واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
کارشناس بیماری های مشترک انسان و دام در مرکز بهداشت شهرستان کرمان گفت: شهر کرمان به عنوان یک کانون قدیمی «لیشمانیوز جلدی» در کشور مطرح است ولي متاًسفانه علي رغم تحقیقات صورت گرفته در زمینه شناخت انگل و ناقل بيماري، «سالك» همچنان در کرمان به عنوان يك معضل بهداشتی مطرح در حال گسترش است به گزارش ایسنا، "معصومه مظفری" در جمع خبرنگاران با بیان اینکه «لیشمانیوز جلدی»، «بیماری کیست هیداتیک»، «تب کریمه کنگو»، «حیوان گزیدگی» و «تب مالت» از جمله بیماری های مشترکی هستند که در شهرستان کرمان مشاهده شده است.، افزود: سالانه حدود هزار و 500 حیوان گزیدگی در شهرستان کرمان اتفاق می افتد که خوشبختانه میزان بروز بیماری هاری که ناشی از حیوان گزیدگی است در سه سال اخیر در شهرستان صفر بوده است.
وی با بیان اینکه میزان بروز حیوانگزیدگی در شهرستان کرمان روند افزایشی دارد که بخشی از آن میتواند به دلیل افزایش آگاهی جامعه و مراجعه بیشتر به مراکز بهداشت باشد، افزود: مخزن اصلی هاری در ایران گوشتخواران وحشی می باشند که سبب ابتلای سگ و حیوانات اهلی به خصوص دام ها می شوند و به دنبال گزش توسط حیوانات هار به انسان منتقل می شود.
مظفری با بیان اینکه بیشترین موارد حیوان گزیدگی و هاری توسط تماس با سگ ها رخ می دهد که در شهرستان کرمان بیشتر مربوط به سگ های صاحب دار خانگی میباشد، افزود: 16 مرکز درمان پیشگیری هاری در شهرستان کرمان در تمام ساعات شبانه روز آماده ارایه خدمت به مجروحین حیوان گزیده می باشند.
این کارشناس بیماری های مشترک انسان و دام در مرکز بهداشت شهرستان کرمان بیماری تب کریمه کنگو را از دیگر زئونوزها معرفی کرد و گفت: طبق گزارشهای ثبت شده در خصوص بیماری تب کریمه کنگو، سال گذشته 22 مورد مشکوک به این بیماری در شهرستان کرمان مورد پیگیری و مراقبت قرار گرفته اند که از این تعداد موارد تایید شده تب کریمه کنگو از شهرستانهای بم، جیرفت، راور و منطقه آزاد چابهار در شهرستان کرمان تایید و تشخیص داده شده است.
مظفری با بیان اینکه میزان کشندگی بیماری تب کریمه کنگو در سه سال اخیر صفر بوده است گفت: با توجه به حجم وسیع ورود دام های غیر مجاز که از مرز وارد کشور می شوند و همجواری با استان سیستان و بلوچستان که دارای بیشترین موارد بیماری در کشور می باشد، مراقبت بیشتر تب هموراژیک امری ضروری به نظر میرسد.
وی با بیان اینکه در خصوص بیماری تب مالت، معمولا موارد آلوده از بیمارستانهای مرجع در شهر کرمان گزارش میشود که بیشتر مربوط به شهرستانهایی مانند بردسیر، بم، کهنوج و جیرفت است که دامپروری رایج می باشد، اظهار امیدواری کرد :با تقویت سیستم گزارش گیری در آینده نزدیک شاهد افزایش موارد ثبت شده، باشیم.
کارشناس بیماری های مشترک انسان و دام در مرکز بهداشت شهرستان گفت: شهر کرمان به عنوان یک کانون قدیمی «لیشمانیوز جلدی» در کشور مطرح می باشد ولي متاًسفانه علي رغم تحقیقات صورت گرفته در زمینه شناخت انگل و ناقل بيماري، «سالك» همچنان در کرمان به عنوان يك معضل بهداشتی مطرح در حال گسترش است .
وی با بیان اینکه بیماری لیشمانیوز در شهر کرمان از نوع جلدی شهری می باشد گفت: شهر كرمان از كانون هاي قدیمی ليشمانيوز شهري است و شیوع لیشمانیوز بیشتر مربوط به مناطق حاشیه شرقی شهر است ضمن آنکه بروز بیماری لیشمانیوز در شهر کرمان در سال های 1392،1393، 1394 به ترتیب 48، 45 و 42 در یکصدهزار نفر جمعیت بوده است .
مظفری در پایان گفت: تأمین بهداشت دام های اهلی و ایمن سازی آنها در مقابل بیماری ها، تضمین سلامت مواد غذایی با منشاء دامی و کنترل جمعیت و رفت و آمد حیات وحش در اطراف مناطق مسکونی و آموزش گروهای در معرض خطر از مهمترین عوامل کنترل و پیشگیری بیماری های قابل انتقال به انسان می باشند.
انتهاي پیام
یکشنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]