واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شركت ملي نفت در مسير انحطاط
پس از خانهتكاني خاموش در شركت ملي نفت به دستور وزير نفت طي چند هفته گذشته،همه چيز در نفت به هم خورد.
نویسنده : وحید حاجیپور
پس از خانهتكاني خاموش در شركت ملي نفت به دستور وزير نفت طي چند هفته گذشته،همه چيز در نفت به هم خورد. نكته قابل تأمل در تغييرات بهوجود آمده انتصاب اعضاي جديد هيئت مديره شركت ملي نفت بود؛ جايي كه افراد متخصص و پرتجربه از كار كنار گذاشته شدند و افرادي بر سر كار آمدند كه با مباني اصلي مباحث توليد نفت بيگانه هستند.
در هيئت مديره پيشين شركت ملي نفت،مديرعامل بزرگترين قطب نفت با 85 درصد توليد طلاي سياه و برنامهريزي تلفيقي شركت ملي نفت عضو بودند اما در هيئت مديره جديد خبري از چنين سمتهاي حقوقي نيست. وزير نفت اعضايي را براي هيئت مديره انتخاب كرد كه هيچ كدام تبحري در ذاتيترين وظيفه شركت نفت ندارند و با مفاهيم اين مهم آشنا نيستند. هيئت مديره جديد و مديرعامل آن به شدت زير دستورات وزير نفت قرار دارند و انتصابات را با وي هماهنگ ميكنند، به همين دليل است كه اصرارهاي مكرر وزير نفت براي انتصاب يكي از نزديكان خود در مهمترين سمت شركت ملي نفت اختلافنظرهايي را در صنعت نفت بهوجود آورده است.
آنگونه كه رسانهها نوشتهاند زنگنه به علي كاردر تكليف كرده است تا يكي از نزديكان خود را در سمت معاونت توليد شركت ملي نفت منصوب كند. وي از جمله مديراني است كه با زنگنه از وزارت نيرو به وزارت نفت آمد و تنها در سمتهاي ستادي و عادي مشغول بهكار بود؛ نكتهاي كه از ديد استاندار سابق خوزستان نيز دور نماند و در جلسه توديع خود گفت: «زنگنه مديران متخصص را كنار گذاشته و از فسيلهايي استفاده ميكند كه با خود از وزارت نيرو آورده است.»
معاونت توليد يكي از معاونتهايي است كه براي نظارت بر توليد و شركتهاي توليدي تشكيل شده است و همه شركتهاي توليدكننده نفت و گاز را زير نظر خود دارد. با ايجاد اين معاونت،مديران شركتهاي توليدي تماسشان با مديرعامل قطع ميشود و به معاون توسعه گزارش ميدهند. بررسي مشكلات و موانع توليد نيز از سوي اين معاونت به مديرعامل گزارش ميشود و ارتباطي كه ميتواند موجب تسريع كار شود در ساختار جديد از بين ميرود، البته موافقان اين ساختار قواعد بهروز سازماني را دليل اين تغيير ميدانند اما پرسش اصلي اينجاست كه باتوجه به تخصصي بودن اين معاونت آيا استفاده از يك مدير ستادي كار درستي است؟ شركت ملي نفت را با خروجياش كه همان نفت و گاز است،ميشناسند كه راه را براي افزايش قدرت چانهزني و افزايش درآمدهاي كشور هموار ميكند اما با اين وجود،تخصص در بدنه نفت به فراموشخوردهاي بزرگ تغيير چهره داده و مشخص نيست چه معياري براي انتصابات جديد در نظر گرفته شده است.
در دور نخست تغييرات در شركت ملي نفت،طبقه حاكم نفت از چهرههاي بيتخصص در سمتهاي جديد با عنوان ژنرال بهره برد كه انتقاد بسياري از نزديكان وزير نفت را نيز به همراه داشت و اميد بود با تغييرات دوم شركت ملي نفت،اوضاع بهتر شود اما نه تنها اشتباهات گذشته جبران نشد بلكه آسمان نفت تيرهتر از گذشته شد.
اين آسمان تيره،باران سياه را سبب خواهد شد و به ضرر كشور تمام ميشود؛ استفاده از چهرههايي كه تنها وابستگيشان به نفت حضور در ساختمان وزارت نفت بوده است، چيزي جز عقبگرد براي نظام ندارد. وزير نفت بارها گفته است مهمترين وظيفه شركت نفت افزايش توليد است كه اميدواريم ايشان با آيندهنگري و توجه به عوامل مهمي كه شايد تا بهحال ديده نشده است وسواس بيشتري در اين موارد به خرج دهد.
اعضاي هيئت مديره شركت ملي نفت به اندازه كافي غيرتخصصي و غيرتوليدي هستند، حداقل اميد است معاونان شركت ملي نفت از اهالي فن برگزيده شوند و روابط شخصي ويرانگر كشور نباشد. مطمئن باشيد با رويكرد كنوني صنعت نفت،شركت ملي نفت ايران در مسير انحطاط،همه دستاوردها را به باد ميدهد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]