واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خزردر آستانه تبديل شدن به حوضچه فاضلاب!
نماينده مردم رشت در مجلس با انتقاد از اينكه درياي خزر به حوضچهاي از فاضلاب تبديل شده، نسبت به انقراض گونههاي جانوري هشدار داد.
نماينده مردم رشت در مجلس با انتقاد از اينكه درياي خزر به حوضچهاي از فاضلاب تبديل شده، نسبت به انقراض گونههاي جانوري در پي ورود پسابهاي خانگي و صنعتي هشدار داد.
غلامعلي جعفرزاده ايمنآبادي، با هشدار نسبت به آلودگي درياي خزر گفت: كشورهاي حوزه درياي خزر بايد به صورت جدي در راستاي رفع آلودگي اين دريا گام برداشته و اصول زيست محيطي را رعايت كنند زيرا سلامت انسانها و آبزيان در معرض تهديد جدي قرار دارد.
نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي، از ورود و تخليه فاضلابهاي خانگي و پسماندهاي صنعتي به درياي خزر انتقاد كرد و افزود: آلودگي درياي خزر به اندازهاي است كه در حال حاضر به حوضچهاي از فاضلاب تبديل شده و تمامي پسابهاي صنعتي و فاضلابهاي خانگي در آن تخليه ميشود. اين نماينده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اينكه تخليه فاضلابهاي خانگي و صنعتي نسل گونههاي جانوري درياي خزر را با خطر انقراض مواجه كرده، تصريح كرد: متأسفانه اكوسيستم اين دريا در حال تغيير است و پروتكلهاي زيست محيطي آن نيز از سوي كشورهاي حوزه دريا از جمله ايران ناديده گرفته شده و رعايت نميشود.
جعفرزاده ايمنآبادي رفع آلودگي درياي خزر را نيازمند ورود جدي سازمان بهداشت جهاني و سازمانهاي بينالمللي خواند و ادامه داد: هرچند در اين دريا نشت مواد نفتي نداريم ولي اگر تخليه پسماندهاي صنعتي، فاضلابي و غيربهداشتي با اين روند ادامه داشته باشد و سازمان بهداشت جهاني و همچنين انجمنهاي بينالمللي كه مدافع و متولي محيط زيست درياها هستند به اين موضوع ورود نكنند به طور حتم اين دريا در آيندهاي نزديك با خطرات جدي زيست محيطي مواجه و به حوضچه بزرگي از فاضلاب دنيا تبديل خواهد شد.
وي تأكيد كرد: اگرچه نشست، همايش و كنگرههاي مختلفي در همين راستا از سوي كشورهاي حوزه درياي خزر برگزار شد ولي متأسفانه هيچكدام از كشورها به اصول پايبند نبوده و تصميمهاي اخذ شده در اين نشستها از ضمانتهاي اجرايي برخوردار نبوده است. نماينده مردم رشت در مجلس دهم افزود: متأسفانه در نمونهگيريهايي كه از درياي خزر صورت گرفته شاهد مرگومير انواع مختلفي از آبزيان درياي خزر به علت آلودگي اين دريا بودهايم، بنابراين به صورت جدي نياز است سازمانهاي جهاني و بينالمللي برخورد جدي با كشورهاي آلودهكننده داشته باشند.
جعفرزاده ايمنآبادي با بيان اينكه كشورهاي حاشيه درياي خزر در خصوص آلودگي اين دريا هيچگونه احساس مسئوليتي ندارند، تصريح كرد: متأسفانه زماني اين كشورها احساس خطر ميكنند كه تمامي سطح اين درياچه را فاضلاب فرا گرفته باشد، البته سهم كشور ما از آلودگي اين دريا نسبت به كشورهاي ديگر كمتر است.
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]