واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مبارزه با قاچاق گوشی به علاءالدین رسید
فعالان بازار تلفن همراه پس از حضور صبح امروز ماموران پلیس آگاهی در پاساژ علاءالدین برای مبارزه با قاچاق گوشی، بر لزوم تداوم این رویکرد البته با «تغییر شیوه عمل و رفتار» تاکید داشتند تا فرار قاچاقچیان اصلی، مغازه های بسته و مشتریان ناراضی را به دنبال نداشته باشد.
به گزارش ایرنا، پاساژ علاءالدین تهران که یکی از مرکزهای عرضه و فروش تلفن همراه و تجهیزات وابسته به آن به شمار می رود، صبح امروز عرصه حضور ماموران مبارزه با قاچاق کالا بود.
حضور این ماموران سبب شگفتی شهروندانی شد که به این مرکز مراجعه کرده بودند. بسیاری از آنان از یکدیگر می پرسیدند که چه اتفاقی رخ داده است که این تعداد مامور در اینجا جمع شده اند.
سرانجام ماموران پلیس آگاهی با هماهنگی مرجع قضایی برای مبارزه با کالای قاچاق بازرسی خود را آغاز کردند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران بزرگ، در بازرسی از سه مغازه مستقر در پاساژ شماری گوشی قاچاق کشف و چهار نفر در این ارتباط دستگیر شدند.
یکی از فعالان این بازار به خبرنگار ایرنا گفت: ماموران از نخستین ساعت آغاز به کار پاساژ حضور داشتند.
وی که خود را مهدی معرفی کرد، افزود: ماموران چند نفری را که احتمال دارد در کار عرضه گوشی قاچاق بوده اند با خود بردند و با دیگران کاری نداشتند.
یکی دیگر از شاغلان در این پاساژ گفت: مبارزه با کالای قاچاق کار خوبی است اما چنین مراجعه هایی، فقط قاچاقچی اصلی را فراری می دهد و آرامش را از دیگران می گیرد.
به گفته وی، بسیاری از قاچاقچیان شناخته شده به محض دیدن ماموران مغازه ها را بستند و به دوستان خود نیز خبر دادند امروز به پاساژ نیایند.
در طبقه ششم این پاساژ نیز همه کسبه مغازه های خود را بسته و بیرون مغازه نشسته بودند.
یکی از آنان به خبرنگار ایرنا گفت: با این وضعیت دیگر نمی توان کار کرد. مشخص نیست دوباره کی می آیند و آیا ما هم باید منتظر پلمپ شدن مغازه خود باشیم؟
وی که خود را سعید معرفی کرد، ادامه داد: این، راه درستی نیست و فقط باعث می شود مردم از کار خود باز بمانند.
شماری از شهروندان تهرانی نیز که برای خرید کالا یا خدمات به این مکان مراجعه کرده بودند، به دلیل بسته بودن مغازه ها در بلاتکلیفی به سر می بردند و از بروز چنین حادثه ای ابراز ناراحتی می کردند.
آنان به فروشندگان ایراد می گرفتند که چرا مغازه خود را بسته اند.
** آغاز مرحله تازه طرح رجیستری
ستاد مبارزه با کالای قاچاق بتازگی از اجرای طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه (رجیستری) با هدف مبارزه با کالای قاچاق خبر داد.
طرح رجیستری یا کددار کردن گوشی تلفن همراه برای مقابله با قاچاق تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است. این طرح یک بار دیگر در سال 1385 اجرا شده بود که در عمل نتیجه چندانی نداشت و متوقف شد.
«قاسم خورشیدی» سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هفته گذشته در یک نشست خبری درباره اجرای طرح کددار کردن (رجیستری) گوشی تلفن همراه در کشور اعلام کرد مرحله آزمایشی این طرح این هفته یا هفته آینده اجرا می شود.
اردیبهشت امسال ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرای این طرح را تصویب کرد و دو ماه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فرصت داد این طرح را اجرا کند.
** بازاری به ارزش یک میلیارد و 800 میلیون دلار در اختیار قاچاقیان گوشی
طرح مبارزه با کالای قاچاق چند روزی است در تهران آغاز شده و مراجعه امروز ماموران به پاساژ علاءالدین بر همین اساس بوده است.
چندی پیش، «ابراهیم درستی» رییس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی به خبرنگار ایرنا گفت: دولت با فراهم کردن شرایط مناسب برای واردکنندگان قانونی و بالا بردن ریسک قاچاق ، زمینه از بین رفتن پدیده شوم قاچاق را رقم بزند.
به گزارش ایرنا بر پایه آمارها، تاکنون نزدیک 138 میلیون خط تلفن همراه از سوی سه اپراتور ارتباطی کشور واگذار شده که از این میزان نزدیک 70میلیون خط تلفن فعال است.
بنابراین ناگفته پیداست که اکنون تقاضای بسیار زیادی برای گوشی همراه در بازار وجود دارد؛ به طوری که به گفته معاون برنامه ریزی اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز، بازار تلفن همراه ایران سالیانه به 14 میلیون گوشی نیاز دارد که از این تعداد نزدیک یک میلیون دستگاه از محل تولید داخل و به عبارتی مونتاژ قطعات، تامین می شود. 2 میلیون دستگاه نیز از طریق واردات رسمی تامین و بقیه به صورت قاچاق به کشور وارد می شود.
با یک حساب سرانگشتی می توان بدین نتیجه رسید که اکنون بازاری با حجم 11 میلیون گوشی همراه که ارزش آن یک میلیارد و 800 میلیون دلار تخمین زده می شود، در اختیار قاچاقیان است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۲ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - 26 July 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]