واضح آرشیو وب فارسی:مهر: یک قدم تا سونامی سرطان در خراسان جنوبی
بیمارانی که مرهم نمییابند/ سرطانیها در انتظار تحقق وعده دولت
شناسهٔ خبر: 3723865 - یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۸
استانها > خراسان جنوبی
.jwplayer{ display: inline-block; } بیرجند - روند رو به رشد سرطان طی سال های گذشته زنگ خطر افزایش مرگ و میر را در استان به صدا در آورده و نبود مرکز رادیوتراپی رنج بیماران سرطانی را دوچندان کرده است. خبرگزاری مهر- گروه استانها: همین چند وقت پیش بود که همراه با مادرش به خانه همسایه میآمد، صدای خنده و شیرینی بچگانهاش تا ده خانه آنطرفتر هم میرفت. اما چند هفتهای بود که رفت و آمدش به خانه همسایه بیشتر شده بود، رنگ دخترک هر روز پژمردهتر از روز دیگر میشد، دیگر نه صدای خندهای از او میشنیدم و نه صدای قربان صدقههای زن همسایه که با دیدن شیرین زبانیهایش هر لحظه بیشتر میشد. این روزها او را با چهر ه ای متفاوت دیدم، موهایش ریخته بود، ابروها و پلکهایش دیگر رنگی نداشت، حالا نه تنها دیگر برای خاله شیرین زبانی نمیکرد بلکه زن همسایه او را در آغوش از اینطرف به آن طرف حیاط میبرد بلکه کمی از بهانهجویی هایش کم شود. یکی از اقوام این کودک به خبرنگار مهر می گوید: دکترها تشخیص سرطان دادهاند، همش از یک دانه کوچک روی پایش شروع شد که هر لحظه بزرگ تر میشد تا اینکه نگرانی مادر از این دانه کوچک که دیگر تبدیل به یک غده شده بود زیاد شد و او را پیش دکتر برد و حالا هر دو هفتهای مادر و پدر ناچارند دخترک را برای درمان به مشهد ببرند. زهرا نخعی میافزاید: خواهرم دو فرزند دیگر هم دارد اما آنها را در روستا تنها میگذارد و بعد از یک هفته که از مشهد بازمیگردد از روستا به بیرجند میآیند تا بهمحض اینکه از مشهد به او تماس بگیرند بتوانند خودشان را به مشهد برسانند چون آن جا هم تعداد بیماران بالا است و تخت خالی وجود ندارد. وی بیان کرد: زمانی که تخت خالی میشود و نوبت به فاطمهام یرسد به ما زنگ میزنند و ما هم باید خودمان را هر چه زودتر برسانیم تا جای او را به کسی دیگر ندهند. آری سونامی سرطان چند سالی است که بر حیات مردم چنبره انداخته و کوچک و بزرگ هم نمیشناسد. در حال حاضر بیماری سرطان بعد از تصادفات و بیماری های قلبی و عروقی سومین عامل مرگومیر در کشور شناختهشده اما به گفته کارشناسان با ادامه روند افزایشی آن در سال های آینده سرطان به نخستین عامل مرگومیر تبدیل خواهد شد. ثبت سالانه ۹۰ هزار مورد جدید از ابتلا به سرطان در کشور و مرگومیر ۵۵ هزار مبتلا به سرطان، حکایت از این واقعیت دارد که شیوع سرطان در ایران نگران کننده است. خراسان جنوبی بهعنوان قطب سرطان شرق کشور هم از این قضیه مستثنا نیست، افزایش آمار بیماران سرطانی استان، چند سالی که زنگ خطر را به صدا درآورده است اما سرطان در استانی همانند خراسان جنوبی که همواره از محرومیت رنج میبرد، فقط درد نیست. این جا سرطان یعنی درد و در پی درمان دویدن.
شناسسی ۸۵۰ بیمار سرطانی و نبود مرکز رادیوتراپی نداری و دوری از امکان درمان رادیوتراپی، سرطان دیگری است به جان آنهایی که در خراسان جنوبی گرفتار سرطان میشوند، تعداد این افراد نه تنها کم نیست بلکه روزبهروز به تعدادشان هم اضافه میشود. هر چندراهاندازی مرکز بیماران خاص در بیرجند اندکی از آلام بیماران کاسته است اما هنوز هم تعداد زیادی از بیماران به دلیل نیاز به رادیوتراپی ناچار هستند راه استان های دیگر را در پیش بگیرند که این خود بر رنج بیماری آنها افزوده است. رئیس مرکز بیماران خاص خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر در ارتباط با تعداد بیماران سرطانی استان میگوید: تعداد این بیماران بر اساس آماری که به مرکز مراجعه میکنند حدود ۸۵۰ نفر است اما به دلیل اینکه برخی از بیماران به شهرهای دیگر مراجعه میکنند و برخی هم برای درمان مراجعه نمیکنند بهطور حتم این آمار بالاتر نیز خواهد بود. سرطان گوارش بالاترین آمار را دارد هادی دهقانی با بیان اینکه قبل از این طبق آمار بیشترین تعداد بیماران ناشی از سرطان پوست بوده است، عنوان داشت: چند سالی است که به دلیل اینکه کشاورزی در استان کاهشیافته و یا برخی از بیماران به دلیل هزینه بر بودن برای درمان مراجعه نمیکنند آمار سرطان پوست کاهشیافته و در حال حاضر بیشترین آمار مراجعهکننده به مرکز به دلیل سرطان گوارش است. وی با اشاره به اینکه چند سالی است که شاهد روند رو به رشد بیماران سرطانی در کشور هستیم، بیان کرد: خراسان جنوبی نیز از این قاعده مستثنا نبوده و افزایش بیماران سرطانی در آن متناسب با کشور است. رئیس مرکز بیماران خاص خراسان جنوبی، بیشترین دلیل افزایش این بیماری را ناشی از تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی میداند و میگوید: افزایش استرس و بیخوابی و استفاده از غذاهای پرچرب عوامل تهدیدکننده دیگری برای افزایش آمار این بیمار است. دهقانی هر چند وضعیت استان در برخورداری از امکانات درمانی را خوب توصیف میکند اما میگوید: هنوز هم تعدادی از بیماران سرطانی استان برای رادیوتراپی به استان های دیگر مراجعه میکنند.
فاصله ۵۰۰ کیلومتری تا نزدیکترین مرکز درمانی به گفته وی ماهانه حدود ۳۵ بیمار سرطانی استان برای پیگیری درمان به مشهد مراجعه میکنند. وی با بیان اینکه بر اساس میزان جمعیت و تعداد بیماران شاخصهایی برای درمان هر منطقه مشخص میشود، بیان کرد: در همین راستا بیرجند بهعنوان قطب درمان سرطان شرق کشور شناختهشده و باید امکانات موردنیاز در این راستا در استان راهاندازی شود. فاصله ۵۰۰ کیلومتر خراسان جنوبی تا نزدیکترین مرکز درمانی سبب شده که بسیاری از بیماران قید درمان را بزنند و خودشان را بهدست تقدیر میسپارند این در حالی است که اما و اگرها برای راهاندازی مرکز درمانی سرطانیها همچنان ادامه دارد. این پروژه که از سال ۸۹ با کمک خیران کلید خورده امروز بعد از پنج سال به مراحل پایانی خود نزدیک شده است اما هنوز هم مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان زمان دقیقی برای راهاندازی آن مشخص نمیکند. محمود حسینی دراینارتباط با خبرنگار مهر میگوید: عملیات اجرایی این پروژه از سال ۹۱ در استان آغازشده و در حال حاضر نیز در مراحل پایانی نقاشی و نصب شیرآلات و تجهیزات هستیم. آغاز عملیات نصب نخستین دستگاه شتابدهنده خطی در مرکز رادیوتراپی وی همچنین از آغاز عملیات نصب نخستین دستگاه شتابدهنده خطی در مرکز رادیوتراپی و شیمیدرمانی استان خبر داد و گفت: این دستگاه شتابدهنده به همت وزارت بهداشت و درمان تهیه و تحویل دانشگاه علوم پزشکی بیرجند شده بود که اکنون با نزدیک شدن به پایان عملیات ساختمانی به مرکز رادیوتراپی حمل و در حال مونتاژ و نصب دستگاه در یکی از ۳ آشیانه بتی آن است. مدیرعامل مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی به قول وزیر بهداشت برای تأمین تجهیزات این مرکز اشاره کرد و افزود: طبق قول وزارت مقررشده که ۸۰ درصد هزینههای تجهیزات مرکز توسط دولت و ۲۰ درصد نیز باید توسط خود مرکز تهیه شود. حسینی با بیان اینکه تجهیزات موردنیاز این مرکز گران هستند، بیان کرد: خرید این تجهیزات حداقل ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که هرچه خیران در این زمینه بیشتر کمک کنند تجهیزات بهروز تر و بهتری برای مرکز خریداری میشود. هر چند به گفته وی بیشتر امکانات موردنیاز این مرکز از داخل کشور قابل تأمین است اما نگرانی امروز او برای خرید برخی از تجهیزات از خارج کشور است که نمیتوان زمان مشخصی برای آن تعیین کرد. نمیتوان زمان مشخصی برای راهاندازی مرکز رادیوتراپی تعیین کرد حسینی ادامه داد: به دلیل اینکه این تجهیزات باید خارج از کشور وارد شوند ممکن موانع زیادی باشد برای همین نمیتوان زمان مشخصی برای آن تعریف کرد. وی تاکید کرد: مجمع خیرین سلامت استان به پشتوانه کمک های مردم نوعدوست و نیکاندیش ایران اسلامی و همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با جدیت در حال تأمین سایر تجهیزات بیمارستانی و تخصصی مرکز است تا دیگر بیش از این نیازی به انتقال و مراجعه بیماران سرطانی استان به سایر استانها کشور نباشد.
قول وزیر بهداشت برای تجهیز مرکز رادیوتراپی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز چند روز قبل در نشست خبری در مورد آخرین وضعیت این مرکز گفته بود: اولین تجهیزات بیمارستان رازی و مرکز رادیوتراپی خراسان جنوبی هفته آینده وارد استان و کار نصب آن آغاز میشود. کاظم قائمی از قول وزیر بهداشت برای تجهیز ۱۰۰ درصدی بیمارستان رازی بیرجند و مرکز رادیوتراپی استان خبر داد و گفت: با تجهیز ۱۰۰ درصدی این بیمارستان از سوی وزارت بهداشت بیش از ۱۷ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی کمک شد. وی عنوان داشت: بیمارستان رازی بیرجند و مرکز رادیوتراپی استان بااعتبار بیش از ۶۰ میلیارد تومان تجهیز خواهد شد. وی عنوان کرد: همزمان با تجهیزات بیمارستان رازی دستگاه شتابدهنده بهعنوان مهمترین دستگاه اصلی بیمارستان در مرکز شیمیدرمانی نصب خواهد شد و بقیه تجهیزات مرکز شیمیدرمانی و رادیوتراپی نیز در طول دو ماه آینده به مجموعه اضافه خواهد شد. هر چند طی سال های گذشته روزبهروز به بیماران سرطانی استان افزودهشده اما هنوز هم جای مرکز شیمیدرمانی و رادیوتراپی در استان خالی است و حالا بیش از ۸۵۰ بیمار سرطانی استان چشمانتظار راهاندازی این مرکز و قول های مسئولان هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]