تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که امام علی(ع) را در دور...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828734303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محيط زيست؛ چشم‌انتظار اقدامات عملي


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: محيط زيست؛ چشم‌انتظار اقدامات عملي
زهرا كيان‌بخت در سرمقاله شماره امروز روزنامه آفرینش نوشت: در چند سال اخير فعاليتهاي دوستداران و حاميان محيط زيست به شكلي بسيار پررنگتر از قبل در جامعه ما نمود يافته و در همين راستا، شمار ان‌جي‌او ها و موسسات حامي محيط زيست رو به فزوني نهاده است. به همين ترتيب، اين روزها بسيار بيشتر از گذشته، در موقعيتهاي مختلف، با پيامها و شعارهاي محيط زيستي روبرو مي‌شويم. اين، موضوعي اميدواركننده و خوشايند است كه مي‌تواند در آينده‌اي نه چندان دور، محيط زيست را در جامعه ما، به جايگاه و ارزش واقعي‌اش برگرداند تا همگان در صيانت از آن، دلسوزانه‌تر و هوشمندانه‌تر عمل كنند.

اما يكي از مهمترين و تأثيرگذارترين مسائلي كه مي‌تواند روند رسيدن محيط زيست به جايگاه مطلوب خود را در جامعه ما تسريع كند، تصميماتي است كه مسئولان امر در اين زمينه اتخاذ مي‌كنند. سازمانها و تشكل‌هاي خودجوش و مردم‌نهاد، هر يك به نوبه خود در طول سالهاي اخير كوشيده‌اند ضرورت حفظ و نگهداري صحيح از منابع زيست‌محيطي را به جامعه، يادآور شوند و ميزان ضررهايي را كه جامعه ما از قِبَلِ بي‌توجهي به محيط زيست متحمل مي‌شود، به حداقل برسانند، اما آيا تصميم‌گيريهاي مسئولان به گونه‌اي هست كه بتواند فرايند جدي گرفتن محيط زيست را در كشورمان سرعت ببخشد؟

به نظر مي‌رسد در پاره‌اي از موارد، در پيش گرفتن برخي سياستها مي‌توانست روند تبديل شدن كشورمان را به يك كشور دوستدار محيط زيست بسيار سريع‌تر سازد. اين انتظار از مسئولان مربوطه وجود دارد كه همسو با تلاشهاي فعالان محيط زيست، موانع موجود در راه كمك به حفظ محيط زيست را از ميان بردارد. به عنوان يك نمونه بسيار كوچك در اين زمينه، بايد به مساله تفكيك زباله اشاره كرد كه در چندسال اخير، به عنوان يك مقوله بسيار مهم در زمينه نگهداري از محيط زيست، مطرح شده است. مسأله‌اي كه مي‌‍شود گفت به علت مانور دادن بسيار دوستداران محيط زيست بر روي آن، در ميان بسياري از اقشار جامعه ما هم تا حد خوبي فرهنگسازي شده است. اما آيا امكانات موجود در محله‌ها و مناطق مختلف شهري و روستايي ما به گونه‌اي هست كه اين موضوع، يعني تفكيك زباله‌، كه علاوه بر فوايد زيست‌محيطي، منشأ عوايد اقتصادي هم هست، عملي شود؟

با وجود همه شعارها و پيامهاي جمعيتهاي محيط زيستي و حتي تبليغات نهادهاي دولتي در رابطه با اهميت تفكيك زباله، هنوز اين مساله در بسياري از استانهاي ما به طور عملي مورد اجرا قرار نمي‌گيرد.

درواقع اگر خانواده‎، تشكل يا سازماني تصميم به اين امر گرفتند، مجبورند زباله‌هاي تفكيك‌شده را چه بسا به نقاط و محلات ديگري كه در آنها جايگاهي به عنوان جايگاه تفكيك زباله تعبيه شده است، منتقل كنند و طبيعي است كه به خاطر هزينه‌هاي مادي و زماني كه اين امر برايشان در بر دارد، از آن صرفنظر و چشم‌پوشي مي‌كنند.

در همين رابطه، مي‌توان به سخناني هم اشاره كرد كه از زبان برخي مسئولان در رسانه‌ها منتشر شده است، مواردي از قبيل اينكه: با وجود توليد روزانه 50 ميليون کيلو زباله خانگي در کشور ما، تنها پنج درصد اين زباله‎ها بازيافت مي شود، يا:‌ در تهران روزانه حدود 7000 تن پسماند خانگي توليد مي‌شود که از اين ميزان تنها 7 درصد آن تفکيک شده و بقيه آن، بدون استفاده در محيط زيست رها مي‎شود که منجر به آلودگي هوا و آبهاي زيرزميني و... مي‌شود.

چرا در حالي كه ما همواره در طول روز، با حجم گسترده‌اي از پيامها و تبليغات زيست‌محيطي مبني بر اهميت و ضرورت تفكيك زباله، مواجه هستيم، اقدام عملي براي تحقق اين امر آن هم به صورت همه‌گير و گسترده، صورت نمي‌گيرد؟ به نظر مي‌رسد در بسياري از موارد، ما به جاي آن كه شعارها و پيامهاي مختلف را از طريق بيلبوردها و بنرهاي مختلف در سطح شهر، به سمع مردم برسانيم، نيازمند آنيم كه زمينه تحقق آن را در جامعه فراهم كنيم. در اين صورت، شاهد خواهيم بود كه هر روز، بر شمار افرادي كه از تصميمات مثبت، استقبال مي‌كنند، افزوده خواهد شد. و الّا صرفا با اكتفا به شعار و پيام، بدون اين كه مقدمات عملي تحقق شعار فراهم شده باشد، نمي‌شود توقع كسب نتيجه خوش‌بينانه‌اي را داشت.


تاریخ انتشار: ۰۷:۱۴ - ۱۵ تير ۱۳۹۵ - 05 July 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن