واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بخشنامه تدوين برنامه سوم توسعهي قضايي 1393-1388
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي
ساختار، اركان و فرآيند تدوين برنامهي سوم توسعهي قضايي در بخشنامه تدوين برنامه سوم توسعه قضايي 1393-1388 تشريح شد.
به گزارش ايسنا، متن بخشنامه تدوين برنامه توسعه قضايي به اين شرح است:
"توسعهي قضايي به منزلهي راهبرد اساسي در دستگاه قضايي، با اجراي برنامههاي اول و دوم توسعه قضايي، آغاز و بسترهاي سازماني مناسب براي نهادينه شدن برنامهريزي به عنون ابزار توسعهي همهجانبه قضايي را فراهم كرده است. اگرچه انطباق كامل نظام قضايي با شرع مقدس اسلام نيازمند اقدامات، هماهنگي و همراهي همهي نهادهاي مرتبط، تدوين و اجراي برنامههاي مدون دارد.
در اين راستا ايجاد شوراهاي حل اختلاف، احياي دادسراها، استفاده از فناوريهاي نو و پيادهسازي گستردهي آن در مراجع قضايي و سازمانهاي تابعه، انجام مطالعات فقهي و تطبيقي در زمينههاي مختلف، تدوين لوايح قضايي، ارتقاي علمي قضات و كاركنان، بهبود وضعيت زندانها و اقدامات مطلوب ديگر در بخشهاي ستادي، اجرايي و سازمانهاي تابعه قوهي قضاييه، زيرساختهاي لازم را براي نهادينه كردن عدالت قضايي و امنيت اجتماعي فراهم ساخته است.
اينكه قوهي قضاييه در شروع دورهي پنج سالهي سوم توسعه، بهويژه با عنايت به دستور مقام معظم رهبري و با توجه به تجربههاي پيشين، نيازمند تدوين برنامهي جامع سوم توسعهي قضايي است. لازم است برنامهي مذكور با ارزيابي برنامه دوم توسعهي قضايي و بررسي و تحليل كاستيهاي آن و علل عدم تحقق برخي موارد و لحاظ آن در اين برنامه و با بهرهگيري از مطالعه و تحقيق كميسيونهاي تخصصي و نيز مشاركت مسوولان همهي بخشهاي ستادي، اجرايي و سازمانهاي تابعه، قضات و حقوقدانان عاليقدر و متخصصان رشتههاي مديريت تنظيم شود. انتظار ميرود كه با عنايات خداوند، بعد از تدوين، با همكاري قواي محترم مقننه و مجريه زمينهي اجراي آن فراهم شود تا از اين رهگذر، قوهي قضاييه داراي برنامهاي مشخص و اجرايي شود و از ثبات برنامهاي لازم براي تحقق ماموريتهاي محوله قانوني برخوردار باشد. بخشنامهي حاضر به تبيين ساختار، اركان و فرآيند تدوين برنامهي سوم توسعهي قضايي ميپردازد.
ماده 1) چارچوب، ساختار و مراحل برنامهريزي:
براي تدوين برنامه، كميتههاي زير تشكيل ميگردد:
1)كميتههاي تدوين برنامههاي بخشي و محوري
2) كميته كارشناسي برنامهريزي و تلفيق
شرح وظايف كميتهها:
1-كميته تدوين برنامه بخشي و محوري
كميته تدوين برنامههاي بخشي و محوري با حضور نمايندگان سازمانها و حوزههاي ستادي مربوط به هر محور يا بخش و نمايندهي كميتهي كارشناسي برنامهريزي تشكيل ميشود. نمايندهي كميته كارشناسي، وظيفهي نظارت بر رعايت روش مصوب در تدوين برنامههاي بخشي را بر عهده دارد. اعضا و مسوول اين كميته توسط بالاترين مقام مسوول سازمان يا حوزهي ستادي تعيين ميشود. مسوول كميتهي مذكور به معاونت حقوقي و توسعهي قضايي براي شركت در جلسات كميتهي كارشناسي برنامهريزي و تلفيق و هماهنگيهاي لازم برنامه بخشي و محوري معرفي ميگردد. وظايف كميتهي مذكور به شرح زير است:
1-1-انجام مطالعات لازم براي تدوين برنامههاي بخشي و محوري مطابق روش، سياستها و راهبردهاي مصوب
1-2- ارزيابي وضعيت موجود در حوزههاي مرتبط بر اساس روش مصوب
1-3- تدوين راهبردها، سياستها و اهداف بخشي و محوري
1-4- تدوين طرحها و برنامههاي عملياتي مربوط
2- كميتهي كارشناسي برنامهريزي و تلفيق
كميتهي كارشناسي برنامهريزي و تلفيق متشكل از خبرنگاران حقوقي و قضايي، متخصصين مديريت و برنامهريزي و برحسب نياز نمايندگان و كارشناسان بخشهاي ذيربط و به رياست معاون حقوقي و توسعهي قضايي يا نمايندهي تامالاختيار وي تشكيل ميگردد. وظايف و اختيارات اين كميته به شرح زير است:
2-1- تدوين روش، ساختار و برنامه سوم توسعهي قضايي
2-2- انجام هماهنگيهاي لازم براي ايجاد يكپارچگي در تدوين برنامه
2-3- بررسي كارشناسي طرحها و برنامههاي بخشي و محوري
2-4- تلفيق و يكپارچهسازي نتايج برنامههاي بخشي و محوري
2-5- تدوين چشمانداز نظام قضايي در ايران 1404 و پيشنهاد به رييس قوهي قضاييه براي تصويب
2-6- تدوين راهبردها و اهداف كلان نظام قضايي در افق 5 ساله و پيشنهاد به رييس قوهي قضاييه براي تصويب
2-7- بررسي و انطباق طرحها و برنامههاي كلان دستگاه قضايي و سازمانهاي تابعه با سياستها و راهبردهاي مصوب
2-8- نظارت بر تدوين طرحها و برنامههاي دستگاه قضايي و سازمانهاي تابعه
2-9- تدوين برنامه پنج ساله سوم توسعهي قضايي و پيشنهاد به رييس قوهي قضاييه براي تصويب
ماده 2) همهي حوزههاي ستادي، سازمانهاي تابعه و دادگستريها مكلفند همكاريهاي لازم را براي تدوين برنامه در چارچوب زماني مورد نظر به انجام دهند.
ماده 3) معاونين قوهي قضاييه و روساي سازمانهاي تابعه حسب مورد مسووليت تدوين و هماهنگيهاي لازم را در حوزهي مربوط بر عهده دارند.
ماده 4) برنامه سوم توسعهي قضايي پس از بررسي در دبيرخانه هيات ارتقا براي تصويب در جلسهي مسوولان عالي قضايي مطرح و در نهايت به تصويب رييس قوهي قضاييه ميرسد.
ماده 5) كميتهي كارشناسي برنامهريزي و تلفيق و ساير تشكيلات لازم در معاونت حقوقي و توسعهي قضايي مستقر خواهد شد و كليهي مصوبات، رويهها و استانداردهاي لازم براي تدوين برنامه جهت اجرا از سوي معاون حقوقي و توسعهي قضايي به حوزههاي ستادي و سازمانهاي تابعه ابلاغ ميگردد."
انتهاي پيام
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]