تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سزاوار است كه عاقل ، از مستى ثروت، قدرت ، دانش ، ستايش و مستى جوانى بپرهيزد، چرا ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806928967




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رونمایی از کتاب «توسعه اقدامات غیربازداشتی»


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رونمایی از کتاب «توسعه اقدامات غیربازداشتی»
 عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان آن که حقوق بشر تیغ دو لبه شده است گفت: برخی در دنیا ما را به کثرت حبس در ایران متهم می کنند اما این در حالی است که وضعیت بازداشت در کشور ما یک سوم بازداشت در آمریکاست و حتی با این وجود، قوه قضائیه به دنبال کاهش این آمار است.
 
به گزارش روابط عمومی مرکز تبادل کتاب، مراسم رونمایی از کتاب «توسعه اقدامات غیربازداشتی در اسناد بین المللی حقوق بشر و مقررات ایران» نوشته محسن پیرهادی و سید صابر شیخ الاسلامی، با حضور پرویز سروری عضو شورای اسلامی شهر تهران و مهندس پژمان پشمچی زاده معاون شهرسازی و معماری و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی در مرکز تبادل کتاب تهران برگزار شد.

در این مراسم محسن پیرهادی عضو شورای اسلامی شهر تهران به تشریح اقدامات غیر بازداشتی و سیر تاریخی آن در ایران و سایر کشورهای دنیا پرداخت و اظهار داشت: در هر جایی که قرار بر تفهیم اتهامی باشد و بحث بازداشت مطرح شود همیشه ما بحث بازداشت را داشته‌ایم و موضوع غیر بازداشت مسئله بوده است. چیزی که امروز مطرح است استانداردهای است که در حقوق بشر مطرح می‌شود و کشورها ملزم به اجرای آن می شوند تا آن را انجام دهند.

پیرهادی گفت: موضوع بازداشت مجرمین در زمان هخامنشیان و ساسانیان مطرح بوده است و در اسناد تاریخی آمده است که پادشاهان زندان های مخوفی را آماده می کردند که فرد متهم اقرار کند .

وی ادامه داد: بحث بازداشت مجرمین در زمان بعد از اسلام، و به خصوص در زمان حضرت علی متفاوت می شود. اولین زندان استاندارد در زمان حضرت ساخته می شود و ایشان خودشان را مکلف می دانستند تا هر هفته در زندان ها حضور پیدا کرده و تکلیف متهمین را تعیین کنند.

پیرهادی اضافه کرد: ایشان حتی برای افراد محترمی که وارد زندان می شدند ملازم می گذاردند. اما این امر در زمان عباسیان به شکل حکومت پادشاهان بر می گردد.

رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان آن که در هر جایی که بحث بازداشت مطرح است، استانداردهایی در حقوق بشر مطرح  می شود تصریح کرد: برخی از کشورها زود تر اقدام غیر بازداشتی را آغاز کردند و برخی کشور ها هم دیرتر به این موضوع پرداختند.

پیرهادی بازداشت مجرمین را به ضرر جامعه و نظام حاکم دانست و عنوان کرد: بازداشت، موجب گرفتن یک حق مسلم از افراد می شود. در قواعد توکیو و پکن و حتی در در قانون اساسی کشور خودمان موضوع آزادی بدن مطرح است و ما باید آزادی بدن داشته باشیم. لذا با بازداشت افراد این حق از وی گرفته می شود.

وی افزود: یک دیگر از دلایلی که باید به سمت اقدامات غیر بازداشتی برویم آن است که با زندانی کردن متهم ،حقی از او گرفته می شود تا نتواند مدارک و اسناد خودش را جهت دفاع از خودش آماده کند.
نویسنده کتاب توسعه اقدامات غیر بازداشتی گفت: کسی که جرمش اثبات نشده است و او را بازداشت می کنیم، به او فرصت تبدیل شدن شدن به یک آدم خطرناک می دهیم.

پیرهادی بازداشت افراد را موجب ایجاد اثر نامطلوب در جامعه عنوان کرد و گفت: وقتی کسی بازداشت می شود یک اثر اجتماعی نامطلوب می گذارد و خانواده او نیز از لحاظ اجتماعی، ذهنی و معیشتی دچار آسیب اجتماعی می شود.

وی گفت: وقتی علم حقوق پیشرفت کرد، این راهکار مطرح شد که فرد متهم به نهادهای اجتماعی سپرده شوند تا آن ها از او مراقبت کنند. البته یک طرف این ماجرا به نفع متهم است. قواعد توکیو، پکن و کنوانسیون های بین المللی در مواردی اجازه بازداشت هم می دهند، زیرا می گویند اگر این آدم رها شود ممکن است جرم دیگری را مرتکب شود و اجازه می دهند نسبت به نوع، مصادیق، وضعیت و اقتضائات جرم تصمیم گیری شود.

پیرهادی خاطر نشان کرد: در این زمان است که حقوق بشر دچار دوگانگی می شود. در استانداردهایی که برای اقدامات ضد بازداشتی اعلام شده است، در کشور ما از هر 363 نفر یک نفر بازداشت است و این آمار در کشور آمریکا از هر 100 نفر 1 نفر است. البته برخی از کشورهای اروپایی اوضاعشان از ما بهتر است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان آن که حقوق بشر تیغ دو لبه شده است و برخی ها با همین قواعدی که تصویب شده ما را محکوم می کنند، گفت: نسبت به آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی و با توجه به این آمار، وضعیت ما مناسب است و حتی دستگاه قضایی ما به دنبال کاهش بازداشت است. اما باز هم با همین قواعد حقوق بشر ما را محکوم می کنند که افراد ما زیاد در حبس می مانند.در منهتن نیورک که مسئله بازداشت جدی گرفته می شود،  64 درصد بازداشتی ها محکوم شده اند و کسانی که اقدامات غیر بازداشتی داشتند 17 درصد بودند که نشان می دهد چقدر نحوه اقدام و تصمیم قاضی اثر روانی دارد.

پیرهادی گفت: بهترین اتفاقی که در توسعه اقدامات غیر بازداشتی صورت گرفته و آن را نظام‌مند کرده است در سال 1392 و اصلاحیه و الحاقات آن در سال 1394 در دستگاه قضاییه اتفاق افتاده است. بزرگترین کار در زمینه اسناد حقوقی در این 2 سال رخ داده است. هدف ما در این کتاب گردآوری اسناد موجود بوده است تا دیگران هم به بحث ورود پیدا کنند. ما با توجه به اسناد فقهی می‌توانیم برای کشورهای دیگر در زمینه اقدامات غیربازداشتی الگو باشیم.

در ادامه این مراسم سید صابر شیخ الاسلامی نوسینده دیگر کتاب «توسعه اقدامات غیربازداشتی در اسناد بین المللی حقوق بشر و مقررات ایران» به ارائه توضیحات مختصری درباره این کتاب پرداخت و گفت: این کتاب شامل دو بخش و هر بخش شامل سه فصل است. در بخش اول مفاهیم، مبانی و ضرورت‌های اقدامات تامینی جایگزین بازداشت شرح داده شده و در بخش دوم انواع قرارهای جایگزین و آیین دادرسی بیان شده‌اند.

وی گفت: در این کتاب ضمن اشاره به مفهوم و مبانی نظری توسعه استفاده از قرارهای جایگزین بازداشت، لوازم، اهداف و مقتضیات آن در حقوق کیفری ماهوی و شکلی، انواع و آیین دادرسی قرارهای جایگزین مورد مطالعه تطبیقی بین نظام بین الملل حقوق بشر و مقررات ایران قرار گرفته است.
شیخ الاسلام عنوان کرد: با تصویب قانون سال 1392 و اصلاحات سال 1394 بازداشت‌ها به شدت کاهش پیدا کرد. علی‌رغم اینکه جامعه به دلیل پیچیدگی‌های اجتماعی که پیدا کرده است و طبیعتاً می‌بایست شاهد افزایش آمار بازداشتی‌ها می‌شدیم چون مشکلات جرم بیشتر شده ولی آمار بازداشت در سال‌های اخیر کاهش داشته است.

وی با اشاره به ماده 217 و 255 قانون کیفری جدید گفت: بر خلاف اداهای که معتقدند ما بیشتر از دستگاه‌های بین المللی آمار بازداشتی داریم امیدواریم در جلسه پرسش و پاسخ حقوقی بتوانیم پاسخ آنها را بدهیم. آماده هستیم در خصوص مسائل بازداشت مناظره کنیم با کسانی که ادا دارند ما در قوانین بازداشتی دچار نقض هستیم. ما به قوانین قضایی افتخار می‌کنیم.

در ادامه این مراسم سید صابر شیخ الاسلام در پاسخ به سوالی که قواعد توکیو به چه صورت و با اجماع چه کشورهایی شکل گرفته است و آیا همه انگیزه های آن حقوقی بوده و یا انگیزه های سیاسی هم در آن مطرح است اظهار داشت: قواعد توکیو برخلاف کنوانسیون ها که همه کشورها به آن می پیوندند، قواعد حداقل استانداردی است که سازمان ملل برای بحث غیر بازداشتی تعیین کرده و به صورت اجماعی در توکیو به تصویب رسیده است و تا امروز با توجه به آن که این موارد، مباحث اخلاقی است، هیچ کشوری با آن مخالفت نکرده است. اما این امر یک تیغ دو لبه است که ممکن است مورد سوء استفاده قدرت های دنیا قرار بگیرد و یا حتی در کشور ها برداشت های متفاوتی از آن وجود داشته باشد.

محسن پیرهادی نیز در پاسخ به سوالی که آیا توسعه اقدامات غیربازداشتی و جایگزین کردن اقدامات غیربازداشت، و سپردن این افراد به سازمان های مردم نهاد، نوعی ناامنی برای جامعه ایجاد نمی کند و آیا این کار موجب نمی شود برای ایجاد حقوق متهمین حقوق سایر مردم تضییع شود ابراز داشت: قانون ما در زمانی که برای جامعه نا امنی ایجاد شود دست قاضی را باز کذاشته است و قاضی می تواند قانون را به گونه ای تفسیر کند که به امنیت جامعه خدشه ای وارد نشود.

وی گفت: مورد دیگر آن است که تفاوت ما با برخی از کشورهای توسعه یافته آن است که کسی که دچار بزه شده است، در جامعه طرد می شود. مثلا در محله هرندی کسی کمک نمی کند افرادی که آسیب اجتماعی دیده اند، به چرخه اجتماع برگردد. ما یک جایی کم کاری کرده ایم که این اتفاق رخ داده است. در مجموعه بهاران کسی حاضر نمی شود این افراد به چرخه جامعه برگردد و نزدیک خانه و زندگی آن ها این اتفاق بیفتد. ولی در کشورهای توسعه یافته این افراد به چرخه زندگی برگردانده می شود. این امر با کمک مردم و تشکل های مردم نهاد جامعه را احیا می شود.

شیخ الاسلام در تشریح اقدامات غیر بازداشتی دنیای امروز و با گسترش فضای مجازی گفت: آیین دادرسی کیفریمان یک قانون عمومی است و مطبوعاتی و غیر مطبوعاتی ندارد. ولی در بند 3 ماده302 قانون دادرسی کیفری، تاکید می کند این در صلاحیت دادگاه کیفری یک است. این دادگاه از 3 قاضی با تجربه تشکیل شده است. و ضمنا با حضور هیئت منصفه است. البته قانون جرایم رایانه ای و اینترنتی را باید لحاظ کرد. حقوق سایبری در ایران و همه کشورهای دیگر هم نوپاست و خیلی دقیق مدون نشده است.



تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۸ تير ۱۳۹۵ - 18 July 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن