واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صياد شيرازي ميگفت: بختياري اعجوبه نظامي شازند است
سردار شهيد ناصر بختياري سال 1336 در شازند اراك به دنيا آمد و بيست و چهارم تيرماه سال 61 حين عمليات رمضان به شهادت رسيد.
نویسنده : عليرضا محمدي
سردار شهيد ناصر بختياري سال 1336 در شازند اراك به دنيا آمد و بيست و چهارم تيرماه سال 61 حين عمليات رمضان به شهادت رسيد. در حالي كه همچنان در ايام اين عمليات قرار داريم (23 تير 61 الي هفتم مرداد) گفت و گويي با خواهر شهيد انجام داديم تا يكي از شهداي عملياتي كه در عطش گرماي تير و مرداد ماه و آن هم در ايام ماه مبارك رمضان انجام گرفت را بيشتر بشناسيم.
براي شروع از برادر شهيدتان بگوييد. او كه بود و چطور به مقام شهادت رسيد؟
ناصر سال 36 در شازند اراك به دنيا آمد. ما خانوادهاي مذهبي داشتيم كه پدرمان تمام تلاشش را براي كسب رزق حلال انجام ميداد. لذا حلال و حرام از همان كودكي در ذهن ما جا افتاده بود. سردار جعفري از همرزمان برادرم تعريف ميكند: در عمليات بانه- سردشت در شرايطي قرار گرفتيم كه بچهها چند روز از نظر آذوقه در مضيقه قرار گرفتند. يكبار كه از كنار يك باغ بدون صاحب عبور كرديم، فكر ميكردم به خاطر عطش و گرسنگياي كه بچهها ميكشند الان است كه از ميوههاي باغ بخورند، اما ناصر و بچههاي همراهش حتي به آن ميوهها نگاه هم نينداختند و از كنارشان گذشتند. برادرم از همان كودكي غير از رعايت حرام و حلال، به مسجد ميرفت و به صورت مستمر در كلاسهاي قرآن شركت ميكرد. همين ارتباطش با كلام الله مجيد باعث شد به سمت انقلاب و دفاع مقدس و متعاقباً شهادت سوق پيدا كند.
پس سيماي مجاهدان را ميشد از كودكي در سيره برادرتان ديد؟
همين طور است. به فرموده امام خميني(ره) ناصر از آن دسته بچههايي بود كه حيات طيبه داشت. البته اين طور تصور نشود كه تنها به معنويات ميپرداخت و تكبعدي بود. ناصر از بچگي بنيه جسمي قوياي داشت و بهاصطلاح بچه زبر و زرنگ و جسوري بود. از نوجواني در ماشينسازي اراك كار ميكرد و زحمت ميكشيد. يكي از همكلاسيهايش تعريف ميكرد: ناصر با وجود سن و سال كمش مقابل بدحجابي و بيبند و باريهاي دبيرانمان در دبيرستان ميايستاد. يكبار كه به يكي از اين دبيرها اعتراض سفت و سختي كرد، دبير موضوع را به مدير مدرسه اطلاع داد. مدير هم با اعتمادي كه به جذبه خودش داشت به ناصر گفت تو فلان حرف را به دبيرت زدي؟ انتظار داشت ناصر بترسد و انكار كند. اما ناصر با جرئت خاصي گفت بله من به او اعتراض كردم چراكه با وجود شرب خمر به مدرسه آمده است و اين رفتارش شايسته محيط مدرسه نيست. با اين حرفها مدير سيلي محكمي به گوش ناصر زد. همه بچهها ترسيدند جز خود ناصر كه باز سر حرفش ايستاد.
با چنين سابقهاي، قاعدتاً شهيد مبارزات انقلابي هم داشت؟
بله؛ خيلي هم در اين مسير جدي بود. يك سالي به پيروزي انقلاب مانده بود كه ناصر تصميم گرفت شراب فروشيها و مراكز فحشا را در محل زندگيمان به آتش بكشد. به اتفاق دوستان دبيرستانش گروهي تشكيل داده بودند و چند مشروبفروشي در اراك و شازند و همچنين سينما قصر طلايي اراك را به آتش كشيدند. برادرم سر نترسي داشت و بعد از انقلاب با ورود به سپاه، با جديت فعاليتهايش را ادامه داد.
سردار شهيد بختياري در چه عملياتهايي حضور داشتند؟
ناصر تقريباً از بدو تشكيل سپاه وارد اين نهاد انقلابي شد. با روحيه سلحشوري كه داشت قبل از شروع جنگ به كردستان رفت و در عمليات ستونكشي بانه – سردشت شركت كرده بود. همان جا با شهيد صياد شيرازي آشنا شده بود. صياد بعد از شهادت ناصر به يكي از همرزمانش گفته بود: شازند يك اعجوبه نظامي را از دست داد. بعد از شروع جنگ هم شهيد بختياري در عمليات فتح شياكوه نقش اصلي را ايفا كرده بود. در اين عمليات به شدت زخمي شد كه تا مرز تير خلاص پيش رفت. بعد از بهبودي هم مدتي در ستاد جنگهاي نامنظم شهيد چمران حضور يافت. او در جبهه جنوب به غير از فتحالمبين در الي بيتالمقدس و رمضان شركت كرد و نهايتاً در عمليات رمضان به شهادت رسيد.
گويا ايشان سمت مهمي هم در رمضان داشتند؟ شهادتشان چطور رقم خورد؟
برادرم در اين عمليات فرمانده محور عملياتي لشكر17 علي بن ابيطالب(ع) بود. معاونش حاج رضا محمدي تعريف ميكند: با شروع عمليات تانكهاي دشمن ما را محاصره كردند. به دستور ناصر ما خط پدافندي تشكيل داده بوديم. در سنگر ستاد بودم كه صداي ناصر را از پشت بيسيم شنيدم كه ميگفت بچهها نزديك نشويد تانكهاي عراقي سرنشين ندارند! سريع با موتور خود را به خط رساندم. 30 متري ناصر بودم كه صداي شليك توپ تي72 عراقي را شنيدم. به طرف ناصر برگشتم ديدم دستهايش را به سمت آسمان گرفته است. ناگهان تركش گلوله تانك به سينهاش خورد و دستها و سرش را از تن جدا كرد. ناصر بدون سر چند قدم راه رفت و بعد به زمين افتاد. ملائكه روحش را به آسمان بردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]