تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834888500
آقای جهانگیری؛ ۶ گزارش به مردم بدهکارید
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آقای جهانگیری؛ ۶ گزارش به مردم بدهکارید
دستگاه مجری موظف است ظرف مدت "2 روز" نسبت به صدور حکم برای معاون و یا معاونین ذی ربط خود به عنوان مجری پروژه ها اقدام و به دبیرخانه ستاد معرفی نماید". "مجری منصوب موظف است ظرف مدت "یک هفته" برای هر یک از پروژه ها «برنامه عملیاتی» تهیه نماید". اینها بخشی از دستورات معاون اول رئیس جمهور به 14 دستگاه اجرایی برای اجرای 88 برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی است. دستوری که 31 فروردین ماه امسال صادر شد و اکنون بیش از 3 ماه از ابلاغ آن می گذرد.
روزنامه خراسان:دستگاه مجری موظف است ظرف مدت "2 روز" نسبت به صدور حکم برای معاون و یا معاونین ذی ربط خود به عنوان مجری پروژه ها اقدام و به دبیرخانه ستاد معرفی نماید". "مجری منصوب موظف است ظرف مدت "یک هفته" برای هر یک از پروژه ها «برنامه عملیاتی» تهیه نماید". اینها بخشی از دستورات معاون اول رئیس جمهور به 14 دستگاه اجرایی برای اجرای 88 برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی است. دستوری که 31 فروردین ماه امسال صادر شد و اکنون بیش از 3 ماه از ابلاغ آن می گذرد.
با وجود این تاکیدهای معاون اول رئیس جمهور در ابلاغیه مذکور مبنی بر تسریع در انجام مقدمات اجرای پروژه ها، از آن تاریخ تاکنون فضای عمومی و رسانه ای کشور هیچ گزارشی از روند اجرای برنامه های عملیاتی مذکور دریافت نکرده است. موضوعی که برای برنامه های "ملی" اصلا قابل قبول نیست. عدم گزارش دهی منظم از نحوه اجرای پروژه ها به افکار عمومی، نه تنها دولت را از بسیاری از امکانات و تسهیلات ملی محروم می کند بلکه برنامه ها را در معرض آسیب های بسیار قرار می دهد. در ادامه، طی چند بند، به شرح این موضوع می پردازیم:
1- شاید گفته شود که سه ماه فرصت کافی برای اقدام، تهیه گزارش و اطلاع رسانی آن نیست. این موضوع وابسته به پروژه متفاوت است اما لازم است بدانیم، جهانگیری در بخش دیگری از دستورات خود به دستگاه های اجرایی تاکید کرده بود که "دستگاه مجری موظف است هر دو هفته یکبار به صورت مستمر، اقدامات به عمل آمده برای اجرای هر یک از پروژه ها را گزارش نماید". بر این اساس باید تاکنون حداقل 6 گزارش از اجرای هر پروژه به ستاد فرماندهی رسیده باشد. انتشار همین گزارش ها فضای عمومی کشور را نسبت به اقتصاد مقاومتی حساس خواهد کرد که برکات بسیاری خواهد داشت که کمترین آن عزم جدی تر مجریانی است که خود را در معرض قضاوت عمومی مردم می بینند.
2- رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را نه یک مجموعه پروژه دولتی بلکه "تحرّک عظیم و همه جانبه ملّی[1]" دانسته اند. خود ستاد فرماندهی نیز 88 پروژه مذکور را – که بعدا بر تعداد آن افزوده شد- ذیل 12 برنامه ملی تعریف کردند. آیا حرکت ملی بدون اطلاع رسانی ملی ممکن است؟ اگرچه حرف در مورد نحوه انتخاب این پروژه ها، نسبت آن با اسناد بالادستی و مخصوصا ملی بودن آن بسیار است[2] اما اگر ادعای برنامه های ملی داریم باید گزارش دهی و نظارت آن نیز ملی باشد. در غیر این صورت نباید انتظار تحرک همه جانبه ملی و همراهی مردم، رسانه ها و افکار عمومی با دولت را داشت.
3- متاسفانه مسئولان ستاد فرماندهی حتی در سخنرانی های خود نیز چندان به روند اجرای اقتصاد مقاومتی و پروژه هایی که ذیل آن تعریف شده است اشاره نمی کنند. نگاهی به صفحه اول روزنامه های کشور طی همین سه ماه نشان می دهد که ذهن برخی از مسئولان بیش از آن که درگیر نحوه اجرای این برنامه ها باشد درگیر رونمایی از فسادها و کم کاری های گذشته است. افرادی در سطح رئیس جمهور یا معاون اول می توانند با تعدد تکرار مطالبات خود از دستگاه ها و اطلاع رسانی به مردم – حتی در سخنرانی های عمومی - به افکار عمومی در جهت منافع بلندمدت کشور خط داده و آنها را درگیر اقتصاد مقاومتی کنند. اما عمدتا اتفاقاتی کاملا وارونه رخ می دهد؛ تلاش برخی در سخنرانی ها بیش از آن که توجه دادن فضای عمومی کشور به اقدامات در دست اجرا و مطالبه آن باشد، انحراف افکار عمومی از حال به گذشته است. موضوعی که هیچ ثمری برای مردم نخواهد داشت.
4- وقتی سخنرانی ها و جهت دهی ها بیش از آن که معطوف به حال باشد به گذشته مربوط است یک تخریب جدی در نیروهای ملی رخ می دهد. در واقع افکار عمومی همواره در 4 یا 8 سال قبل سیر می کنند. عمدتا همه درگیر این می شوند که: "منشاء فیش های نجومی آن دولت بود یا دولت قبلش؟ دکل الان کجاست؟ ماجرای سکه های هبه شده یا بالاکشیدن پول 4 پتروشیمی چه بود؟" نتیجه منطقی آن است که نیروهای اجرایی و نظارتی از تشویق ها، نظارت ها و کمک های کارشناسی افکار عمومی محروم می مانند چرا که آن ها در گذشته زندگی می کنند نه در حال.
5- متاسفانه نه تنها اطلاع رسانی انجام پروژه ها توسط ستاد فرماندهی به شدت ضعیف بوده است بلکه این ستاد نتوانسته است هیچ گونه ارتباط سازنده ای با مردم ایجاد کند. مثلا هم اکنون برخی از اقشار جامعه که خود را مقید به استفاده از کالای ایرانی می دانند با سوالات بسیاری مواجهند؛ "تا کی از کالای ایرانی استفاده کنیم؟ آیا خرید کالای کم کیفیت تر داخلی موجب ایجاد نوعی رانت و سوء استفاده و تنبلی برخی تولیدکنندگان داخلی نمی شود؟ کدام کالاها به واقع ایرانی اند؟ آیا حمایت از همه کالاهای ایرانی لازم است یا فقط باید بر کالاهای خاص تمرکز کرد؟" ستاد فرماندهی تاکنون چند اطلاعیه یا بیانیه برای پاسخ به این سوالات صادر کرده است؟ مثلا یک انتظار حداقلی این است که این ستاد با همکاری وزارتخانه های مربوطه، لیست صنایع مورد حمایت، مدت حمایت و چشم انداز رشد کیفیت آنها را منتشر کند تا مردم بدانند که خرید کالای ایرانی در مسیر اعتلای اقتصاد است نه اعطای رانت به برخی صنایع خاص در مسیری نامعلوم.
6- اگر اولویت اول کشور اقتصاد است و برنامه اصلی اقتصاد مقاومتی، باید تلاش ستاد فرماندهی در مسیری قرار گیرد که بحث های کارشناسی و گزارش های رسانه ای روزانه در مورد جزئیات برنامه ها و اقدامات اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد. کاری که اصلا سخت نیست، حداقل انتظار این است که با حاشیه سازی، افکار عمومی از این اولویت ها منحرف نگردد. در عین حال در این حوزه ایرادهای جدی به دیگر دستگاه ها و همچنین رسانه ها نیز وارد است.
رصد گزارش های بسیاری از خبرگزاری ها و نشریات در یکی دو ماه اخیر نشان اندکی از پرداختن به موضوع اقتصاد مقاومتی دارد.
7- اگر خود دولت حساس سازی کافی افکار عمومی نسبت به اقتصاد مقاومتی را در دستور کار انجام ندهد هیچ بعید نیست که این 88 برنامه عملیاتی و آن 12 برنامه ملی هم بدون هیچ اثری به بایگانی سپرده شود. درست همانند آن 687 برنامه ای که در سال 93 تصویب شد اما هیچ خبری از آن نشد. 14 دیماه 93، پورمحمدی، معاون سازمان مدیریت در کنفرانس اقتصاد ایران با اشاره به اقدامات دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی گفته بود که "به صورت کلی تاکنون 24 سیاست کلی، 96 هدف، 181 سیاست اجرایی و 687 برنامه برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مورد تصویب شورای اقتصاد قرار گرفته است". اگر پیگیری و گزارش دهی این برنامه ها در دستور کار قرار نگیرد این تحلیل بدبینانه قوت می گیرد که آقایان به "نسخه درمانی" معتقدند. یعنی معتقدند که همین که فلان برنامه طراحی و نسخه ای پیچیده شود کافی است. باز دو سال بعد که اعتراضی شد یا مطالبه ای ،دوباره یک برنامه دیگرِ 687 تایی یا 88 تایی یا ... طراحی و ارائه خواهد شد.
8- حرف آخر هم یادآوری یکی از مطالبات مقام معظم رهبری از مسئولان و متولیان اجرای اقتصاد مقاومتی است: "مرکز رصد قوی و بینایی وجود داشته باشد که به طور دقیق پیشرفت این کار را پایش کند؛ اطلاعات را گردآوری کنند، پردازش کنند، استنتاج کنند، احیاناً آن حرکتی را که باید در هر مقطعی و هر مرحله ای انجام بگیرد مشخص کنند، برای هر بخشی شاخص سنجش معین کنند و در نهایت اطلاع رسانی به مردم انجام بگیرد[3]". منتظر اطلاع رسانی دقیق مسئولان هستیم.
[1] بیانات در دیدار رئیس و اعضاى مجلس خبرگان رهبرى، 12 /6 / 94
[2] در یادداشتی مورخ 5 / 2 / 95 در همین ستون سوالات و نکاتی در این رابطه مطرح شد.
[3] بیانات در جلسه تبیین سیاستهای اقتصاد مقاومتی، 20 / 12 /
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
مردم گرانفروشی خودروسازان را گزارش کنند
معاون وزیر صنعت از مردم خواست که گرانفروشی خودروسازان داخلی و واردکنندگان را به سازمان حمایت اعلام کنند و گفت مردم در مورد خودروهای وارداتی گران فروشی و عدم ارایه کارت گارانتی را گزارش دهند به گزارش مهر محمود نوابی در خصوص شکلگیری حاشیه بازار برای برخی از انواع خودروها در بازارگزارش فارس از نابودی تیم پرسابقه ایران پاس، یاس فوتبال ایران شد/ با این سقوط کک آقایان هم نمیگزد
گزارش فارس از نابودی تیم پرسابقه ایرانپاس یاس فوتبال ایران شد با این سقوط کک آقایان هم نمیگزد تیم فوتبال پاس دیروز به لیگ دسته دوم سقوط کرد و در ادامه روزهای افول خود این بار با سقوط به لیگ پایینتر به سمتی رفت که شاید دیگر به فراموشی سپرده شود به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاریفارس گزارش میدهد گلایه مردم شوش از عملکرد اداره برق/ تکریم ارباب رجوع مقولهای تعریف نشده در این اداره
فارس گزارش میدهدگلایه مردم شوش از عملکرد اداره برق تکریم ارباب رجوع مقولهای تعریف نشده در این اداره پیامها و تماسهای بسیاری از مردم شوش در ارتباط با قطعی مکرر برق و عدم تکریم ارباب رجوع نشان میدهد شوشیها از عملکرد این اداره رضایت ندارند به گزارش خبرگزاری فارس از شوش هر اکیهان گزارش داد: واکنشهای گسترده به آزادسازی فلوجه /بسیج مردمی عراق: سر افعی را زدیم
کیهان گزارش داد واکنشهای گسترده به آزادسازی فلوجه بسیج مردمی عراق سر افعی را زدیم تهران- ایرنا- روزنامه کیهان در شماره یکشنبه 30 خرداد نوشت پیروزی بزرگ نیروهای مسلح عراق در استان الانبار و آزادسازی شهر فلوجه واکنشهای گستردهای در محافل سیاسی و رسانهای جهان داشت فرماندهکارگاه حفاظت زمین واحیای اراضی با مشارکت مردم دربوشهربرگزارشد
کارگاه حفاظت زمین واحیای اراضی با مشارکت مردم دربوشهربرگزارشد بوشهر- ایرنا- به مناسبت 17 ژوئن روز جهانی مقابله با بیابان زایی کارگاه آموزشی حفاظت زمین و احیای اراضی روز شنبه با مشارکت مردم با حضور دهیاران بخشدارن سازمانهای مردم نهاد و برخی دیگر از مسئولان منابع طبیعی و آبخیزدارفارس گزارش میدهد آب کر آبیز در دو راهی اوقاف و مردم
فارس گزارش میدهدآب کر آبیز در دو راهی اوقاف و مردم ملک آب کر آبیز حدود 400 سال قبل برای مصارف عمومی روستا از مدار آبیاری 11 شبانهروز به 12 شبانهروز تبدیل شد و در طول سالیان گذشته این ملک هیچگاه در اختیار اداره اوقاف نبوده زیرا ملک وقفی نیست و متولی آن خود مردم بودهاند به گزگزارش فارس از صبای قم در فاصله 70 روز تا آغاز لیگ شانزدهم صبای قم در آستانه تغییر و تحولات فراوان/ نگرانی هواد
گزارش فارس از صبای قم در فاصله 70 روز تا آغاز لیگ شانزدهمصبای قم در آستانه تغییر و تحولات فراوان نگرانی هواداران و مردم قم تیم فوتبال صبای قم در آستانه شانزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال با تغییر و تحولات زیادی مواجه است و این موضوع با توجه به تجربیات تلخ سالها قبل موجب نگرانی هواددرخواست تلفنی اردوغان از مردم / خلع سلاح کودتاچی ها توسط مردم ( گزارش تصویری دوم)
کودتای شبانه در ترکیه نافرجام ماند در این گزارش تصاویری از حاشیه های این تحول مهم در کشور همسایه ایران را می بینید گروهی از سربازان وارد مرکز رسانهای دوگان دفتر شبکه سیانان ترک شدهاند زیرزمین یک هتل در میدان تقسیم در استانبول لحظاتی پس از شنیده شدن صدگزارش فارس از آخرین شب مسابقات بینالمللی قرآن استقبال بینظیر مردم از تلاوت قاری افغانستانی/ کسب همه عناوین ب
گزارش فارس از آخرین شب مسابقات بینالمللی قرآناستقبال بینظیر مردم از تلاوت قاری افغانستانی کسب همه عناوین برتر توسط نمایندگان کشورمان رقابتهای سیوسومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم شب گذشته با برتری نمایندگان کشورمان در رشته حفظ و قرائت به پایان رسید ارائه تلاوتهای فنیمردم باید حرف بزنند آقای رئیس جمهور
مردم باید حرف بزنند آقای رئیس جمهور مردم مشکل دارند و میخواهند این مشکلها حل شود و برای حل این مشکلات حاضرند حتی خود را آتش بزنند تا مقامی درد آنها را بفهمد به گزارش نامه نیوز با خود فکر میکردم اگر مشکلاتی از قبیل بیکاری بیپولی تبعیض و روبرو بودم صدای اعتراض خود-
اقتصادی
پربازدیدترینها