واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
شرایط انتقال تخفیف بیمه خودرو/ چرا تخفیف بیمه خودروی فرسوده اسقاطی منتقل نمی شود؟ جامعه > مشکلات مردم - یکی از کاربران سرویس مشکلات مردم گلایه کرده چرا تخفیف بیمه خودروی اقساطی به خودروی جدید منتقل نمی شود؟
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین موضوع انتقال تخفیف بیمه خودروی اسقاطی به خودروهای جدید، بحث تازه ای نیست. قبلا قانونگذاران در این باره بحثهایی را مطرح کرده بودند که هرگز عملی نشده بود. ولی اخیرا در این باره تصمیمات جدید و جدی اتخاذ شده که انتظار مردم نیز به تناسب آن بالا رفته.
یکی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم گلایه کرده چرا تخفیف بیمه خودرو قابل انتقال نیست؟
او نوشته: طبق قانون بیمه مرکزی خودروساز حق ندارد سرخود شرکت بیمه گر را انتخاب و تخفیف بیمه رو برای خودش بردارد مخصوصا در مورد کسانی که بیمه شخص ثالث قبلی دارن مثل خودروهای فرسوده که اسقاط میکنم و کلی تخفیف عدم خسارت دارن یا صد هزار تاکسی فرسوده که دارن نوسازی میشن و همگی میخوام سابقه و تخفیف بیمه خودروی فرسوده قبلی به ماشین جدید منتقل شود ولی خودروساز برای گرفتن سود تخفیف و کارمزد از بیمه گزاران به مناقصه گذاشته شده همکاری نمیکند. قانونی که یک ماه است ابلاغ شده
واقعیت این است که نسخه جدید قانون "بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه" در آخرین روزهای اردیبهشت ماه امسال به تایید شورای نگهبان رسید و رئیس جمهور نیز در 17 خردادماه امسال، یعنی حدود یک ماه پیش آن را برای اجرا به دستگاه های ذیربط ابلاغ کرد. در متن این قانون پیش بینی شده است بیمه گذار با داشتن شرایط خاصی می تواند بیمه خودروی خود و به تبع آن، تخفیفات این بیمه را به اشخاص یا خودروهای دیگران انتقال دهد.
طبق ماده6 این قانون، از تاریخ انتقال مالکیت وسیله نقلیه، کلیه حقوق و تعهدات ناشی از قرارداد بیمه موضوع این قانون به انتقالگیرنده منتقل میشود و انتقالگیرنده تا پایان مدت قرارداد بیمه، بیمهگذار محسوب میشود.
در تبصره این ماده آمده است: کلیه تخفیفاتی که بهواسطه «نداشتن حوادث منجر به خسارت» در قرارداد بیمه موضوع این قانون اعمال شده باشد، متعلق به انتقالدهنده است. انتقالدهنده میتواند تخفیفات مذکور را بهوسیله نقلیه دیگر از همان نوع، که متعلق به او یا متعلق به همسر، والدین یا اولاد بلاواسطه وی باشد، منتقل کند. آییننامه اجرائی این تبصره به پیشنهاد بیمه مرکزی و تأیید شورایعالی بیمه به تصویب هیأت وزیران میرسد. شرایط هنوز مهیا نیست
اصلی ترین شرط اجرای تبصره فوق، تهیه آیین نامه اجرایی این تبصره توسط بیمه مرکزی و تایید آن در شورای عالی بیمه و در نهایت تصویب هیات وزیران است. بیمه مرکزی ایران در تهیه آیین نامه نحوه اجرای ماده 6 و تبصره آن، قدمهای اولیه را برداشته ولی هنوز تا تهیه نسخه نهایی این آیین نامه راه زیادی در پیش است. مضافا اینکه پس از تهیه پیش نویس، دو مرحله تایید توسط شورای عالی بیمه و تصویب هیات وزیران نیز باقی مانده است.
به بیان دیگر همچنان تا تهیه این آیین نامه و طی مراحل قانونی اجرای آن، قانون سابق بیمه خودرو که سند بیمه را غیرقابل انتقال و متعلق به خودرو می دانست، اعتبار دارد.لذا به این مخاطب محترم باید اعلام کرد همچنان خودروسازان می توانند به قانون قبلی عمل کرده و هنوز راهکار قانونی برای اجرای تبصره ماده 6 فراهم نشده است.
46231
کلید واژه ها: مشکلات خوانندگان - بیمه شخص ثالث - شرکت های بیمه -
یکشنبه 20 تیر 1395 - 11:04:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]