تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى مردى به همسر خود نگاه كند و همسرش به او نگاه كند خداوند بديده رحمت به آنان نگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834976453




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هر چهار روز، يك دردسر / 80 اتفاق و مشکل برای دولت روحانی در یک سال گذشته


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: هر چهار روز، يك دردسر / 80 اتفاق و مشکل برای دولت روحانی در یک سال گذشته
اعتماد در گزارشی به ٨٠ اتفاق و مشكل براي دولت روحاني در يك‌ سال گذشته پرداخته است که در ادامه می‌خوانید؛
به گزارش نامه‌نیوز، هر چهار روز يك دردسر؛ اين كارنامه مخالفان دولت يازدهم در مواجهه با اين دولت است. اگر دولت اصلاحات، دولت «هر ٩ روز يك بحران» بود ١٠ سال بعد اين عدد براي دولت روحاني به كمتر از نصف رسيده است. همين چندي پيش بود كه محمدباقر نوبخت، سخنگوي دولت از تشكيل اتاق فكر مخالفان دولت آن هم شنبه هر هفته خبر داده بود. او گفته بود: «هر هفته اتاق‌هاي فكري با انگيزه‌هاي سياسي عليه دولت تشكيل مي‌شود و مشخص مي‌كند كه در تخريب دولت روي چه موضوعاتي متمركز شوند». پس از او هم الياس حضرتي، نماينده تهران به جزييات بيشتري از اين موضوع پرداخته و گفته بود كه رياست اين اتاق فكر را يكي از وزراي احمدي‌نژاد بر عهده دارد. اما اين اتاق فكر شامل چه كساني است و چگونه عمل مي‌كند؟ دولت در يك سال گذشته با چه دردسرهايي مواجه بوده است؟ پشت اين دردسرسازي‌ها براي دولت كدام گروه و جريان‌ها حضور داشته‌اند؟ براي كشف نقشه مخالفين دولت لازم است دست‌كم به يك سال گذشته برگرديم و بحران‌سازي‌ها عليه دولت را مرور كنيم. مرور يك سال گذشته يعني از خرداد ماه سال ٩٤ تاكنون نشان مي‌دهد دولت در ماه‌هاي منتهي به انتخابات مجلس و خبرگان و البته ماه‌هاي بعد از آن دست‌كم با ٨٠ دردسر از سوي مخالفانش مواجه شده است. كانون‌هاي بحران‌سازي هم البته از چند حلقه فراتر نمي‌روند. اين كانون‌ها به همراه رسانه‌هاي وابسته به آنها دردسرهاي زيادي براي دولت درست كردند.


كانون‌هاي دردسرآفريني عليه دولت

اگر در بازه زماني يك سال گذشته به تحركات مخالفان دولت و دردسرآفريني آنها نگاهي بيندازيم معلوم مي‌شود كه منشا اين اقدامات از چند جريان و گروه خارج نيست. «جريان‌هاي تندرو درون مجلس نهم»، «نيروهاي خودسر»، «جبهه پايداري و اصولگرايان تندرو»، «جريان رسانه‌اي (شامل خبرگزاري‌ها و سايت‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي)»، «صدا و سيما»، «برخي از مداحان»، «احمدي‌نژاد و حاميانش» گروه‌هايي هستند كه طي يك سال گذشته بارها دولت را با اقدامات‌شان به زحمت انداخته‌اند. البته سهم و ميزان و نوع فعاليت هر كدام از اين گروه‌ها مانند هم نيست.

كدام كانون‌ها بيشتر عليه دولت فعالند؟

بررسي داده‌هاي جدول زير نشان مي‌دهد نيروهاي خودسر و جريان‌هاي تندرو درون مجلس نهم تا پيش از انتخابات مجلس و آغاز سال ٩٥ بيشترين سهم را در نقش‌آفريني عليه دولت ايفا كرده‌اند. اما بعد از انتخابات و با آغاز سال ٩٥، مخالفان دولت كه يك بازوي مهم خود يعني مجلس نهم را از دست دادند بيشترين تمركز خود را بر رويدادهاي رسانه‌اي عليه دولت گذاشتند. به بياني ديگر با آغاز سال ٩٥، «جريان رسانه‌اي» به مهم‌ترين بازيگر در دردسرآفريني‌ها عليه دولت تبديل مي‌شود. به اين ترتيب اگر قبل و بعد از به نتيجه رسيدن مذاكرات هسته‌اي دولت با سلسله تجمعات غيرقانوني عليه مذاكرات هسته‌اي و يا استيضاح و سوال از وزرا و يا خائن خطاب كردن وزير امور خارجه در مجلس مواجه بود اما با آغاز سال ٩٥ و پيروزي حاميان دولت در انتخابات مجلس، حالا دولتمردان با چالش‌هاي رسانه‌اي مواجه هستند. حالا دولتي‌ها يك روز بايد استعفا و يا بركناري يك وزير را تكذيب كنند و روز ديگر برادر رييس‌جمهور را در كنار او قرار دهند تا شايعه دستگيري او را رد كنند.

چه مقاطعي مخالفان دولت دردسرسازتر شده‌اند؟

نگاهي به رويدادهايي كه مخالفان دولت طي يك سال گذشته براي دولت درست كرده‌اند نشان مي‌دهد اين دردسر آفريني در برهه‌هاي خاص روند افزايشي گرفته و با فواصل نزديك‌تري تكرار شده‌اند.

مثلا اين تحركات در ماه پاياني مذاكرات هسته‌اي اوج گرفته‌اند. به گونه‌اي كه از ابتداي خرداد ماه ٩٤ تا نيمه تيرماه، تاريخ به نتيجه رسيدن مذاكرات و امضاي برجام، دولت هر سه روز يك بحران را تجربه كرده است كه عمده آنها از جانب نيروهاي خودسر به دولت تحميل شده است.

اما نكته جالب اينكه بلافاصله بعد از به سرانجام رسيدن مذاكرات و امضاي برجام نيز بحران‌سازي‌ها براي دولت تا سه ماه بعد از آن با تعداد و شدت بيشتري ادامه پيدا مي‌كند. به گونه‌اي كه مرداد تا مهرماه سال ٩٤ دولت دست‌كم با ٢٦ مورد از دردسرهايي كه مخالفان برايش درست كرده‌اند مواجه شده است. بي سبب نيست كه رييس‌جمهور در اولين گفت‌وگوي تلويزيوني خود با مردم بعد از برجام گفت: كه كاسبان تحريم در چين و تهران از توافق عصباني هستند.

اما روند فعاليت مخالفان دولت از آبان ماه تا اسفندماه ٩٤ به شكل محسوسي به ١٥ مورد كاهش مي‌يابد كه اغلب آنها هم حاميان دولت را نشانه مي‌رود. اين البته چندان هم دور از انتظار نيست. چه آنكه اين بازه زماني روزهاي ماه‌هاي منتهي به انتخابات مجلس و خبرگان است و كاهش فعاليت آنها در دردسرآفريني براي دولت در واقع تمركز آنها را بر انتخابات نشان مي‌دهد.

با اين حال آنها اين كم‌كاري را از فروردين ماه ٩٥ جبران مي‌كنند. مخالفان دولت از ابتداي امسال تا تيرماه حملات خود را به شكل محسوسي افزايش مي‌دهند. ٢٨ مورد بحران‌آفريني براي دولت در كمتر از ٤ ماه نشان مي‌دهد كه مخالفان دولت تا چه ميزان از نتايج انتخابات مجلس عصباني شده‌اند.

محتواي حملات به دولت چه بوده‌اند؟

افزون بر اينها محتوا و موضوع بحران‌آفريني‌ها براي دولت هم طي يك سال گذشته يكسان نبوده است. پيش از به ثمر رسيدن مذاكرات هسته‌اي، شخص رييس‌جمهور و تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي آماج حملات مخالفان دولت قرار داشتند. اما بلافاصله بعد از به سرانجام رسيدن مذاكرات، حاميان و اطرافيان دولت قبل وارد شدند و پروژه شكايت از دولتي‌ها را كليد زدند. احمدي‌نژاد كه دوست داشت حل پرونده هسته‌اي به نام او و دولتش رقم بخورد بلافاصله بعد از برجام شكايت از جهانگيري را كليد زد و بعد از او هم، شكايت مشايي و جوانفكر از پورمحمدي يا شكايت بقايي از اشرفي اصفهاني به جريان افتادند. اما بعد از انتخابات مجلس و پيروزي حاميان دولت در انتخابات، جريان رسانه‌اي مخالفان دولت اغلب توان خود را صرف انتشار شايعاتي درباره وزرا يا اطرافيان رييس‌جمهور كردند تا سلامت كاري و يا توانمندي كابينه دولت تدبير و اميد را زير سوال ببرند. بازي با فيش‌هاي حقوقي هم در همين راستا انجام شد. هرچند رييس‌جمهور از آن به عنوان فرصتي براي ردامبارزه با فساد اداري استفاده كرد.


منبع: روزنامه اعتماد

مطالب مرتبط
هجمه‌ها برای کاهش آرای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آتی به اوج خود رسیده است
هدف اصلی مخالفان دولت چیست؟/پرونده حقوق‌های نجومی با استعفای مدیران بسته نمی‌شود/ زوایای مغفول فیش‌های نجومی



۲۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن