واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نقالها و پرده خوانها انگشت شمار شدهاند/ استقبال مردم از پرده خوانیهای مذهبی
شیوه عزداریها متفاوت شده اما برخی مراکز فرهنگی همچنان از پرده خوانی و نقالی خوانی در شبهای قدر استقبال میکنند.
حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پردههایی پر از رنگ و نقش با داستانهایی که در دل خود پنهان کردهاند یکی از سرمایههای دیرین فرهنگ ایرانی بوده است. هر جایی که ترکیبی از پردهای پر از نقش و رنگ و نقال و یک چوب دستی مشاهده شد میتوان نشانی از فرهنگ ایرانی را دریافت.
پرده خوانی نیز یکی از شیوههای نقالی است که بیشتر زمینه مذهبی داشته و پرده خوان در آن به بیان داستانهای قدیمی و روایتهای مذهبی میپردازد که از قدیم استقبال فراوانی از آن میشد و تا به امروز کم و بیش ادامه یافته است.
این روزها در برخی مراکز فرهنگی در کنار مراسمهای شب قدر نقالی خوانی و پرده خوانی میکنند که حال و هوای خاصی دارد.
به همین بهانه خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با محسن میرزا علی فرزند میرزا ابوالحسن میرزا علی و نوه حاج علی تقی میرزا علی از خانوادهای است که پشت به پشت نقال و پرده خوان بوده درباره نقالی خوانی در این شبها گفتگویی انجام داده است.
او ابتدا با اشاره به برنامههای نقالی در شبهای قدر گفت: ما در شب های قدر به اتفاق گروههای هنری در محوطه خانه هنرمندان دمام زنی، شروه خوانی و نقالی خوانی داریم که اتفاقا استقبال خوبی هم از این مراسم شده و با توجه به اینکه ما تبلیغی برای این مراسم در خانه هنرمندان انجام ندادیم اما همچون گذشته ها مردم دهان به دهان به هم از برگزاری نقالی خوانی خبر می دهند.
وی ادامه داد: به طور کل نقالی خوانی، تعزیه و پرده خوانی جزو آداب و رسوم گذشته است که در مراسمهای مذهبی بیشتر از هر زمان دیگری مردم از این آداب بهره میبردند. متاسفانه حالا این طور مراسمها کمتر شده است اما مردم همچنان در صورت اجرای چنینی برنامههای حضور پر رنگی دارند.
میرزا علی افزود: شیوه عزاداریها متفاوت شده اما برخی مراکز فرهنگی همچنان از پرده خوانی و نقالی خوانی در شبهای قدر استقبال میکنند به طوری که ما از ساعت 19 در شهر کتاب و ساعت 22 در خانه هنرمندان پرده خوانی شب ضربت خوردن امام علی (ع) را اجرا میکنیم.
وی گفت: در این شبهای عزاداری، برخی مجالس در خواست حضور پرده خوان و نقال میکنند اما متاسفانه نقال ها و پرده خوانها انگشت شمار شدهاند و شاید یکی دیگر از دلایل فراموش شدن چنین فرهنگی، نبود نقال و پرده خوان است.
میرزا علی خاطرنشان کرد: قدیمها در مراسمهای شب قدر و یا عزاداری برای اهل بیت علیه السلام از مرشد و پرده خوان دعوت میکردند و مردم از طریق هنر از ایام شهادت و شب های قدر بهره مند میشدند اما حالا سبک عزاداری تغییر کرده اما امیدواریم با افزایش پرده خوان ها و نقال ها باز هم مردم از این فرهنگ و آیین گذشته بهر مند شوند.
۰۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]