واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هوای جهان گرم میشود / افزایش سیل در استان ها
میانگین بارش آسیا ۴۸۰ میلی متر بوده و پربارش ترین نقاط دنیا در مناطق آمازون بوده که ۱۲ هزار میلی متر بارش در سال دارند.
معاون سازمان هواشناسی کشور از فعالیت بیش از سه هزار و ۲۰۰ ایستگاه هواشناسی در کشور خبر داد.
به گزارش مهر، علی عابدینی ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه باشگاه کشاورزان استان لرستان ایران را کشوری کم بارش دانست و اظهار داشت: میزان بارندگی سالیانه کشور ایران حدود ۲۴۷ میلی متر است که در مقایسه با بارش های جهانی این مقدار پایین است.
پیش بینی افزایش ۵.۵ درجه ای گرمای هوا
وی با اشاره به اینکه میانگین بارش های جهانی ۸۵۰ میلی متر است، افزود: میانگین بارش آسیا ۴۸۰ میلی متر بوده و پربارش ترین نقاط دنیا در مناطق آمازون بوده که ۱۲ هزار میلی متر بارش در سال دارند.
معاون سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه ما باید با این میزان کم بارش ها در کشور بسنده کرده و خود را با آن ها سازگار کنیم، عنوان کرد: با توجه به اینکه اقتصاد مقاومتی کشور را از هر نظر بیمه می کند باید این موضوع را در سرلوحه همه کارهای خود قرار داده و کشورمان را از نظر امنیت غذایی بیمه کنیم.
عابدینی با اشاره به اینکه طی سال های اخیر شاهد روند گرمای جهانی هستیم، بیان داشت: تا سال ۲۱۰۰ خوشبینانه ترین پیش بینی این است که ۱.۵ درجه افزایش دما خواهیم داشت و بدبینانه ترین حالت این است که با افزایش ۵.۵ درجه ای گرما مواجه شویم.
وی بهترین راه برای کنار آمدن با شرایط کم بارش موجود در کشور را بالا بردن بهره وری دانست و افزود: همچنین ما باید سعی کنیم از بلایای طبیعی و آسیب های جوی خیلی متضرر نشویم که برای این منظور سازمان هواشناسی در راستای اطلاع رسانی به کشاورزان از جمله پیش بینی زمان آبیاری، زمان سم پاشی، زمان کوددهی، کوچ به موقع عشایر و ... می تواند اقدام های موثری انجام داده و به کشاورزان کمک کند.
فعالیت ۳۲۰۰ ایستگاه هواشناسی در کشور
معاون سازمان هواشناسی کشور گفت: سازمان هواشناسی با توجه به الزام بین المللی رشته هواشناسی کشاورزی را در خود توسعه داده و برنامه های زیادی در این زمینه دارد همچنین سازمان بین المللی فائو به کشورها الزام دارد که بخش هواشناسی کشاورزی توسعه پیدا کند.
عابدینی به دایر شدن سه هزار و ۲۶۸ ایستگاه هواشناسی در سطح کشور اشاره کرد و بیان داشت: ۳۸ ایستگاه مربوط به تحقیقات هواشناسی کشاورزی در کشور برای ارائه خدمات به کشاورزان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه سازمان هواشناسی در راستای ارائه خدمات به کشاورزان طرحی تحت عنوان طرح توسعه هواشناسی کاربردی یا طرح «تهک» تهیه کرده است، عنوان کرد: هدف این طرح شناسایی کاربران خود یعنی کشاورزان و دامداران و نیازسنجی نیازهای اطلاعاتی آن ها است سپس بر مبنای نیاز آن ها محصول تولید کنند و طرح تهک در نظر دارد سیستم های توزیع اطلاعات را توسعه دهد تا اطلاعات هواشناسی به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
افزایش سیل و پدیده های مخرب در لرستان
معاون سازمان هواشناسی کشور آموزش چگونگی استفاده از اطلاعات هواشناسی توسط کاربران را از دیگر اهداف طرح تهک دانست و اضافه کرد: در این طرح مراحلی همچنین نظرسنجی و بازخورد و در نهایت مستندسازی وجود دارد.
عابدینی با اشاره به اینکه طرح تهک در لرستان نیز با همت رئیس سازمان هواشناسی استان راه اندازی شده است، بیان داشت: این طرح توسعه هواشناسی از دو سال پیش در لرستان آغاز شده و تعداد قابل توجهی کاربر در لرستان عضو سازمان هواشناسی بوده و از اطلاعات آن استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه سازمان هواشناسی حدود ۹۵۰ هزار نفر کاربر در سطح کشور دارد، گفت: همه ما سر سفره کشاورزان هستیم لذا هرچقدر به آن ها کمک کنیم در حد زحمات آن ها نیست و نمی توانیم خدمات کشاورزان را هیچگاه جبران کنیم.
معاون سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه طی سال زراعی جاری در لرستان تعداد روزهای یخبندان هشت روز نسبت به سال زراعی گذشته بیشتر بوده است، اضافه کرد: در سال زراعی جاری شاهد سیل و پدیده های مخرب دیگر در لرستان بودیم که این آثار و پدیده ها نسبت به سال گذشته بیشتر بوده اند.
عابدینی به کاهش ۷۰ درصدی میزان خسارت به بخش کشاورزی لرستان در سال جاری نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته حدود ۲۱۹ میلیارد تومان در استان لرستان خسارت به بخش باغبانی و زراعت وارد شد ولی علی رغم اینکه امسال هم تعداد روزهای یخبندان زیاد شده و هم پدیده هایی همچون سیل در استان زیاد شده بود میزان خسارت به بخش کشاورزی استان به ۶۴ میلیارد تومان رسید و بخشی از این کاهش خسارت بدلیل اطلاعات سازمان هواشناسی بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - 26 July 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]