تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804341224




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاراج شن و ماسه به قیمت خشکاندن رودخانه/فرسایشی که بقاء زیست محیطی را به مخاطره می‌اندازد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تاراج شن و ماسه به قیمت خشکاندن رودخانه/فرسایشی که بقاء زیست محیطی را به مخاطره می‌اندازد
رودخانه های سیمینه رود و زرینه رود از مهمترین رودهای ایران به شمار می رود که خشکسالی،کم آبی و برداشت های غیر اصولی،بی رویه و غیر مجاز شن و ماسه حیات طبیعی آن را به مخاطره انداخته است.

تاراج شن و ماسه به قیمت خشکاندن رودخانه/فرسایشی که بقاء زیست محیطی را به مخاطره می‌اندازد
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،‌روزگاری سیمینه رود یکی از مشهورترین و معروف ترین رودهای این مرز و بوم به شمار می رفت،رودخانه ای پرآب در بوکان که در سنوات اخیر به دلیل بحران کم آبی و خشکسالی آن شکوه گذشته خود را از دست داده و در حال حاضر به بستری برای برداشت بی رویه و تاراج شن و ماسه تبدیل شده است،این برداشت صرفا به این رودخانه خلاصه نمی شود و به واقع رودخانه های زاب و زرینه رود نیز در سایه این تهدید رو به فرسایش هستند.

برداشت های بی رویه از این رودخانه ها به میزانی تشدید شده که محمد قسیم عثمانی،نماینده بوکان در مجلس شورای اسلامی برداشت های غیر مجاز شن و ماسه از بستر سیمینه رود را اصلی ترین عامل ایجاد گودال های عمیق می داند،گودال هایی که بنا بر اظهارات وی عمق آن بعضا تا 6 متر نیز می رسد.

*مخاطرات زیست محیطی برداشت های بی رویه از سیمینه رود

 محمد احمدی،رئیس حفاظت محیط زیست بوکان معتقد است:برداشت های بی رویه با تبعات و مخاطرات نگران کننده ای همراه خواهد شد و در صورت استمرار آن،کاهش سطح ارتفاع آب و افزایش عمق بستر و بروز سیلاب ها محتمل خواهد بود.

وی می افزاید:برداشت های بی رویه از بستر سیمینه رود در زمان پرآبی نیز موجب تخریب تخم ریزی و مرگ و میر ماهی ها و مهاجرت نکردن پرندگان به این نقطه خواهد شد.

به تعبیری باید گفت آسیب برداشت های غیر مجاز از این رودخانه صرفا به سطح رودخانه خلاصه نمی شود و حتی حیات گونه های آبزی را نیز به خطر می اندازد و به تدریج  مانع حضور پرندگان مهاجر نیز خواهد شد.

احمدی در خصوص برداشت های بی رویه از سطح رودخانه های مذکور عنوان کرد:مجوزی برای برداشت مجاز شن و ماسه از این محدوده صادر نشده وآنچه که به عنوان مخاطره ای جدی مطرح است معطوف به برداشت های غیر مجاز و غیر قانونی می شود که خارج از چارچوب ها و ضوابط تعریف شده صورت می گیرد.

* 60 درصد از مسیر طولی 80 کیلومتری رودخانه زرینه رود،اسیر برداشت های بی رویه

رودخانه 230 کیلومتری زرینه رود یکی از رودهای پرآب شمال غرب کشور محسوب می شود که مدتی است با تهدیدات انسانی،طبیعی و زیست محیطی بسیاری دست و پنجه نرم می کند.

هجوم زباله ها و فاضلاب روستاهای حاشیه رودخانه،پساب خام واحدهای صنعتی و شهری و برداشت های بی رویه شن و ماسه از نمونه مخاطراتی است که سلامت زییست محیطی و طبیعی این رود را تحت الشعاع قرار داده است.

اکبر محمدیان،رئیس اداره محیط زیست میاندوآب در تشریح تهدیدات و اقدامات غیر مجازی که بصورت غیر قانونی در این رودخانه عملیاتی می شود عنوان می کند:برداشت بی رویه در 60 درصد از طول مسیر 80 کیلومتری زرینه رود نگران کننده به نظر می رسد.

کارشناسان زیست محیطی معتقدند سهولت برداشت،نزدیکی و مجاورت به شهرها و روستاها،کمبود مصالح کوهی و متعاقبا تشدید برداشت ها از بستر این رودخانه از نمونه تهدیداتی است که می تواند به از بین رفتن پوشش گیاهی رودخانه،مرگ آبزیان،عریض شدن رودخانه و افزایش سیلاب ها در این محدوده منتهی شود،به این تهدیدات باید ورود فاضلاب های خانگی از 14 نقطه به داخل رودخانه را نیز افزود.

به نظر می رسد کمربند بحران برای زرینه رود و سیمینه رود تنگ تر از گذشته شده و برون رفت از آن مستلزم یک همیاری و همگرایی همه جانبه عمومی در آن منطقه است و صرفا نمی توان با اتکای به اقدامات دستگاه های ذیربط به بقای این دو رودخانه در آینده امیدوار بود و تحقق این امر خطیر((حفظ دو رودخانه زرینه رود و سیمینه رود)) مستلزم احساس مسئولیت و مشارکت مردمی هر چه بیشتر نیز می باشد.

اگرچه اخبار و شواهد حاکی از ورود دستگاه قضایی برای مقابله با اقدامات غیر مجاز در  بستر این رودخانه ها است ،اما شایسته است حفظ سلامت زیست محیطی به یک فرهنگ تبدیل شود،فرهنگی که اصل پنجاهم قانون اساسی نیز به آن تاکید دارد و ای کاش به جایی برسیم که برای حفظ محیط زیست نیازی به ورود دستگاه قضایی و قوه قهریه احساس نشود.

این امر خطیر در شرایطی محقق خواهد شد که منافع زیست محیطی قربانی منافع شخصی و اقدامات غیر مجاز عده ای قانون شکن و قانون گریز نشود و این منافع بصورت عمومی و ملی فهم و تصور شود.




۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن