تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845128592




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانه‌های شاعران گرفتار بی‌مهری مسؤلان/ اتاقی که بجای ثبت در میراث ملی تبدیل به آشپرخانه شد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: خانه‌های شاعران گرفتار بی‌مهری مسؤلان/ اتاقی که بجای ثبت در میراث ملی تبدیل به آشپرخانه شد
بسیاری از مردم دوست دارند که از خانه و کاشانه شاعران دیدن کنند و بفهمند چگونه این حجم از ذوق و سلیقه در مغز آنان ریشه دوانده است.


به گزارش خبرنگار  حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از زمان انسان های نخستین سه نیاز اصلی در نهاد بشر حس می شد و انسان را به فکر، مبارزه و تلاش برای رفع این نیازمندی ها وا می داشت و آن نیاز به خوراک، پوشاک و مسکن بود.


خوراک و پوشاک انسان های اولیه به وسیله ی شکار حیوانات تامین می‌شد، اما پیدا کردن خانه ای که او را از سرما، گرما و گزند های طبیعت حفظ کند، سخت بود، او ابتدا بالای درخت را به عنوان خانه برگزید و سپس به غارها پناه برده و کم کم مراحل پیشرفت را طی کرده و در کنار رودها با آجر و گل خانه هایی را برای خود پدید آورد و در آن جا سکنی گزیده و شهر ها را به وجود آورد.


نیاز به خانه داشتن هم اکنون هم گریبان گیر بشر است، چون او نیاز به مامنی برای آسودن دارد و خانه محیطی است که در آن فارغ از مسائل و مشکلاتی که در بیرون وجود دارد می توان دمی آسود و برای ساعتی بدون دغدغه در آن زیست.


همه انسان ها درون خانه ای به ادامه ی زندگی مشغول اند و بیشترین حجم از اندیشه های خود را در درون خانه هاشان پردازش می کنند و آن زمان که اندیشه ی یک فرد برای دیگر افراد جامعه مهم و تاثیرگذار حس شود، به میزان اهمیت فکرش، خود فرد هم مهم می شود و در نتیجه آن خانه ای که انسانی بزرگ در آن زیست کرده نیز اهمیت می یابد. 


همگان دوست دارند با مکانی که افکار ارزشمند در آن روییده اند، دیدار داشته باشند و از آن جایی که خانه ی یک فرد می تواند راهی برای ورود به درونیات وی باشد خانه ها ی بزرگ مردمان تاریخ، اهمیت پیدا می کند و باید در حفظ و نگهداری آن ها کوشیده شود.


با تبدیل کردن خانه های افراد مهم به موزه هم به فهرست میراث ملی و گردشگری یک کشور افزوده می شود و هم افراد علاقه مند به آن فرد، با گذراندن دقایقی در خانه ی شخص معروف با او احساس نزدیکی کرده و درونیات وی را بهتر درک می کنند.


شاعران، از جمله افرادی هستند که همگان مایل به کشف دنیای ذهنی شان هستند، مردم دوست دارند بدانند که این حجم از ذوق و سلیقه چگونه در مغز آن ها ریشه دوانده و ابیاتی این چنین زیبا چطور از فکر آن ها سر ریز شده است. مردم دوست دارند به بازدید از خانه های این قشر از اجتماع رفته و با زندگی ایشان فارغ از اشعارشان دیدار داشته باشند.


بی شک یکی از اعضای بزرگ این جماعت شاعر نیما یوشیج است و همان طور که از نامش بر می آید خانه وی در روستای یوش واقع شده است. این بنا که به دوران قاجاریه باز می گردد، از طرف سازمان میراث فرهنگی با عنوان اثری ملی به ثبت رسیده است، خانه ی نیما محل زیست پدر و نیاکان او بوده است و در پس کوچه ای شیب دار و سنگ فرش شده در شمال غربی روستا واقع است و به خوبی از نگهداری و مراقبت می شود.


اما در کنار این نگهداری پسندیده و سعی در حفظ خانه ی پدر شعر نو ایران خانه هایی هم از دیگر شاعران یافت می شود که سایه ای سرد از بی توجهی به آن ها افکنده شده و این خانه ها همان طور به حال خود رها شده اند.


از نمونه ی این خانه ها می توان به کاشانه سیمین دانشور و جلال آل احمد اشاره نمود که توسط خواهر سیمین دانشور به شهرداری فروخته شد تا در آن جا مکانی با نام خانه ی ادبیات تاسیس شود.


در اولین اقدام پس از خرید خانه همه اشیا و وسایل موجود در آن تخلیه شده و به نقطه ی دیگری منتقل شدند و دو نگهبان شبانه روز از آن مراقبت می کنند و اقدامی هم در جهت تبدیل آن به خانه ی ادبیات تا کنون صورت نگرفته است. این خانه در بن بست ارض در خیابان دزاشیب تهران قرار دارد.


خانه فروغ فرخ زاد هم از دیگر خانه هایی است که مورد بی مهری مسئولان قرار گرفته است. این خانه در کوی خادم آزاد محله امیریه تهران واقع است و اکنون که پنجاه سال از مرگ فروغ می گذرد، وقتی وارد کوچه می شوی هیچ نشانی از وی را نمی یابی و در اقدامی جالب تر اتاق فروغ تبدیل به آشپزخانه صاحب خانه ی جدید شده است و مشخص نیست چه سرنوشتی انتظار این خانه را می کشد.


خانه شاعران جایی است که در آن ها روح شعر دمیده شده است و باید در حفظ و نگهداری آن ها کوشا بود اما چیزی که امروزه شاهد هستیم آن است که در نظر مسئولان این خانه ها از اهمیتی برخوردار نیستند و باید همان طور رها شوند. ای کاش به میراث ملی و فرهنگی خودمان اهمیت بیشتری می دادیم.











۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن