واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:
بر اساس آمارهای جهانی نرخ سوادآموزی در ایران رشد صعودی دارد و اکنون حدود 87 درصد ایرانیان باسواد و 13 درصد سواد خواندن و نوشتن ندارند.
به گزارش فارس، موضوع توجه به سواد در کشورمان از سالها پیش با جدیت در حال پیگیری است، اما همچنان تعداد زیادی بیسواد در کشور وجود دارد.
بر اساس آخرین آمارهای ارائه شده حدود 9 میلیون نفر در ایران بیسواد هستند، اما بر اساس مأموریتی که سازمان نهضت سوادآموزی دارد و توجه به باسوادی 10 تا 49 سالهها در ایران است، عدد بیسوادی در این گروه سنی حدود یک میلیون نفر است.
اگر جمعیت کل کشور را 80 میلیون نفر در نظر بگیریم با توجه به وجود 9 میلیون بیسواد در کشور، چیزی حدود 12 درصد از جمعیت کشور را بیسوادان تشکیل میدهند.
علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در خصوص کاهش نرخ بیسوادی در کشور، گفت: «یک میلیون و 277 هزار بیسواد زیر 50 سال در کشور وجود دارد که باید برنامه منسجم و زمانبندی شدهای را تدوین کنیم تا طی چند سال آینده، این تعداد بیسواد تحت پوشش برنامههای سوادآموزی قرار گیرند.»
براساس اطلاعات سازمانهای جهانی تا اواخر سال 2015 میلادی، حدود 13 درصد جمعیت ایران سواد خواندن و نوشتن ندارند و 87 درصد کل جمعیت باسواد محسوب میشوند که این آمارها حدودی ارائه میشود.
تا اواخر سال 2015 میلادی، میزان باسوادی در ایران 86.8 درصد است
این آمار در میان مردان ایرانی 89.3 درصد و در میان زنان ایرانی 80.7 درصد است، این بدین معناست که حدود 10.7 درصد مردان و 19.3 درصد زنان بی سواد محسوب میشوند.
اما با توجه به گزارشات جهانی، گفته میشود چیزی حدود 20 درصد جمعیت بیش از 7 میلیارد نفری کره زمین بیسواد هستند و توانایی خواندن و نوشتن ندارند.
مطابق آنچه که سازمان بین المللی یونسکو معتقد است، سالانه حدود 50 میلیون نفر از جمعیت جهان به دلیل وجود فرصت ناکافی به جرگه بیسوادان جهان اضافه میشوند.
گفته میشود که 775 میلیون نفر در جهان توانایی خواندن و نوشتن ندارند که 122 میلیون نفر از آنها کودک هستند و زنان دو سوم از این نرخ جمعیتی را تشکیل میدهند.
در این بین کره جنوبی بیشترین نرخ پوشش سواد را با 100 درصد افراد باسواد به خود اختصاص دادهاند و لاتویا، آذربایجان، انگلیس، چک، اسلواکی، قزاقستان و مجارستان نرخ پوشش باسوادی خود را به مرز 100 درصد رساندهاند.
همین آمار نشان میدهد که سطح تحصیلات ایرانیان با مدرک متوسطه 65 درصد کل کشور است که در مجموع آمار باسوادی در ایران هم به مرز 90 درصد نزدیک میشود.
محمدرضا سعیدآبادی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در خصوص وضعیت سواد در جهان گفت: «10 کشور جهان 72 درصد جمعیت بیسواد بزرگسال را تشکیل میهند که 557 میلیون نفر هستند که شامل کشورهای هند، چین، پاکستان، بنگلادش، نیجریه، اتیوپی، مصر، برزیل، اندونزی و جمهوری کنگو هستند.»
سعیدآبادی تصریح کرد: «در سال 2015 طی گزارشی که ارائه شد، 58 کشور به اهداف سواد مطلوب دست پیدا کرده یا نزدیک به آن هستند و 95 درصد از جمعیتشان با سواد خواهند بود که ایران، مالزی، مکزیک و عربستان جزو آن دسته از کشورهایی هستند که با رشد قوی در این بخش فعالیت میکنند.»
همچنین آمار کلی باسوادی در ایران از سال 1355 که فقط 47 درصد جمعیت باسواد بودند به حدود 88 درصد در سال 1395 رسیده است که نشان از یک روند صعودی دارد.
یکی از نکاتی که باعث کندی حرکت سوادآموزی در کشور شده است، آمارهای نادرست از سوی افراد بیسواد و یا آمارهای سرشماری است؛ اما آنچه لازم و ضروری میرسد توجه بیشتر به حوزه آموزش سواد در نقاط مختلف کشور است.
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]