تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852847827




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

١۵٠ گود عمیق پرخطر پایتخت


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:

شاید گود ایران‌زمین پرسروصداترین گودی بوده که به نسبت عمق و ریزش و ترک‌هایی که به جان خانه‌های مردم انداخته، در ذهن مردم تهران مانده است. اما واقعیت این است که به روایت‌های متعدد مسئولان اجرائی، گودبرداری‌های پرخطر بلاتکلیف و رهاشده‌ای در تهران وجود دارد که جان مردمی که در اطراف آنها زندگی می‌کنند را به شکلی بالقوه تهدید می‌کند. بسیاری از این گودبرداری‌ها در نقاط شمالی و گسل‌خیز تهران هستند و نگرانی بابت کوچک‌ترین احتمالی برای زلزله را بیشتر و بیشتر می‌کنند.
 

به گزارش شرق، اتفاقات متعدد منجر به خسارات جانی و مالی برای شهروندان در سال‌های اخیر در اثر گودبرداری‌های غیراصولی به‌خصوص در شهر تهران باعث شد شورا و شهرداری تهران درباره زمینه‌های بروز اشکال در نظارت، اجرا و تکمیل کار پروژه‌ها دخالت و حساسیت بیشتری داشته باشند. پیش‌تر پروسه طولانی صدور پروانه ‌ساختماني براي برج‌هاي مسكوني، تجاري و اداری همواره دلیلی بوده تا شهرداری‌ها به نفع مالکان که مشتری‌های دندان‌گیرشان هستند، مجوز موقتي به نام «پيش‌پروانه» صادر کنند تا در این فاصله مالک اقدام به خاك‌برداري و گودبرداري کند و بعد پروانه قطعي صادر شود. همچنین از آنجایی که نظام‌مهندسی از لحظه صدور پروانه مسئولیت نظارت بر پروژه را دارد تا قبل از این مرحله، دخالتی نیست و مالک با هر شرایطی می‌تواند اقدام کند.
 
وقوع اتفاق‌های ناگوار و تخلف‌های بسیار در نهایت جلوی ادامه این روند را گرفت اما مسئله اینجاست که تا زمان اجرای این روند، تعداد زیادی پیش‌پروانه‌ صادر شدند که بسیاری از این گودها بلاتکلیف ماندند. پس از این دستور و باز هم پس از ریزش چند گود پرخطر، مدیریت شهری تصمیم گرفت جدای از پایش لحظه‌ای، تعداد زیادی از این گودهای پرخط را پر کند.درباره سوراخ‌های گشادی که در کنار خانه‌های مردم در شهر در عمق‌های بیش از ٢٠ متر ایجاد می‌شود، مسئله استحکام دیواره‌ها، شرایط زمین و منطقه‌ای که در آن قرار گرفته و در نهایت مدتی که گود در تابستان و زمستان متوقف می‌ماند، اهمیت زیادی دارد. با این تعریف گودی که در یک نقطه از محله و شهر ایجاد شده است، با تغییر در سطحی که ایجاد می‌کند، در هر شرایطی پرخطر است و باید حتی در مدتی که برای ادامه کار آماده می‌شود، استانداردسازی و ایمن‌سازی سازه برای آن صورت گیرد.
 
گودهای تهران با هر روشی که انجام شده باشند، در زمانی مشخص باید تعیین تکلیف شوند اما در شرایطی که پروژه به دلیل انواع اشکال در روند اجرائی، تخلف یا حتی مشکلات مالی یا هر دلیل دیگری سالیان سال متوقف می‌ماند و تبدیل به کابوس روز و شب همسایگانش می‌شود، دیگر کارش از خطر گذشته و شهروندان آن محله را با بحران بالقوه مواجه کرده است.طبق قانون درصورتی‌که اجرای پروژه از برنامه زمان‌بندی عقب افتاده باشد و گود برای زمان زیادی رهاشده بماند، تا دوره‌ای امکان مقاوم‌سازی وجود دارد اما در همین شرایط هم ناظر و پیمانکار باید نسبت به شرایط نگران‌کننده گود پیگیری و در صورت لزوم نسبت به پرکردن گود اقدام کنند. در این وضعیت شهرداری تقاضا می‌کند به او اجازه داده شود برای تأمین ایمنی مردم وارد بحث شود و به حساب و هزینه مالک اقدامات ایمنی را زیر نظر ناظر انجام دهد.
 

یکی از موارد این گودهای پرخطر رهاشده که بلای جان مردم اطراف خود شده است، در یکی از خیابان‌های فرعی خیابان ولیعصر (الهیه) قرار گرفته است.  اهالی کوچه نصیبی در منطقه الهیه، سال‌هاست در کنار گودی عمیق که به حال خودش رها شده، هر روز منتظر وقوع حادثه‌ای هستند. تابلوی مشخصات ساختمان در کنار این کارگاه رهاشده وجود ندارد، ولی به گفته اهالی این ملک متعلق به «سازمان تأمین اجتماعی» است که در سال ١٣٨٧ اقدام به گودبرداری در آن کرده ولی متأسفانه از آن زمان تابه‌حال این گود به حال خود رها شده است. به گفته یکی از همسایگان که در آپارتمانی مشرف به این گود زندگی می‌کند، در هشت سال گذشته همواره نسبت به وضعیت پایداری محل سکونتش نگران بوده است. او تأکید کرد که وضعیت این گود به‌خصوص در زمستان و هنگام وقوع بارندگی وخیم‌تر می‌شود و به حوض بزرگی تبدیل می‌شود. این گود علاوه بر همسایگان، عبور و مرور در کوچه را نیز به خطر انداخته است. در شرایطی که به دلیل ساخت‌وسازهای بی‌پایان در این محدوده شمال شهر، عبور و مرور ماشین‌آلات سنگین ساختمانی در کوچه پس‌کوچه‌های الهیه شب و روز نمی‌شناسد، عبور این خودروها خطر ریزش این گود را تشدید می‌کند.
 

اگرچه این گود یکی از گودهای پرخطر تهران است اما آن‌قدر تعداد گودها زیاد و از شمارش خارج شده است که وقتی درباره این گودها با اعضای شورای شهر صحبت می‌کنیم، خبری از آنها ندارند و تنها می‌توانند درباره برنامه‌های بلندمدت و تقنینی درمورد این گودها بگویند.محمدمهدی تندگویان، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران به بررسی این موضوع در آخرین جلسات سال گذشته اشاره کرد و به «شرق» گفت: در چند جلسه این موضوع و پروژه‌های نیمه‌فعال و فعال پرخطر شهر تهران بررسی شد اما اجرائی‌کردن برنامه‌ها مشکلات حقوقی داشت. مشکل کار اینجاست که حتی اگر شهرداری بخواهد درباره این گودها اقدام کند، نمی‌تواند وارد فضای مالکیتی شهروندان شود. ضمن اینکه محل هزینه‌کرد برای پرکردن یا مقاوم‌سازی این گودها یا سایر موارد مشخص نبود و در بسیاری موارد حتی مالک پروژه‌ها مشخص نبود. وی بیان کرد: برای پیگیری این مسائل و نظرخواهی از قوه قضائیه سه ماه به شهرداری مهلت داده شده بود که به نظرم این مهلت تمام شده و باید درباره نتایج پیگیری‌ها سؤال شود.
 
اقبال شاکری، به‌عنوان یکی از اعضایی که این موضوع را پیگیری کرده است نیز در این مورد به «شرق» گفت: پس از پیگیری موضوع در شورای شهر، شهرداری تهران و سازمان نظام مهندسی جلسات و پیگیری‌های متعددی داشتند و در کنار آن تعداد زیادی از گود‌های پرخطر و متوقف‌مانده شهر تهران به‌علاوه پروژه‌های نیمه‌کاره و فعال اما پرخطر شهر تهران شناسایی و مکان‌یابی شدند. پس از بررسی‌ها مشخص شد که برخی از این گودها بی‌‌خطر هستند و می‌توان با دادن مهلت بیشتر به مالک در صورت نداشتن مشکل، شرایط را برای تکمیل پروژه فراهم کرد.
شاکری افزود: طبق ماده ٥٥ قانون شهرداری‌ها، به شهرداری‌ها اجازه داده شده است تا در هر نقطه‌ای که احتمال بروز خطر وجود دارد، نسبت به رفع خطر اقدام کنند و ما هم مستند به همین ماده در بودجه سال‌های ٩٤ و ٩٥ اجازه اقدام در مورد این گودها را به شهرداری تهران دادیم. براین‌اساس شهرداری تهران در مورد پرکردن این گودها و موارد دیگر مقاوم‌سازی با هزینه مالک اقدام می‌کند و در مواردی که مالک مشخص نیست هم در صورت وجود خطر با هزینه‌های شهرداری اقدام خواهد کرد.
 

این عضو شورای شهر تهران با اعلام اینکه درحال‌حاضر آمار دقیقی از گودهای ساماندهی و تعیین‌تکلیف‌شده از آغاز اجرای این مصوبه ندارد، گفت: درحال‌حاضر تقریبا همه گودهای پرخطر شهر تهران شناسایی و به طور مستمر بازدید می‌شوند. شهر تهران امروز به یک کارگاه بزرگ ساختمانی تبدیل شده است. خانه‌های زیبا و استوار تخریب می‌شوند تا به‌جای آنها برج‌ها بالا بروند. حتی در چندسال اخیر به دلیل تصویب طرح تفصیلی جدید که با هدف کسب حداکثری درآمد از ساخت‌وساز در شهر تهران تهیه شده است، آپارتمان‌های نوساز به منظور افزایش طبقات در حال تخریب هستند. از نتایج زیان‌بار افزایش تراکم‌های ساختمانی و احداث برج‌باغ‌ها در سطح اشغال محدود، افزایش عمق گودبرداری‌ها در میان بافت‌های مسکونی شهر است. این گودبرداری‌ها بدون توجه به حقوق شهروندان و مالکان پلاک‌های مجاور با روش نیلینگ که مستلزم ورود به ملک همسایه است صورت می‌گیرد. عملیات گودبرداری و پایدارسازی با به‌کارگیری تجهیزات پرسروصدای حفاری، ایجاد لرزش‌های ممتد در خانه‌های مجاور و نهایتا آلودگی شدید ناشی از کارگاه ساختمانی در بسیاری موارد همسایگان را ناچار به تخلیه خانه و فرار از محل سکونت برای حفظ جانشان می‌کند.
 

این وضعیت حالت خوش‌بینانه این قبیل گودبرداری‌هاست که در آنها بعد از اجرای گود، عملیات احداث ساختمان در گود بلافاصله آغاز شده و دیوارهای برشی جلو لغزش خانه‌های مجاور را می‌گیرند. اما دراین‌میان در بسیاری موارد گودبرداری‌ها به حال خود رها شده و ساکنان ساختمان‌های مجاور هرروز و هر شب منتظر وقوع فاجعه‌ای به زندگی خود ادامه می‌دهند. بسیاری از پروژه‌ها با این استدلال که روش نیلینگ را در مورد پروژه و گود خود اجرائی کرده‌‌اند، ادعای استحکام در گود را دارند اما واقعیت این است که طبق گفته کارشناسان، عمر اثرگذاری روش نیلینگ به‌عنوان یک روش کوتاه‌مدت برای پایدارسازی گود، حداکثر ١٨ ماه است و از این تاریخ به بعد نمی‌توان انتظار معجزه‌ای از این روش داشت. لازم به ذکر است که طبق آخرین اظهارات اقبال شاکری در دی ماه ١٣٩٤، در شهر تهران چهارهزار مورد گودبرداری صورت گرفته که از این میان  هزارو ٥٧٠گود رها شده‌‌اند و بر اساس همین اظهارات بیش از ١٥٠ گود در مرحله پرخطر و بحرانی قرار دارند.

۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن