تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831317209




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سایه قیمت سوخت بر آینده صنعت خودرو


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سایه قیمت سوخت بر آینده صنعت خودرو
اگر خودروسازان به کم‌مصرف بودن خودرو در این مرحله اولویت ندهند، احتمالا در آینده باید هزینه‌های سربار زیادی را متحمل شوند.
در همه جای دنیا تاثیر قیمت سوخت بر بازار امری غیر قابل‌انکار است ولی این تاثیر در کشورهای مختلف از الگوی یگانه‌ای پیروی نمی‌کند. به عنوان مثال قیمت پایین سوخت در کشور آمریکا باعث رونق بازار خودرو می‌شود، ولی در ایران چنین اتفاقی الزاما رخ نمی‌دهد. سوخت در ایران سال‌ها به کمک یارانه با قیمت بسیار پایین عرضه می‌شد که باعث بی‌توجهی مصرف‌کنندگان به مضرات این کالای ارزان‌شده بود.

به گزارش روزنامه دنیای خودرو، با واقعی‌تر شدن قیمت سوخت در ایران می‌توان گفت شاهد تاثیراتی در زمینه بهبود فرهنگ استفاده از این محصول و در زمینه کیفیت خودروها و افزایش تقاضا برای بهبود کیفیت و به‌دنبال آن ساخت خودروهای کم‌مصرف‌تر باشیم.

با وجود اینکه افزایش قیمت سوخت در دوره‌های کمی تورم‌زا بود، ولی امری اجتناب‌ناپذیر و مسیری رفتنی به شمار می‌رفت. البته حالا به اعتقاد عده‌ای از کارشناسان افزایش قیمت سوخت دیگر آن تورم‌زایی سابق را ندارد و می‌توان با خیالی آسوده‌تر دست به این کار زد.

   بی‌تفاوتی مصرف‌کنندگان

قیمت ارزان سوخت باعث شده بود مصرف‌کنندگان نسبت به میزان ضررهای آن بی‌تفاوت باشند. طبیعتا در چنین شرایطی اقبال به سمت خودروهای پرمصرف و قدرتمند بیشتر از خودروهای اقتصادی بود. شرایطی که ایران تا دهه 70 داشت بی‌شباهت به وضعیت کنونی بازارهای جهانی نیست. با کاهش نرخ بنزین اقبال به خودروهای پرقدرت بیشتر شد و در سال 2015 فروش این خودروها در اروپا، آمریکا و آسیا افزایش بسیار زیادی داشت.

زمانی‌که افزایش قیمت سوخت در دهه 80 استارت خورد، کم‌کم خیابان‌های ایران از خودروهای پرمصرف خالی شد. نشانه دیگری که برای این مساله می‌توان آورد، فروش بسیار زیاد خودروهایی مانند پراید در ایران است. همان‌طور که در سال گذشته شاهد بودیم، در شرایطی که بازار خودروی کشور در رکود شدید قرار داشت، وام‌های بانکی به کمک خودروسازان آمد و در آن مدت خودروی کم‌مصرف پراید، رکورد سرعت فروش خودرو در یک هفته را شکست.

با بررسی این اطلاعات می‌توان به الگوی مورد نظر دست یافت. ایرانی‌ها به خودروهای کم‌مصرف‌تر علاقه‌مند شده‌اند ولی این اولین،‌ ساده‌ترین و مقدماتی‌ترین واکنش نسبت به افزایش قیمت بود.

   تغییر نگرش خودروسازان

برای اینکه متوجه تاثیر قیمت سوخت روی سبد محصولات خودروسازان شویم می‌توانیم به سال‌های 2008 تا 2012 رجوع کنیم که بیشتر کشورهای جهان خصوصا آمریکا درگیر بحران اقتصادی بودند. در ابتدای قرن جدید خودروسازان شدیدا به خودروهای سوپراسپرت و پرقدرت علاقه‌مند شده بودند. این بازار، سودآوری بسیار زیادی برای خودروسازان داشت و این خودروها با تیراژ پایین‌تر سودآوری بالاتری داشتند.

ولی با آغاز بحران اقتصادی، بیشتر شرکت‌های سازنده خودروهای سوپر‌اسپرت ورشکسته شدند و این بخش از صنعت خودرو که روی آن سرمایه‌گذاری زیادی انجام شده بود، سودآوری خود را از دست داد. در عوض خودروهای اقتصادی به اوج فروش خود رسیدند.

جنرال‌موتورز، بزرگ‌ترین خودروساز آن زمان ورشکست شد و فیات با خودروهای کم‌مصرفش به سوددهی رسید.

با وجود این که در سال‌های گذشته ایران شرایط خاص خود را داشت ولی رفته‌رفته مناسبات و قواعد جهانی صنعت خودرو در ایران هم حاکم خواهد شد. قیمت سوخت در ایران همیشه پایین‌تر از ارزش واقعی بود و رفتار خودروسازان در ایران با دیگران تفاوت داشت. حالا اما خودروسازان ایرانی در مرحله‌‌ای حساس هستند که قرار است از بازاری محلی و انحصاری پا به بازاری پررونق و رقابتی بگذارند.

در این شرایط مساله قیمت بنزین می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده این صنعت ایفا کند و خودروسازان اگر به کم‌مصرف بودن خودرو در این مرحله اولویت ندهند، احتمالا در آینده باید هزینه‌های سربار زیادی را متحمل شوند. بسته به اینکه خودروسازان ایرانی راه خودروسازان آسیای شرقی را پیش بگیرند یا غول‌سازان آمریکایی، خودروسازان ایرانی باید این مساله را درک کنند که قیمت سوخت به چه سمتی خواهد رفت؟



تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۲۱ تير ۱۳۹۵ - 11 July 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن