واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معاون سرمایهگذاری و اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری در جمع خبرنگاران از استیفای یک هزار میلیارد تومان از حقوق بازنشستگان صندوق در یک سال گذشته خبر داد و گفت: تنها 6 درصد از بودجه صندوق از محل بازدهی سرمایهگذاریها تأمین میشود.
به گزارش فارس، محمود شهشهانیپور معاون سرمایهگذاری و اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری با حضور در جمع خبرنگاران آخرین وضعیت داراییهای صندوق، مستمری بازنشستگان، سرمایهگذاریهای بورسی وغیربورسی و همچنین میزان استیفای حقوق بازنشستگان را تشریح کرد.
وی در ابتدا با اشاره به اینکه در تمام دنیا صندوقهای ذخیره بیمه و بازنشستگی در دوره جوانی باید سرمایهگذاریهایی در بخشهای مزیتدار انجام دهند، اظهار داشت: صندوقها در ابتدای راه به دلیل تعداد کمتر بازنشستگان امکان سرمایهگذاری دارند تا در بخشهای مزیتدار بازدهی آینده را تضمین کند.
شهشهانیپور افزود: برخلاف آنچه که استراتژیهای اقتصادی میطلبد در صندوق بازنشستگی کشوری در دوران جوانی صندوق، سرمایهگذاریهای پربازده انجام نشد و هم اکنون وابسته به کمکهای دولت برای پرداخت مستمری بازنشستگان هستیم.
این مقام مسؤول در صندوق بازنشستگی کشوری ارزش کل داراییهای بورسی و غیربورسی صندوق بازنشستگی کشوری را مجموعاً 15 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بودجه صندوق سالانه 27 هزار میلیارد تومان است که توسط دولت پرداخت میشود و با یک محاسبه ساده نسبت ارزش داراییها به بودجه بسیار ناچیز است.
وی افزود: این صندوق 187 شرکت بالای یک درصد سهام دارد که عمده سهام توسط دولت بابت رد دیون داده شده است که از این تعداد حدود 160 شرکت حضور دارند که اکثریت هیأت مدیره را در اختیار داریم و در تعدادی هم کرسی مدیریت را به دست گرفتهایم.
* ایجاد 6 هلدینگ تخصصی با هدف افزایش بازدهی سرمایهگذاریها/ تعریف مأموریتهای مهم در هلدینگ مالی
معاون سرمایهگذاری و اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه برای تعریف ساختار و روابط و همچنین تدوین استراتژیهای بلندمدت در صندوق و همچنین مدیریت بهتر سرمایهگذاریها در صندوق 6 هلدینگ جدید ایجاد شده است، گفت: در اواخر سال 94 هلدینگهای تخصصی ایجاد شدند و یکی از مهمترین مزیت آنان افزایش قدرت چانهزنی و بازگشت منابع و حقوق بازنشستگان است.
وی گفت: یکی دیگر از اقدامات استفاده از «Business Intelligence»، نرمافزارهای مدیریت کسب و کار هوشمند است که به طور لحظهای ارزش سهام صندوق را مورد پایش قرار دهیم که قطعاً با تغییرات قیمت سهام این میزان نیز افزایش یا کاهش پیدا میکند؛ این اقدام در راستای حفظ حقوق و ثروت بازنشستگان انجام شده است.
* 1000 میلیارد تومان از داراییهای صندوق استیفا شد
شهشهانیپور با اشاره به اینکه در مجموع برخی مطالبات صندوق از محل زمین، ملک و شرکتهای حقیقی و حقوقی به میزان هزار میلیارد تومان بازگردانده شد، گفت: به همین میزان نیز مطالبات وجود دارد که باید در آینده استیفا شود و به منابع صندوق اضافه شود.
معاون سرمایهگذاری و اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری در پاسخ به سؤالی درباره استراتژی صندوق در حوزه بیمه و بانک تصریح کرد: تخمین زدهایم که 2 هزار و 500 میلیارد تومان توسط هلدینگ مالی از محل فروش و بازگرداندن مطالبات شرکتها منابع جدیدی ایجاد شود که از محل آن در صنعت بیمه سرمایهگذاری کنیم.
* ارتقای سهم بازار سهام در افزایش بازدهی
وی گفت: هلدینگ مالی صندوق بازنشستگی کشوری مسؤولیت حفاظت از داراییها و ثروت بازنشستگان را بر عهده دارد که خوشبختانه پس از ایجاد شاهد اقدامات مؤثر و بسیار خوبی در این زمینه بودیم بنابراین از طریق این هلدینگ در بازار بیمهای سرمایهگذاری خواهیم کرد و علاوه بر آن از محل سبدگردانی سهام در بورس و اقدامات مهم دیگر منابع جدید جذب صندوق خواهد شد.
شهشهانیپور تأکید کرد که استراتژی صندوق خروج از واحدهای زیانده و غیرمزیتدار و تبدیل آن به سرمایهگذاریهای دارای مزیت است.
معاون سرمایهگذاری و اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری در رابطه با اقدامات هلدینگ مالی، بانکی و امور سهام برای مدیریت داراییهای صندوق، خاطرنشان کرد: کارگروه تخصصی متشکل از مدیران و کارشناسان حرفهای در این هلدینگ ایجاد شده است تا با تحلیل شرایط فعلی یکسری شرکتها را آماده ورود به بازار سرمایه کنیم و از طرفی از یکسری واحدها خارج شویم.
وی گفت: البته در این میان یکسری از شرکتها هستند که بر اساس منافع ملی همچنان نگهداری میشوند که از جمله آن صنایع شیر ایران است که با سلامتی مردم سروکار دارد و به عنوان یک صنعت پاک و تمیز به شمار میرود. بنابراین با وجود اینکه بازدهی این بنگاهها بالا نیست اما اقتضای منافع ملی ایجاب میکند تا همچنان در این صنعت بمانیم.
شهشهانیپور افزود: در این خصوص برخی شرکتهای شیر استانی را نیز وارد بازار سرمایه کردیم و در آینده قصد داریم تا شرکتهای دیگری را نیز با استفاده از تخصص و تجارب ارزنده در هلدینگ مالی وارد سبد سهام کنیم تا از مزیتهای آنان در راستای افزایش ثروت بازنشستگان بهره ببریم.
معاون سرمایهگذاری و اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری میزان بازدهی سرمایهگذاریهای صندوق بازنشستگی کشوری را در 5 سال گذشته 175 درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در صنایع مشابه بازدهی کمتر از 140 درصد بوده است و این موضوع نشاندهنده افزایش کیفیت سرمایهگذاریها و همچنین حفاظت از حقوق بازنشستگان است.
* ماجرای عرضه 15 درصدی سهام پتروشیمی جم در بورس استانبول
وی در ادامه درباره عرضه 15 درصدی سهام پتروشیمی جم به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری در بورس استانبول، گفت: تفاهمنامهای در این باره با بورس استانبول ایجاد شده تا بخشی از سهام این شرکت را برای بینالمللی کردن آن عرضه کنیم؛ قبل از این اقدام حسابرسیهای این شرکت توسط یک نهاد بینالمللی معتبر انجام خواهد شد.
* دریافت مطالبات به صورت نقدی یا ابزار های جدید قانونی مانند اوراق بدهی
شهشهانیپور با اشاره به اینکه تنها 6 درصد از بودجه کل صندوق بازنشستگی کشوری برای پرداخت مستمری بازنشستگان و سایر هزینههای صندوق از محل سرمایهگذاریها تأمین میشود، گفت: همچنان وابسته به کمکهای دولت هستیم و درباره افزایش بازدهی سرمایهگذاریها نیز یک برنامه پنجساله تدوین شده است که سالانه یک درصد این بازدهی افزایش پیدا میکند.
معاون سرمایهگذاری و اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری در رابطه با نحوه وصول مطالبات صندوق از دولت نیز به فارس، گفت: با مکاتباتی که اخیراً درباره مطالبات صندوق بازنشستگی کشوری با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور انجام شده سعی داریم تا به صورت نقدی دریافت کنیم اما ابزارهای جدید دیگری نیز وجود دارند که در صورت عدم وصول نتیجه در آن بخش مورد استفاده قرار خواهند گرفت و امکان تهاتر نیز در آینده وجود دارد.
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]