تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837115779




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاد تقلید‌ناپذیر سینما در دهکده عاشقان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: استاد تقلید‌ناپذیر سینما در دهکده عاشقان
با مرگ کیارستمی دورانی از سینمای ایران تمام شد. او یکی از آخرین مردان اورجینال در وادی فیلمسازی روشنفکری ایران بود و ...


حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ الان نه وقت رزومه دادن و نگارشِ گزارش درباره کارها و زندگی کیارستمی است، نه اینکه پرداختن به چرایی جزئیات مرگ او و کیفیت این اتفاق تلخ موضوع این سیاهه است. هنرمند بزرگ اگر در هزار سالگی هم بمیرد، جوانمرگ شده، حتی اگر این سال‌های آخر دیگر چندان گرد و خاک عجیبی به پا نکرده باشد.

کیارستمی اگر بود، نفسش در این سینما روح را به رفت و آمد می‌آورد اما حیف که رفت و بحث‌های داغ ما درباره‌اش نیمه تمام ماندند.

او مخالفانی داشت از جنس خودش. نقد کیارستمی بچه بازی نبود. فلسفه‌دانی می‌خواست و شناختی کافی و وافی می‌طلبید از ژرف دنیای روشنفکری. باید از فرهنگ ژاپن و حلول آن در ناب‌های هایکو تا اگوست کُنت فرانسوی و امیل زولای فرانسوی می‌دانستی و باید سهراب سپهری خوانده بودی و دنیای کویری‌ او را به دهکده‌ی مدیترانه‌ایِ کیارستم در شمال ایران ربط می‌دادی تا یک کمی عباس به دستت بیاید.

او اینقدر سر راست و فرموله نبود که راحت بشود درباره‌اش اِن‌قُلت آورد و اتفاقاً تمام شکوهی که داشت به خاطر مؤلف بودنش و آن سادگی تقلیدناپذیرش بود.

با مرگ کیارستمی دورانی از سینمای ایران تمام شد. او یکی از آخرین مردان اورجینال در وادی فیلمسازی روشنفکری ایران بود و رفت تا ما را در میان دوگانه خبرهای زرد اینستاگرامی از یک سو و اداهای شبه روشنفکری از سوی دیگر، تنها بگذارد؛ چیزهایی که الان جای بحث‌های جدی درباره سینما را برایمان گرفته‌اند.

کیارستمی یک سکوت عمیق پدیدارشناسانه در تعریف از تمام اجزای دنیا بود. او درباره هر پدیده‌ای یک جور به خصوص سکوت می‌کرد و این سکوت گرچه می‌توانست مایه الهام دیگران باشد اما دستمایه تقلید نه. عینک آفتابی کیارستمی که همیشگی بود و سوال برانگیز، از همین جهت به چشمش خورده بود تا او را بی‌طرف به نظر برساند و احساس و موضِع او را در پس پرده بدارد. او ستاره‌ها را، نه فقط ستاره‌های آسمان، بلکه ستاره‌های سینما را هم از پشت همین عینکی نگاه می‌کرد که کم فروغ‌ترها در رصدش قرار نمی‌گرفتند. 

کیارستمی برخلاف آنچه که خیلی‌ها تصور می‌کنند، آن قدرها هم به دلیل برنده شدن جوایز فستیوال‌های خارجی معروف نشده بود. تنها جایزه معتبر و بزرگی که او گرفت، نخل طلای کارگردانی کن در پنجاهمین سال تاسیس این فستیوال بود و البته یکی-دو تا شیر و یوزپلنگ نقره‌ای و برنزی از دیگر جاها. اما تمام دنیا «عباس» را می‌شناختند چون او پدیده‌ای ناب بود. مشکل عمده کیارستمی مقلدان او، آن هم در کشور خودمان بودند. او این اواخر در چند فیلمی که ساخت، خودش هم به جرگه این مقلدان پیوست و چیزهایی شبیه «پنج» یا «شیرین» را جلوی دوربین برد؛ اما کم کم در«کپی برابر اصل» و «مثل یک عاشق» مشغول تجربه‌هایی جدیدتر و حرفه‌ای‌تر بود که متاسفانه مهلتش تمام شد. شاید هیچ وقت این فرصت دست نداد که مخالفان و منتقدان کیارستمی، البته نه خود او بلکه سینمای کیارستمی، علاقه‌شان به بعضی جنبه‌های شخصیتی این مرد را چنان که بود بازتاب بدهند. این فرصت را رسانه‌ها از آن منتقدین گرفته بودند و مثلاً اگر آقایی که همه چیز را «مقوا» اسم می‌داد، یک روز می‌گفت کیارستمی در «مثل یک عاشق» فیلمساز خوبی شده و یا می‌گفت به جوان‌ها توصیه می‌کنم حرف‌های او درباره دوربین روی دست را بخوانید که عصاره تجربه است، هیچ رسانه‌ای برای پوشش این مطلب ذوق زده نمی‌شد.

یا اگر فیلمسازی که چند بار از کیارستمی نقد کرده بود، چند جا هم ادای احترام می‌کرد و یک جا می‌گفت او استاد ماست و جای دیگر از خضوعش در برابر او حرف می‌زد، به هیچ وجه این حرف‌ها در کانون توجه رسانه‌ها قرار نمی‌گرفتند. انگار رسانه‌ها دعوا را دوست داشتند و به خبر بد علاقمند بودند. خب بفرمایید؛ کیارستمی فوت کرد، این هم خبر بد!



یادداشت از: میلاد جلیل زاده





۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن