تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر خانه‏اى كه ميهمان بر آن وارد نشود، فرشتگان واردش نمى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837734768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فحاشی، آبروریزی، بی‌اخلاقی و دیگر هیچ!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فحاشی، آبروریزی، بی‌اخلاقی و دیگر هیچ!
«ناسزا و حمله مردم در فضاي مجازي هر دفعه گريبان يكي از هنرمندان را مي‌گيرد و رفته رفته به مسئله‌اي طبيعي و عادي تبديل مي‌شود.
نویسنده : جواد محرمي 


«ناسزا و حمله مردم در فضاي مجازي هر دفعه گريبان يكي از هنرمندان را مي‌گيرد و رفته رفته به مسئله‌اي طبيعي و عادي تبديل مي‌شود. مثل اينكه اين فضا به آينه تمام‌نماي جامعه تبديل شده كه هر آدمي مشكلات و عقده‌هاي دروني خودش را در صفحات مختلف خالي مي‌كند؛ چرا كه اگر در اين فضا فحش بدهي كسي دستش به تو نمي‌رسد.»

جملات بالا را يكي از بازيگران سينما و تلويزيون فعال در فضاي مجازي بر زبان آورده است. نظير اين سخنان گلايه‌وار را اين روزها از چهره‌هاي ديگري كه در شبكه‌هاي اجتماعي حضور دارند مي‌توان شنيد.
هنرمندي كه به طور غيرمنتظره صفحه خود را مي‌بندد و شبكه اجتماعي را ترك مي‌كند و چندي بعد مي‌شنوي كه علت اصلي آن بداخلاقي‌هاي جماعتي بوده كه زير پست‌هاي او بي‌هيچ ملاحظه‌اي فحاشي كرده‌اند. آدم‌هايي كه براي درج نظرشان از ادبيات چاله‌ميداني استفاده مي‌كنند و هيچ حد و مرزي هم نمي‌شناسند به مرور اين روال را تبديل به اپيدمي فضاي مجازي مي‌كنند. همه اينها منجر به اين مي‌شود كه چهره مشهور مورد نظر كه تا آن زمان فكر مي‌كرده تعداد بالاي فالوور به معناي طرفدار است به نتيجه تازه‌اي مي‌رسد و تازه متوجه مي‌شود كه بيشتر دنبال‌كننده‌هاي او شامل كساني مي‌شوند كه نه به دليل علاقه به شخص او بلكه به دليل ارضاي كنجكاوي او را فالو كرده و در كمين نشسته‌اند تا او درباره مسئله‌اي اظهار‌نظر كند و حرف متناقضي بزند يا به اصطلاح سوتي بدهد تا اين جماعت مثل مور و ملخ زير پست او هجوم بياورند و آنقدر ناسزا نثارش كنند كه مجبور به واكنش شود.
چهره‌هاي مشهور خود در بروز و ظهور چنين وضعيتي در جامعه نقش دارند. وقتي آدم‌هايي كه از آنها شخصيت‌هاي بزرگي در ذهنشان ساخته‌اند، مدام به يكديگر مي‌پرند و مچ همديگر را مي‌گيرند و به هم كنايه مي‌زنند و با زبان تحقير يكديگر را خطاب مي‌كنند، ديگر چه انتظاري از مردمي مي‌رود كه بي‌اختيار چشم به رفتار اين چهره‌ها دوخته‌اند تا الهامبخش آنها باشند. واقعيت اين است كه جامعه ما مدت‌هاست دچار بيماري بداخلاقي شده است و مسئوليت اين بيماري بيش از همه متوجه دستگاه‌ها و نهادهاي عريض و طويلي است كه بودجه‌هاي بزرگ را مي‌بلعند و خروجي اقدامات آنها تأثيري بر رشد فرهنگي جامعه نمي‌گذارد.

مطبوعات ما بيشتر به عنوان ابزاري براي مچگيري معرفي شده‌اند نه عرصه‌اي براي فرهنگ سازي. سياسيون توانسته‌اند فهم و قرائت خود را از كاركرد رسانه تحميل كنند. در ايران رسانه بيش از اينكه وسيله‌اي براي فرهنگ‌سازي باشد، ركن چهارم دموكراسي تلقي مي‌شود. همان قرائت وارداتي كه بيش از همه رسانه را عرصه‌اي براي جنگ قدرت احزاب معرفي مي‌كند تا بستري براي رشد فرهنگي جامعه. بي‌عدالتي اجتماعي نيز به طور خودكار زمينه‌ساز بداخلاقي‌هاي اجتماعي است. رسانه‌ها نه‌تنها در فرهنگ‌سازي و متعادل كردن روحيات و اخلاقي كردن روابط اجتماعي ضعيف عمل مي‌كنند، بلكه بر عكس خود بسترساز بسياري از بداخلاقي‌هاي اجتماعي مي‌شوند. بازتاب افراطي جنايات و بزهكاري‌ها در صفحات حوادث مطبوعات با شرح جزئيات، خود به ترويج بداخلاقي اجتماعي دامن‌زده و در آلوده‌كردن فضاي فكري جامعه نقش‌آفرين است.

از سوي ديگر سينما و تلويزيون نيز سال‌هاست كه نقش فرهنگ‌ساز خود را فراموش كرده‌اند. سينماي اجتماعي ما در بهترين حالت مأموريت اصلي خود را بازتاب و ضريب دادن به زشتي‌هاي اجتماعي فرض كرده و در اين طريق ره به افراط پيموده است. همه اينها نشان مي‌دهد كه رسانه‌هاي رسمي جامعه در انجام رسالت اصلي خود كه غني‌سازي فرهنگ جامعه است، بازمانده‌اند. آنچه امروز در فضاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي با عنوان بداخلاقي از آن ياد مي‌شود، بيش از همه قصور دستگاه‌هاي فرهنگي كشور را نشان مي‌دهد. آنچه رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان ولنگاري فرهنگي ياد مي‌كنند، ناشي از كم‌كاري و وظيفه‌نشناسي همه حوزه‌هاي فرهنگي و هنري كشور است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن