واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: راهحلهایی برای تبدیلِ یک شغل منفور به شغلی محبوب
کار جدیدی را شروع کردهاید، فقط چند هفته از نقش جدیدتان گذشته که آرزو میکنیدای کاش به عقب بر میگشتید و انتخاب بهتری میکردید. بر اساس آمار جامعهی مدیران سازمانهای امریکا (ASAE)، حدود ۳۵ درصد کارگران امریکایی شغل خود را در همان شش ماه اول ترک میکنند.
آفتابنیوز : در این جا به شما میگوییم باید چه کار کنید اگر شغل جدیدتان آن چیزی نیست که دوست داشتید.
به گزارش فستکامپانی، اگر از شغل جدیدتان متنفرید، نخستین فکری که به ذهنتان میرسد نوشتن استعفا است، ولی برای بسیاری این کار از جهت مالی امکانپذیر نیست ( به ویژه اگر برای یافتن شغلی دیگر نیاز به صرف زمان داشته باشید). آرام باشید. هنوز میتوانید بدون ارسال رزومهتان به این طرف و آن طرف به خوشبختی برسید.
۱. دلیل اصلی تنفرتان را پیدا کنید
نخستین گام برای فائق آمدن بر ناامیدی شغل جدید این است که با نهایت دقت بفهمید مشکل از کجا است. آیا خسته و تحت چالش هستید، یا پرکار و درهمشکسته؟ آیا از رئیس یا یکی از همکاران خوشتان نمیآید؟
شریل لینچ سیمپسون، مشاور شغلی، میگوید: ” برای اینکه بررسی کنید مشکل از کجاست، واقعا نیازمند کمی دروناندیشی هستید.” وی تاکید میکند برای بسیاری از افراد، نارضایتی شغلی ریشه در عوامل خارجی دارد، نه خودِ شغل. وی ادامه میدهد: "گاهی اوقات آدمها در شغل خود شاد نیستند، زیرا در جای دیگری از زندگی خود احساس ناراحتی میکنند” اگر ریشهی این مشکل در خودِ شغل نباشد، تغییر آن نمیتواند موقعیتتان را بهبود ببخشد و ممکن است در بلندمدت پیامدهای فاجعهباری برایتان داشته باشد.
۲. مجموعهی مهارتهای خود را بررسی کنید
تشخیص دهید چه مجموعهی مهارتهایی در شغلتان امکانِ پیشرفت دارند، و ارزیابی کنید آیا آن این مهارتها دقیقا همانهایی هستند که واقعا میخواهید یا نیاز به کسب آنها دارید. اگر میدانید با ماندن در این شغل، مهارتهایی کسب میکنید که برای رسیدن به مرحلهی بعدی حرفهتان کمکتان میکنند، سر همین کار بمانید.
۳. دنبال فرصتهایی برای نزدیک شدن به شغلتان باشید
اگر شرح وظایفِ فعلیتان شما را دچار سرخوردگی میکند، شاید فرصتهای دیگری در شرکتتان باشد که با آنها بتوانید از روزتان لذت ببرید. دنبال فرصتهایی بشد و خود را در پروژههایی داوطلب کنید که شما را به هیجان میآورند. در یافتن این فرصتها خلاق باشید تا تبدیل بهتجربههای ارزشمندی شوند که بتوانید از آنها در رزومهتان برای یافتن شغل آینده استفاده کنید.
۴. با رئیستان صمیمی باشید
آیا هنگامی که این شغل به شما ارائه شد، جنبههایی از آن برایتان نامشخص بود؟ شاید بتوانید با رئیستان به راهحلهایی برسید تا در محدودهی معیارهای شرح وظایفتان، خواستههایتان را به تحقق برسانید. سیمپسون میگوید: "گاهی اوقات میتوانید در مورد شغلتان دوباره مذاکره کنید.”
درخواست واگذاری برخی وظایف فعلیتان و ارائهی وظایف خاص دیگری که باعث بالا بردن سطح شادیتان در کار میشود را مورد بررسی قرار دهید. به گفتهی سیمپسون بسیاری از روسا میخواهند نقشی را به زور به تن یک کارمند بخورانند، حال آنکه قدرت مسئولیتپذیری آن کارمند بستگی به سطح جایگاهاش دارد. سیمپسون میگوید: ” اگر سطح کارمند پایین باشد، انعطافپذیری بسیار پایین خواهد بود.”
۵. دردهای رشد را بشناسید
سازگاری با فضای کاری جدید، برنامهریزیهای جدید و رویههای جدید میتوانند شما را در هم بشکنند. به قول سیمپسون: "برای بسیاری از آدمها تغییر دشوار است.” به این مسئله فکر کنید شاید نارضایتیتان از شغل جدید صرفا به دلیل دردهای رشد باشد. شاید تنفر از تغییر برداشت مناسبی نباشد، وقتی که در حقیقت، به راحتی زیر بار کلی چیزهایی که باید یاد بگیرید درهمشکسته میشوید. سیمپسون توصیه میکند حداقل شش ماه در شغلتان باقی بمانید تا بفهمید آیا از این شغل بدتان میآید یا فقط نیاز به تغییر داشتید.
۶. برای قدم بعدی برنامهریزی کنید
اگر تشخیص دادید شغل جدیدتان واقعا به درد نمیخورد و تصمیم به تغییر آن گرفتید، طبق توصیهی سیمپسون برای اینکه مطمئن شوید انتخاب بعدیتان درست خواهد بود، بررسی اشتباههایتان در تصمیمگیری بسیار مهم است. آیا آن شرکت همهی اطلاعات را در اختیارتان نگذاشته بود؟ آیا باید سوالهای بیشتری میپرسیدید؟ سیمپسون
میگوید: "الگوهای فکری یا رفتاریتان را بشناسید و بفهمید در مرحلهی بعد چه کاری درست است.” فهرستی از چیزهایی که در شغل فعلی یا شرکتتان از آنها بدتان میآید تهیه کنید، سپس آن را معکوس کنید تا بفهمید شرکت یا شغل ایدهآلتان برای انتخاب بعدی چیست.
سیمپسون میگوید: ” استخدامکنندگان تمایل دارند آدمهایی را انتخاب کنند که نسبت به نفر قبلی ایدهآلتر باشند.” این کار باعث میشود وقتتان را با شغلهایی که از آنها متنفرید هدر ندهید. در پروفایل لینکدین و رزومهتان هدفمند باشید تا بارها و بارها مجبور نباشید شغلی را که دوست ندارید ادامه دهید.
منبع: سایت بازده
۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]