واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک کارشناس مسایل شهری گفت: در هر روز به ازای هر ایرانی ۱۳۴ کیلو کالری به هدر می رود و به طور کلی ۳۵ درصد محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شودکه معادل غذای ۱۵ میلیون ایرانی است .
به گزارش تراز ، سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در برنامه تلویزیونی چرخ که با موضوع صرفه جویی در مصرف غذا پخش شد با تاکید بر اینکه امروز شهرها مکانهای اصلی مصرف در اقتصاد جهانی به حساب می آیند، گفت: به هر میزان بتوان در رفتار مصرف شهروندی تغییر ایجاد کرد می توان صرفه جویی بیشتری را نیز به دست آورد.
وی با تاکید بر اینکه گزارش هایی که اخیرا سازمان فائو در خصوص مصرف مواد غذایی و حجم ضایعات ارائه کرده واقعا تاسف بار است، ادامه داد: طبق آمارها سالانه قریب به ۱.۳ میلیارد تن مواد غذایی و مصولات کشاورزی در جهان از بین می رود که چیزی حدود ۳۰ درصد از کل تولید کشاورزی است.
مدرس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه این هدر رفت عمده مواد غذایی در حالی است که جهان بیش از ۹۰۰ میلیون فقیر دارد، ادامه داد: اگر بخواهیم این حجم تولید را مقایسه کنید باید بگوئیم سالانه تولیدات کشاورزی زمین هایی به مساحت کل کشور مکزیک از بین می رود!
طباطبایی با تاکید بر اینکه گزارش فائو موید وضعیت بد ایران در این زمینه است، ادامه داد: این گزارش به صراحت تاکید دارد که در هر روز به ازای هر ایرانی ۱۳۴ کیلو کالری به هدر می رود و به طور کلی ۳۵ درصد محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود.
وی این حجم از دور ریز را معادل غذای ۱۵ میلیون ایرانی دانست و گفت: به طور معمول این ضایعات برای نان ۳۰ درصد و برای میوه و سبزیجات بین ۲۵ تا ۵۰ درصد تخمین زده می شود.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به اینکه این دورریز هزینه های سنگینی را بر اقتصاد ایران و به تبع اقتصاد شهرها تحمیل می کند، گفت: برخی آمارها نشان می دهد تنها در سال ۲۰۱۴ ارزش ضایعات مواد غذایی در کشور با مجموع کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی که از سوی دولت وارد شده است برابری می کند.
طباطبایی به ظرفیت شهرها در کنترل این مصرف اشاره کرد و گفت : امروز مدیران شهری در مدیریت فرهنگی کلان دخیل هستند و با توجه به ارتباط نهادهای فرهنگی شهرداری ها مثل سرای محلات و ... با بدنه جامعه به ویژه زنان خانوار این امکان وجود دارد که مدیریت مصرف به خانواده های شهرنشین ارائه شود.
مدرس دانشگاه خوارزمی همچنین خواستار فعالیت گسترده و هدفمند رسانه های شهری در این زمینه شد و گفت: برخی رسانه های شهری را دارای بعد محدود می پندارند در حالی که این رسانه ها باید به ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهرها بیش از گذشته توجه کنند.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 9 مرداد 1395 - 14:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]