تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى آورد كه : واى برمن ، واى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803886258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جریمه و حبس جزای افشاکنندگان اطلاعات ایرانسل


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جریمه و حبس جزای افشاکنندگان اطلاعات ایرانسل
در حالي اطلاعات مشتركان اپراتور دوم كشور افشا شده و ايرانسل نيز توضيحي براي اين قصور خود ندارد كه در قوانين جرايم رايانه‌اي براي قصور اپراتورها در صيانت از اطلاعات مشتركان مجازات‌ سنگيني در نظر گرفته شده است.


در حالي اطلاعات مشتركان اپراتور دوم  كشور  افشا شده و ايرانسل نيز توضيحي براي اين قصور خود ندارد كه در قوانين جرايم رايانه‌اي براي قصور اپراتورها در صيانت از اطلاعات مشتركان مجازات‌ سنگيني در نظر گرفته شده است.
به گزارش «جوان» در پي افشاي اطلاعات 20 ميليوني مشتركان ايرانسل به شدت از محبوبيت ايرانسل كاسته شده است و بسياري از مشتركان ايرانسل در پي اين افشاي اطلاعات، به سيمكارت‌هاي همراه اول روي آورده‌اند، به طوري كه كاربران ديگر به امنيت اپراتور دوم اطمينان ندارند.  در اين بين يك منبع آگاه در گفت‌وگو با اين رسانه نيز از افزايش كاربران و مشتركان اپراتور اول در همين چند روز اخير خبر داد و گفت: به نظر مي‌رسد افشاي اطلاعات اپراتور دوم موجب خروج برخي از مشتركان از ايرانسل و ورود آنها به اپراتورهاي ديگر شود زيرا امنيت، حفاظت و حراست از داده‌هاي كاربران يكي از فاكتورهاي مهم براي مشتركان است و به نظر مي‌رسد مشتركان ايرانسل ديگر احساس امنيت گذشته را ندارند.  با توجه به اين توضيحات، پس بايد طي روزهاي آتي در انتظار ريزش مشتركان و همچنين مشتري‌هاي آتي ايرانسل باشيم و رخداد فوق را يك بد‌بياري جدي براي اپراتور دوم به شمار آوريم كه تا سال‌هاي سال بايد اين اپراتور براي جلب نظر مشتركان خود بكوشد.
انتشار اطلاعات مشتركان ايرانسل با ارائه گزارش وزير ارتباطات در صحن همزمان شد و وزير در پاسخ به نمايندگان مجلس در اين‌باره گفت: اين اپراتور دو سال و نيم پيش اطلاعات خود را در اختيار يك نهاد قرار داده و كارمند آن نهاد تخلف كرده است.  ايرانسل نيز در بيانيه خود با بيان اينكه اطلاعات را به غير ارائه نداده‌ايم، مسئوليت آن را به عهده نهاد نامشخصي گذاشت و اعلام كرد مسئوليتي درباره افشاي اطلاعاتش ندارد.
اما عباس جعفري دولت‌آبادي دادستان عمومي و انقلاب تهران اين اظهار‌نظر را رد كرده است. وي پس از تأييد درز اطلاعات از سوي كارمند يك نهاد، مسئول نبودن اپراتور در ماجرا را رد كرد و گفت: چنين اقداماتي چندين سال است كه تكرار مي‌شود اما هيچ‌ اقدام پيشگيرانه‌‌اي از سوي برخي اپراتورها انجام نمي‌شود. بنابراين مسئولان اپراتورها بايد در اين زمينه اقدام كنند تا از انتشار مجدد چنين اطلاعاتي پيشگيري شود. در غير اينصورت مسئوليت و عواقب آن برعهده اپراتورها خواهد بود.  اما موضوع مهمي كه در اين ماجرا با حساس نشان دادن اشاره به يك نهاد مسكوت گذاشته شد، مسئوليت اپراتور در ارائه اطلاعات بود.  به گزارش فارس، مر قانون جرايم رايانه‌اي به روشني مسئوليت اپراتورها در اين زمينه را معين كرده كه به تبع آن صحت و سقم اظهارنظرها درباره مقصران احتمالي حادثه نيز مشخص مي‌شود.  در اين قانون، قانونگذار بين داده ترافيك و داده مشترك تفاوت قائل شده و براي هر يك شرايطي را تعيين كرده است كه به هيچ وجه به معني اجازه افشا يا سهل انگاري در افشاي اطلاعات نيست.
   نگهداري داده‌ها
در فصل دوم قانون كه بخش جمع‌آوري ادله الكترونيكي است، مبحث اول به نگهداري داده‌ها اختصاص دارد.  در اين بخش ماده (32) آمده: ارائه‎دهندگان خدمات دسترسي موظفند داده‎هاي ترافيك را حداقل تا شش ماه پس از ايجاد و اطلاعات كاربران را حداقل تا شش ماه پس از خاتمه اشتراك نگهداري كنند.  همچنين در ماده (33) همين مبحث آمده: ارائه‌دهندگان خدمات ميزباني داخلي موظفند اطلاعات كاربران خود را حداقل تا شش ماه پس از خاتمه اشتراك و محتواي ذخيره شده و داده ترافيك حاصل از تغييرات ايجاد شده را حداقل تا 15 روز نگهداري كنند.  مبحث دوم به حفظ فوري داده‌هاي رايانه‌اي ذخيره شده اختصاص دارد.  در ماده (34) در اين مبحث، قانونگذار نگهداري داده ترافيك و داده كاربر را الزامي كرده، در اين بخش صراحتاً تأكيد مي‌كند كه حفظ داده‎ها به منزله ارائه يا افشاي آنها نيست.  در ادامه در مبحث سوم كه به ارائه داده‌ها اختصاص دارد، در ماده (35) آمده: مقام‎ قضايي مي‎تواند دستور ارائه داده‎هاي حفاظت شده مذكور در مواد (٣٢)، (٣٣) و (٣٤) فوق را به اشخاص ياد شده بدهد تا در اختيار ضابطان قرار گيرد. مستنكف از اجراي اين دستور به مجازات مقرر در ماده (٣٤) محكوم خواهد شد.  بنابراين در اين جريان فردي كه اطلاعات را به نهاد ديگري ارائه داده و فردي كه اطلاعات را افشا كرده داراي مسئوليت هستند.
در اين قانون ماده (19)، تعريفي از افراد داراي مسئوليت را ارائه داده است.  در اين ماده، در موارد زير چنانچه جرايم رايانه‎اي به نام شخص حقوقي و در راستاي منافع آن ارتكاب يابد، شخص حقوقي داراي مسئوليت كيفري خواهد بود: الف) هرگاه مدير شخص حقوقي مرتكب جرم رايانه‎اي شود.  ب) هرگاه مدير شخص حقوقي دستور ارتكاب جرم رايانه‎اي را صادر كند و جرم به وقوع پيوندد.  ج) هرگاه يكي از كارمندان شخص حقوقي با اطلاع مدير يا در اثر عدم نظارت وي مرتكب جرم رايانه‎اي شود.  د) هرگاه تمام يا قسمتي از فعاليت شخص حقوقي به ارتكاب جرم رايانه‎اي اختصاص يافته باشد.  تبصره 1- منظور از مدير كسي است كه اختيار نمايندگي يا تصميم‎گيري يا نظارت بر شخص حقوقي را دارد.  تبصره 2ـ مسئوليت كيفري شخص حقوقي مانع مجازات مرتكب نخواهد بود.
   جرايم خاطيان
در ماده (20) جرايم مشخص شده است، در اين ماده آمده: اشخاص حقوقي موضوع ماده فوق، با توجه به شرايط و اوضاع و احوال جرم ارتكابي، ميزان درآمد و نتايج حاصله از ارتكاب جرم، علاوه بر سه تا شش برابر حداكثر جزاي نقدي جرم ارتكابي، به ترتيب ذيل محكوم خواهند شد: الف) چنانچه حداكثر مجازات حبس آن جرم تا پنج سال حبس باشد، تعطيلي موقت شخص حقوقي از يك تا 9 ماه و در صورت تكرار جرم تعطيلي موقت شخص حقوقي از يك تا پنج سال.  ب) چنانچه حداكثر مجازات حبس آن جرم بيش از پنج سال حبس باشد، تعطيلي موقت شخص حقوقي از يك تا سه سال و در صورت تكرار جرم‌ شخص حقوقي منحل خواهد شد.  تبصره 1ـ مدير شخص حقوقي كه طبق بند «ب» اين ماده منحل مي‎شود، تا سه سال حق تأسيس يا نمايندگي يا تصميم‎گيري يا نظارت بر شخص حقوقي ديگري را نخواهد داشت.  تبصره 2ـ خسارات شاكي خصوصي از اموال شخص حقوقي جبران خواهد شد. در صورتي كه اموال شخص حقوقي به تنهايي تكافو نكند، مابه‎التفاوت از اموال مرتكب جبران خواهد شد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن