واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اولین ایستگاه سفره ایرانی
غذای محلی پیشنهاد سرآشپزهای ایرانی/ جشنواره ای با طعم میرزاقاسمی
شناسهٔ خبر: 3720535 - شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۸
استانها > مازندران
.jwplayer{ display: inline-block; } رامسر - اولین ایستگاه سفره ایرانی؛ فرهنگ گردشگری در حالی در عروس شهرهای ایران به کار خود پایان داد که سرآشپزهای ایرانی بر مصرف غذای محلی بجای فست فودها تاکید کردند. خبرگزاری مهر - گروه استان ها- سهیلا محمدی: غذا مقوله ای مهم است که از زمان پیدایش انسان مورد توجه بوده است، اینکه چه نوع غذایی خورده شود و از چه موادی باید درپخت آن بهره گرفت، بسته به منطقه و فرهنگ آن فرق می کند اما اصل وجودی ارزش غذایی هر موادی، موضوعی است که در تمام جهان مورد توجه ویژه افرادی است که به سلامت جسم و روح خود اهمیت می دهند. در زمان های نه چندان دور وقتی که مادربزرگ ها و مادرهایمان در ظروف مسی و گلی برایمان همراه با عصاره عشق و مهربانی غذا می پختند و بوی خوش آن در پیچ در پیچ کوچه های محله مان می پیچید.
اما امروزه با پیدایش انواع غذاهای غربی و فرنگی و ناشناس بودن مواد تشکیل دهنده اش وپخت سریع و نداشتن ارزش غذایی علاوه بر آنکه سبب بروز انواع بیماری های گوارشی و عصبی شده بلکه باعث شده تا دیگر اعضای خانواده مانند گذشته درکنار هم گرد یک سفره ننشینند و به همین دلیل بسیاری از حرمت ها هم از خانواده ها رخت بربست. نخستین جشنواره سفره ایرانی، فر هنگ گردشگری که به همت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران و با حمایت مدیر عامل مجتمع رفاهی و تفریحی بام سبز تله کابین رامسر در این مجموعه برگزار شد، بهانه ای را بوجود آورد تا مردم بار دیگر با غذاهای سنتی و محلی چهار استان گیلان، گلستان، مازندران و قزوین آشنا شده و طعم و مزه بیاد ماندنی شان که رفته بود به خاطره ای تبدیل شود را به اذهان بازگردانند، شاید که تلنگری شود برایشان که هویت و اصالت تنها شاخصه ای است که یک جامعه را حفظ کرده و سالم نگه می دارد. فریده یوسفی پژوهشگر فرهنگ عامه و میراث فرهنگی و از شرکت کنندگان در این مراسم در این باره به خبرنگار مهر می گوید: برپایی این جشنواره برای نخستین بار در مازندران قابل تقدیر است زیرا در هر منطقه ای پدیده های خاصی وجود دارد که منحصر به فرد بوده که یکی از آنها غذاهای سنتی و محلی آن منطقه است. امروزه جهان به ارزش غذاهای بومی و سنتی پی برده و به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری سلامت از آن بصورت بهینه بهره برداری می کند وی افزود : امروزه جهان به ارزش غذاهای بومی و سنتی پی برده و به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری سلامت از آن بصورت بهینه بهره برداری می کند و باید به این موضوع توجه داشت که طعم و مزه و مواد تشکیل دهنده غذای ایرانی در جهان بی نظیر بوده و منحصر به فرد است و این تنها یک حرف نیست بلکه برای کارشناسان تغذیه دنیا اثبات شده است. یوسفی اضافه کرد : از خاطر قدیمی ها نرفته است که مادربزرگ هایشان در هنگام پخت فسنجان در آن نعل اسب می انداختند، این کار به منظور تامین آهن بدن بطور مستقیم انجام می شد، دردی که امروزه بیشتر بانوان گریبانگیرش بوده و کمبود آهن دارند.
این پژوهشگر عامه بااشاره به غنی بودن مواد تشکیل دهنده غذاهای بومی و محلی از یکسو و جذب گردشگر از این طریق از سوی دیگر، اظهار داشت : برپایی این جشنواره کمک می کند تا ذائقه مردم شناسایی شده و غذاهای محلی و بومی به لیست غذای رستوران ها بازگردد. کلثوم میقانی دیگرسر آشپزی که از استان گلستان در این ماراتن شرکت کرده بود، در گفتگو با خبرنگار مهر، سطح برگزاری جشنواره را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: خانواده ها و گردشگران بسیاری که جهت بازدید به این مکان می آیند، با خوردن غذاهای ستنی و محلی هر منطقه ای تشویق می شوند تا بار دیگر به اصل خویش برگشته و سفره ایرانی در خانه هایشان پهن کنند. وی با اشاره به هزینه کمتر غذاهای محلی نسبت به غذاهای فرنگی، افزود : شهر گرگان دارای تنوع غذایی بسیاری است که در این میان می توان از ماشله، ساک، کشمش پلو و نوشیدنی آب کندس نام برد. شمسی خالقی دیگر شرکت کننده از استان گلستان در این جشنواره نیز گفت : مرغانه ماش، قطاب ماش و انواع شیرینی های محلی از جمله غذاهای گرگانی است که در این جشنواره عرضه کردیم.
وی افزود: تداوم برگزاری اینگونه جشنواره ها نیاز جامعه ماست زیرا با از یاد رفتن غذا های محلی و روی آوردن به غذاهای فرنگی باعث شده تا جامعه رو به چاقی مفرط و مریضی پیش برود. متاسفانه کودکان و نوجوانانمان اکنون بیشتر غذاهای محلی مان را نمی شناسند و این در واقع یک نقصان است و بایستی رفع شود امیر حسین مسعودی فعال گردشگری نیز به خبرنگار مهر می گوید: متاسفانه کودکان و نوجوانانمان اکنون بیشتر غذاهای محلی مان را نمی شناسند و این در واقع یک نقصان است و بایستی رفع شود. فرماندار رامسر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن قدر دانی از معاونت میراث فرهنگی کشور و اداره کل میراث فرهنگی مازندران و مدیر عامل تله کابین رامسر، افزود : سفره ایرانی آنقدر عظیم و باشکوه و سرنوشت ساز است که وصف آن را نمی توان گفت لیکن برگزاری این جشنواره ها گام موثری در راسنای باز شناساندن انواع غذاهای بومی و محلی به نسل جدید است. حسین سروری افزود: غذا قسمت خوشمزه زندگی است که گردشگر ان بسیاری را به خود جذب می کند و رامسر بواسطه دارابودن ظرفیت های عظیم گردشگری طبیعی خوشبختانه، غذاهایی با طعم و مزه منحصر به فردی نیز دارد که چنانچه در منوی رستوران ها قرار بگیرد، با استقبال گردشگران مواجه خواهد شد. وی با تاکید بر اهمیت تغذیه در جوامع بشری، اضافه کرد : این اهمیت تا اندازه ای است که اگر یک جامعه را از لحاظ تغذیه ضعیف نگه دارند، بدون بکار بردن سلاح نظامی می توان آن را تسخیر کرد. در این جشنواره ۷۷ غرفه، غذاهای بومی و محلی خود را عرضه کردند که با حضور داوران بین المللی غذا و نظر سنجی مردم برنده مشخص شده و ضمن آنکه غذاهایی که بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفته اند در منوی غذایی رستورانها گنجانده می شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]