مشاهده نشده و بنا به این انتقال از سیستم دیالیز منتفی است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: عامل منتقل شده که موجب مرگ این بیماران شده، از طریق سیستم گوارش بوده است که میتواند عوامل متعددی داشته باشد.
نظری با بیان این که موضوع مرگ بیماران دیالیزی از لحاظ قانونی دنبال خواهد شد، گفت: پروندهها برای رسیدگی بیشتر به مسایل فنی و حرفهای کادر پزشکی در موضوع مرگ این بیماران، به دادسرای انتظامی نظام پزشکی که زیر نظر دادگستری است، ارجاع شده است.
وی اظهار کرد: تا شب گذشته هشت بیمار درگیر این موضوع شدهاند که چهار تن در بیمارستان سینا بستری هستند و هیات وزارت بهداشت شب گذشته از آنها بازدید کرد و وضعیت این چهار بیمار رو به بهبودی بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پاسخ به اعتراض خبرنگاران نسبت به نوع گزارش ارایه شده و بدون توضیحات تکمیلی گفت: ما نه از مریخ و نه آسمان آمده ایم و ما از خود مردم هستیم. خبرنگاران نیز حق دارند سوالات خود را مطرح کنند و سوالاتی که مطرح می شود در ذهن تمام مردم شکل گرفته است و جایگاه واقعی دارند و ما نیز حاضر هستیم تا آنجا که میتوانیم پاسخ دهیم.
نظری ادامه داد: اما واقعیت این است که انتشار برخی مسایل در جامعه، نتیجه مثبت ندارد بلکه نتایج منفی به دنبال دارد. برخی موارد را نمیتوانیم بگوییم. برخی از موارد بدون آن که گفته شود، کنترل شده است.
وی اظهار کرد: این اتفاقات همه را متاثر کرده است. فوت هر بیمار برای هر خانواده ناراحت کننده است و برای ما نیز ناراحت کننده است. مطالبات پیگیری می شود و حق و حقوق را میگیریم. البته مسائل با سر و صدا کردن و تجمعهای نابهجا حل نمیشود. تکتک مواردی که در بیمارستان سینا مورد اعتراض است، به وزارت بهداشت منتقل شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص انتشار تصاویری از بخش اعصاب و روان بیمارستان سینا عنوان کرد: ما نیز متاثر هستیم که در چنین شرایطی بیماران نگهداری میشوند؛ خوب است که در کنار انتشار این عکس از ما نیز سوال می شد که در این دو سه سال گذشته برای بخش اعصاب و روان چه اقداماتی انجام دادهاید و صحبتهای ما در کنار این عکس ها منتشر میشد.
نظری ادامه داد: در بیمارستان سینا به همان میزان پولی که آمد، هزینه شد. برای بخشهای دیگر مطالبه در حال انجام است و امیدواریم که اعتبارات جذب شود؛ ما در خدمت همه هستیم اما قرار نیست تمام مسایل را بگوییم.
وی اظهار کرد: مرگ بیماران دیالیزی بیمارستان سینا از چند جنبه موضوع مورد بررسی قرار گرفت؛ اگر دلیل این اتفاق به مشکل دستگاه باز میگشت باید بخش دیالیز را تعطیل میکردیم زیرا افراد دیگری نیز فوت میشدند اما بخش فعال بوده و تاکنون فعال است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم شناسایی عامل منتقل شده به دستگاه گوارش بیماران فوت شده، اظهار کرد: این منبع چه داخل بیمارستان و چه خارج از آن باید شناسایی شود زیرا ممکن است این منبع همچنان فعال باشد و به افراد دیگری منتقل شده باشد. بدن بیماران دیالیزی ضعیفتر است و به سرعت این عامل در آنها بروز پیدا می کند اما ممکن است در افراد دیگر به سرعت به مرحله بروز نرسد؛ این احتمال وجود دارد که افراد در بیمارستان درگیر این حالت شده باشند.
نظری در خصوص انتشار آمار مرگ و میر بیماران دیالیزی در پنج ماه گذشته در اهواز گفت: آمار مرگ و میر بیماران دیالیزی به دلیل شرایط خاص خود نسبت به بخشهای دیگر جامعه بالاتر است. ماهانه حدود 60 تا 70 نفر به بیماران دیالیزی استان خوزستان اضافه میشود و ممکن است تعداد مرگ و میر در بیماران دیالیزی در سه ماه گذشته بیش از 17 تن باشد.
وی در مورد این که گفته میشود مسئولان اعلام کردهاند غذای نذری در بیمارستان سینا توزیع شده و موجب مرگ این افراد شده است، گفت: این موضوع به شدت تکذیب میشود و چنین اتفاقی رخ نداده اما آنچه در بررسی ها مسلم است، این است که علت فوت انتقال از سیستم گوارش بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پاسخ به این که از مشکل آب در بخش دیالیز اطلاعی داشتهاید، عنوان کرد: برخی از بیماران در روز یکشنبه و برخی دیگر در دوشنبه دیالیز شدهاند و باید به طور کامل وضعیت و شرایط بخش دیالیز در این دو روز بررسی شود؛ روز گذشته در حضور هیات وزارت بهداشت اعلام شد که ما نمیخواهیم این مساله را کتمان کنیم؛ عوامل مختلفی در مساله فوت این بیماران از سیستمهای حراستی تا درمانی و بهداشتی در حال پیگیری هستند.
نظری در خصوص از دست دادن هوشیاری یکی از بیماران در حین دیالیز شدن، گفت: 2 تن از بیماران در دیالیزهای بعدی هوشیاری خود را از دست دادند که یکی از این افراد فوت شده است.
وی در پاسخ به این درخواست خبرنگاران جهت اعلام اسامی بیمارانی که در شیفت 8 تا 11 صبح روز دوشنبه هفته گذشته در بخش دیالیز بیمارستان سینا، دیالیز انجام دادهاند، گفت: تمام اطلاعات موجود است اما ضرورتی ندارد که اعلام شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا؛ قرار بود رییس بیمارستان سینا نیز در این نشست حضور پیدا کند که در نهایت در این نشست شرکت نکرد. همچنین توضیحات ارایه شده موجب اعتراض خبرنگاران شد و اعلام کردند که این توضیحات متناقض و سربسته ارایه شده است.
۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]