واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تدوين دانشنامه امام رضا(ع) رسالتي برعهده حوزههاي علميه است
دانشنامه امام رضا(ع) هماكنون با همكاري نهادهاي فرهنگي در حال جمعآوري است. اين دانشنامه سبك زندگي رضوي را دنبال ميكند.
نویسنده : محمد صادقي
دانشنامه امام رضا(ع) هماكنون با همكاري نهادهاي فرهنگي در حال جمعآوري است. اين دانشنامه سبك زندگي رضوي را دنبال ميكند. يكي از اين نهادها كه نقش مؤثري در جمعآوري دانشنامه امام رضا(ع) دارد جامعهالمصطفي(ص) العالميه است.
حجتالاسلام علي عباسي، معاون پژوهشي جامعه المصطفي(ص) العالميه در گفتوگو با «جوان»، درباره رسالت حوزههاي علميه براي استخراج و وارد كردن آموزههاي رضوي به سبك زندگي مردم، گفت: يكي از رسالتهاي حوزههاي علميه رساندن معارف اهلبيت(ع) به جامعه بشري است و به طور اخص حوزههاي علميه ايران به دليل عُلقه خاص مردم به امام رضا(ع)، تلاششان در اين باره مضاعف است. وي ادامه داد: از امام رضا(ع) معارف و روايات ارزشمندي بر جاي مانده كه بايد استخراج و عرضه شود، البته كارهاي خوبي تاكنون هم درباره تاريخ زندگاني و هم روايات ايشان انجام شده و اخيراً نيز دانشنامه امام رضا(ع) در دستور نشر قرار گرفته تا در مدخلها و مقالات مختلف، معارف رضوي را تدوين و عرضه كند، لذا اين رسالتي عظيم بر دوش حوزههاي علميه است. حجتالاسلام عباسي درباره استفاده جامعه المصطفي(ص) از ظرفيت طلاب غيرايراني براي ترويج آموزههاي رضوي اظهار كرد: اين مسئوليت عمومي حوزههاي علميه است تا اين معارف را در سطح جهاني تبليغ كنند و جامعهالمصطفي(ص) نيز اين رسالت را دارد، لذا از اقدامات آن در اين باره، تأسيس رشتههاي اهلبيتشناسي است كه در گرايشهاي مختلف براي هر يك از امامان(ع) پيشبيني شده و شبيه آن را در ساير مراكز علمي نداريم. معاون پژوهشي جامعه المصطفي(ص) العالميه تصريح كرد: همچنين، دانشنامه امام رضا(ع) توسط پژوهشگاه بينالمللي المصطفي(ع) در حال تنظيم است و مقرر شده بعد از انتشار، به زبانهاي عربي و انگليسي و ديگر زبانها نيز ترجمه و منتشر شود.
حجتالاسلام عباسي درباره تأثير بخش پژوهشي جشنواره امام رضا(ع) بر انگيزهبخشي به محققان براي پژوهش در سيره و سبك زندگي رضوي بيان كرد: اصولاً مأموريت عمده جشنوارهها فرهنگسازي و فضاسازي پژوهشي ميان محققان و پژوهشگران است، اينكه درباره موضوعي فراخوان داده شود، باعث ميشود بسياري از پژوهشگران تشويق شده و ورود كنند و دست به تأليف بزنند؛ لذا اين جشنواره ميتواند با انگيزهسازي، ذهن محققان را به سمت معارف رضوي جذب كند. معاون پژوهشي جامعه المصطفي(ص) العالميه درباره امكان استفاده از آموزهها و معارف رضوي در تحول علوم انساني و توليد علوم انساني اسلامي تأكيد كرد: تحول در علوم انساني يا به تعبير ديگر اسلاميسازي آن، موضوعي است كه از دهها سال قبل، در دنياي اسلام مطرح بوده و به ايران و حتي صرفاً به مسلمانان محدود نميشود، بلكه مسيحيان هم به اين مسئله نظر داشته و صاحبنظران آنها در اين باره قلم زدهاند. وي خاطرنشان كرد: در كشور ما هم به ويژه در دو دهه اخير اين بحث براي مجامع علمي دغدغه شده و شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم به آن ورود داشته و شورايي را تشكيل داده است؛ البته حوزههاي علميه هم در اين باره از طرق مختلف ورود كردهاند و قطعاً ميتوان از معارف رضوي كه ملهم از قرآن و سنت است براي اين مهم استفاده كرد. به نظر ميرسد اگر اين مسئله توسط جشنواره امام رضا(ع) موردتوجه قرار بگيرد قطعاً پژوهشگران ورود كرده و درصدد استخراج معارف رضوي در اين باره برميآيند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]