واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
کشف محوطه تاریخی معبد لائودیسه موجب رونق گردشگری نهاوند خواهد شد استانها > همدان - با کاوشهای صورت گرفته توسط تیم باستان شناس و همچنین نظرات دکتر رهبر کاوشگر سه دور این معبد مشخص گردیده که معبد لائودیسه در منطقه دو خواهران قرار گرفته که لازم است برای کشف این اثر مهم تاریخی سرمایه گذاری ملی صورت پذیرد
به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از نهاوند ؛ احمد ترابی، معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان که در جمع خبرنگاران این شهر سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: کاوش محوطه تاریخی لائودیسه و کشف معبد می تواند تاثیر زیادی در رشد گردشگری استان و شهرستان نهاوند داشته باشد و باعث تحول اقتصادی در منطقه شود.
وی خاطرنشان کرد: با پیدا شدن لوح مربوط به سلوکیان در این منطقه و اثبات وجود معبد، عملیات کاوش در سه فصل از سال 84 آغاز گردید که در این کاوشها آثاری مبنی بر وجود معبد کشف گردید . ترابی افزود: البته ما یقین داریم که معبد لائودیسه که نمونه آن در کشور وجود ندارد در زیر خاک این منطقه قرار دارد و برای کشف آن گمانه زنی هایی صورت گرفته اما به دلیل مسکونی بودن تاکنون نتیجه خاصی به دست نیامده است . وی تصریح کرد: برای ادامه کاوش و رسیدن به نتیجه، لازم است که تعدادی از املاک این منطقه خریداری شود که نیازمند اعتبارات ملی می باشد . ترابی از دیگر مشکلات منطقه را تخریب لایه های تاریخی آن عنوان کرد و افزود: در اثر حفاری و خاکبرداریهایی که در دوره های مختلف تاریخی در منطقه صورت گرفته به آثار زیر خاک آسیب جدی وارد شده و این مساله کار را قدری مشکل نموده است . وی گفت: منطقه دو خواهران منطقه ای تاریخی است که آثار مربوط به دورهای سلوکیان و ساسانیان در آن وجود دارد که لازم است اماکن منطقه خریداری شود تا بتوان در آن کاوشهای تاریخی انجام داد . ترابی اظهار داشت: در طرح جامع نهاوند این محدوده به عنوان سایت موزه معرفی شده که لازم است در اختیار میراث فرهنگی قرار گیرد تا ما روی آن مطالعات علمی داشته باشیم. این مسئول تصریح کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل برای ادامه کاوش نبود اعتبار کافی برای تملک است که در این زمینه انتظار می رود اعتبارات ملی برای این مساله مهم تاریخی منظور شود . لازم به ذکر است معبد لائودیسه به دنبال کشف لوح تاریخی در سال 1320 به عنوان یک بحث مهم تاریخی در نهاوند مطرح شد، این معبد را آنتیو خوس پادشاه سلوکی در این شهر برای همسرخود ملکه لائودیسه بنا کرده است. در حفاریهایی که در سال 1322 صورت گرفت کتیبهای به خط یونانی پیدا شده که مربوط به آنتیو خوس سوم پادشاه سلوکی است، این کتیبه از دو قسمت متمایز تشکیل شده است ، قسمت اول نامهای است از مندموس که فرمان شاه را به اهالی نهاوند ابلاغ و از آنان درخواست می کند که فرمان وی را روی سنگی نقش نموده و در معبد اصلی شهر نصب کنند. قسمت دوم کتیبه عین نامه آنتیوکوس سوم به مندموس است که به خاطر ملکه لائودیسه نگاشته و بنیانگذاری یکی از شعائر مذهبی را به ملکه یاد آوری مینماید که ملکه به سمت کاهنه بزرگ از حقوق مسلم و مزایای مخصوص حوزه حکومتی مندموس برخوردار گردد.
تا کنون از این منطقه سر ستونهای یونیک کشف شده است شهرستان نهاوند به علت قدمت بالای تاریخی دارای آثار تاریخی و باستانی زیادی است که از مهمترین آنها که در حال حاضر وجود دارد می توان به حمام حاج آقا تراب ، مسجد جامع این شهر ، تپه تاریخی گیان و دهها اثر دیگر اشاره کرد.
کلید واژه ها: استان همدان -
دوشنبه 7 تیر 1395 - 16:12:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]