واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
علت اصلی حادثه شهران همچنان در ابهام رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظهارنظر قطعی درباره علت حادثه شهران را به بررسی و جمع بندی گزارش دستگاههای مختلف در کارگروهی که به همین منظور تشکیل شده منوط کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز، اسماعیل نجار درباره آخرین پیگیریها از علت حادثه شهران اظهار کرد: کارشناسان در حال پیگیری علت این حادثه هستند. در روز حادثه دادستان تهران نیز در آنجا حضور پیدا کرده و تیم کارشناسی از سوی دادستانی نیز مامور پیگیری علت این حادثه شد که تا کنون جواب قطعی آن اعلام نشده است.
وی ادامه داد: سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز بررسی جامعی پیرامون این حادثه انجام داده و جلسات کارشناسی مختلفی درباره آن برگزار شد. گزارش این مراکز حاکی از این است خاک منطقه سست و غیر چسبنده بوده و بنابراین برای هر حفاری در مسیر مترو بایست لاینینگ متناسب با خاک آن منطقه نیز در آن انجام شده تا از حوادث اینچنینی جلوگیری شود به همین دلیل کارشناسان این دو سازمان معتقدند که با توجه به جنس خاک این منطقه و همچنین حفر تونل مترو ، نشست آرام آرام رخ دادهبه نحوی که دیگر لوله تحمل حمل بار را نداشته و سبب شکستگی لولههای آب و گاز شده است.
وی با بیان اینکه در پی این حادثه کابلهای برق نیز پاره شده بود، اظهار کرد: ایجاد جرقه در حین پاره شدن کابلهای برق در نهایت منجر به حریق در این منطقه شده است اما انفجاری در کار نبوده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه این حادثه بنا به تشخیص کارشناسان فروریزش تلقی میشود و با فرونشست زمین فرق دارد، درباره اینکه برخی از ساکنان محله شهران صدای انفجار را شنیدهاند گفت: انفجاری در کار نبوده بلکه این صدای خروج گاز از لوله و آتش بود. دلیل اینکه معتقدیم انفجاری در این منطقه نبوده است این است که در نزدیکی منطقه شهران شتابنگار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قرار گرفته و هیچ رکوردی مبنی بر انفجار و لرزههای ناشی از انفجار در آن ثبت نشده است. همچنین حفرهای که در اثر این انفجار ایجاد شده حالت قیف برعکس داشته در حالی که اگر انفجاری در محل رخ میداد شکل حفره به صورت قیف میشد.
نجار با اشاره به جلسات مختلفی که در این زمینه برگزار شده است گفت: آنچه که بنده گفتم جمع بندی نظرات کارشناسان است و این موارد در شورای عالی شهرسازی نیز مطرح شده است اما در طرف مقابل عوامل شهرداری تهران و مترو نظر دیگری دارند و معتقدند که حادثه به علت حفاری مترو رخ نداده و در این حادثه مترو نیز آسیب دیده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره اظهار نظر عوامل شهرداری در این باره به ایسنا گفت: شهرداری معتقد است که در زیر این سطح یک حفره و مغار وجود داشته و نشت گاز باعث خسارت به مترو نیز شده است. همچنین عوامل شهرداری با اشاره به ابعاد حفره ایجاد شده و میزان خاکی که از این حفره خارج شده معتقدند که چنین حفرهای در زمین وجود داشته است. بنابر استدلال عوامل شهرداری از حفرهای با این ابعاد میبایست 7000 متر مکعب خارج میشد در حالیکه میزان خاک ریزش کرده در مترو کمتر از آن بوده است.
وی با اشاره به استدلال دیگر عوامل شهرداری افزود: شهرداری با اشاره به گفتههای کارکنان مترو معتقد است که ابتدا حادثه حریق رخ داده و سپس حادثه خساراتی را به مترو وارد کرده است. آنها معتقدند زمانی که عوامل مترو متوجه حادثه شدهاند، احساس خطر کرده و قصد خارج شدن از تونل را داشتند و راننده بیل مکانیکی هم زمانی که برای خارج کردن بیل به سمت آن رفته زیر آوار مانده است. بنابراین ابتدا حادثه رخ داده و سپس مترو ریزش کرده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه آنچه که گفته شد استدلال عوامل شهرداری است اظهار کرد: در نهایت با توجه به اظهار نظر های مختلف مقرر شد تا یک کارگروه ژئوتکنیک مسئول علت یابی این حادثه شده و با بررسی اظهارات دستگاهها و سازمانهای مختلف نظر نهایی را اعلام کنند و در حقیقت این کارگروه است که به ما میگوید آیا نظریه مترو درست است و یا عوامل مرکز تحقیقات راه، مسکن شهرسازی و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در این باره.
وی با تاکید بر اینکه تا زمانیکه جمعبندی نظرات ارائه نشود، نمیتوان درباره علت حادثه عاملی را به صورت قطعی اعلام کرد گفت: البته نکتهای که وجود دارد این است که ما باید از هر حادثهای که رخ میدهد درس بگیریم. در تهران ممکن است حوادث مشابه دیگری نیز رخ دهد از این رو باید تمام سازمانها برای امکانات و تاسیساتی که ایجاد میکنند یک برنامه ریزی داشته باشند و ضعفها و نقاط قوت خود را بررسی کنند.
نجار درباره پرداخت خسارت به حادثه دیدگان در پی این حادثه نیز گفت: طبق قانون اگر حادثه به شکل طبیعی رخ داده باشد سازمان مدیریت بحران نسبت به پرداخت خسارات اقدام خواهد کرد اما در این مورد باید منتظر جمع بندی و ارائه گزارشها باشیم تا با مشخص شدن مقصر نسبت به پرداخت خسارات اقدام شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه امیدوارم بررسی این موضوع طولانی نشده و زودتر خسارات حادثه دیدگان پرداخت شود گفت: تلاش تمام دستگاههای مسئول نیز این است که هر چه زودتر عوامل این حادثه مشخص شود.
وی درباره اینکه گفته میشود این حادثه و نفوذ آب به سطح زمین سبب وارد شدن خسارتی به پیهای ساختمانهای واقع در منطقه شهران شده و برخی از آنان را ناایمن کرده است اظهار کرد: این موضوع نیازمند بررسی است اما بعید است که این حادثه خساراتی را به ساختمانها وارد کرده باشد.
منبع: ایسنا
95/4/21 - 10:18 - 2016-7-11 10:18:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]