تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگاه ميهمان داشتند، با او غذا مى‏خوردند و دست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853058266




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشونت در فضای مجازی مُد شده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
خشونت در فضای مجازی مُد شده است؟




یکی از آسیب های شبکه های اجتماعی، ابراز خصومت و خشمی است که به صورت کلامی از طریق توهین، تحقیر، انتقاد، عذر و بهانه و به کار بردن واژه های زشت در این شبکه ها منتقل می شود و متاسفانه امروزه تبدیل به یکی از رفتارهای رایج در شبکه های مجازی شده است.





ماهنامه سپیده دانایی - عطیه رضایی*: شبکه های اجتماعی، نسل جدیدی از فضایی هستند که با اینکه عمر خیلی زیادی ندارند، به خوبی توانسته اند جای خود را در زندگی مردم باز کنند و خیلی از مردم در سنین مختلف و گروه های اجتماعی متفاوت، در شبکه های اجتماعی مجازی کنار هم گرد می آیند و از فاصله های بسیار دور، از این طریق با هم ارتباط برقرار می کنند.

این شبکه ها بر ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی افراد تاثیر می گذارند و در همان حین آسیب هایی نیز به آن ها وارد می کند. یکی از انواع این آسیب ها، ابراز خصومت و خشمی است که به صورت کلامی از طریق توهین، تحقیر، انتقاد، عذر و بهانه و به کار بردن واژه های زشت در این شبکه ها منتقل می شود و متاسفانه امروزه تبدیل به یکی از رفتارهای رایج در شبکه های مجازی شده است.


فوران خشم بر روی کیبورد



چرا در فضای مجازی می توانیم خشن باشیم؟

چند دلیل وجود دارد که به پرخاش در فضای مجازی راه می دهد:

* چهاردیواری اختیاری

قدیم ترها، وقتی با سروصدای بحث ها و دعوا و عزا و عروسی، همسایه ها اذیت می شدند، می شد در پاسخ به اعتراض دیگران، با چهره ای حق به جانب فریاد زد: «چاردیواری اختیاری!». اما امروزه، واژه های جدیدتری را برای فریاد کردن همان حق قدیمی ابداع شده است: «اینجا حریم شخصی من است»، «در مورد من قضاوت نکنید» و ده ها جمله شبیه این ها. همین استدلال از نوع حضور در شبکه های اجتماعی باعث شده که افراد این حق را برای خود قائل شوند که هر نوع اظهارنظر مثبت و منفی را نسبت به دیگران مطرح کنند و حتی در موارد شدیدتر خشم خود را در این شبکه ها ابراز نموده و از آن به عنوان حق طبیعی خود یاد کنند.

* تخلیه هیجانی

ابراز خشم در شبکه های اجتماعی اغلب به عنوان روشی برای تخلیه احساسات درنظر گرفته می شود. افراد فکر می کنند که با ابزار خشم خود در شبکه های مجازی حتی برای لحظه ای آرام می شوند. شبکه ها اجتماعی این امکان را به ما می دهد که پیش از آنکه فرصتی برای آرام شدن به خودمان دهیم، ناراحتی خود را در اولین فرصت به اشتراک بگذاریم و آن را منتشر کنیم، اما معمولا این مسئله موجب تشدید خشم و گسترش آن می شود.

* نداشتن هویت مشخص

فناوری های جدید ارتباطی موجب می شود تا هویت های جدیدی شکل بگیرد. هویت افراد در اجتماعات مجازی «هویتی دیجیتال» است و سرزمین و نژاد، زبان بومی و محلی، کشور و فرهنگ ملی، هویت افراد را در اجتماعات مجازی خود را با دیگران گسترش دهند.

* روابط آزاد در دنیای مجازی

محیط های اینترنتی به ویژه شبکه های اجتماعی به گسترش روابط می انجامد؛ روابطی با هویت جدید. شبکه های مجازی به افراد هویتی نامعلوم می بخشد و چون نظارتی مانند نظارت دنیای واقعی بر آن حاکم نیست، باعث می شود که افراد آزادی بیشتری در روابط خود یافته و بتوانند هر نوع نظر و خواسته ای را هر چند خصمانه ابراز کنند.

بروز خشم در دنیای مجازی چه پیامدهایی دارد؟

به طور کلی آسیب های روانی شبکه های اجتماعی را می توان در پنج دسته تقسیم بندی کرد.

* ابراز نادرست احساسات

اغلب ارتباطات در ان فضا نوشتاری است و کیفیت ارتباط در فضای واقعی را ندارد، همین امر موجب کاهش احساسات در فرد می شود. این موضوع از آن جا اهمیت دارد که یک نوشته ممکن است حق مطلب را ادا کند، اما به هیچ وجه نمی تواند احساس افراد در جریان کنش متقابل را منتقل کند.


فوران خشم بر روی کیبورد



* تجربه ارتباط بدون مرز

در ارتباطات مجازی می توان دیوارها را شکست و به حوزه خصوصی دیگران وارد شد و حرف هایی را گفت که افراد حاضر نیستند در ارتباط چهره به چهره بگویند. همین نوع نادرست ارتباط سبب می شود که تعاملات اجتماعی روزمره دچار مشکل شود و روند گفت و گوی سالم بین افراد از بین برود.

* حساسیت زدایی و عادی سازی بروز نادرست خشم

با ورود شبکه های اجتماعی در تلفن های همراه و انعکاس تصاویر و فیلم های قتل ها و فجایع انسانی و گفت و گوهای خصومت آمیز بین افراد، نوعی خشونت در میان اعضای جامعه حاکم می شود و به طور ناخواسته ای منجر به یادگیری الگوهای رفتاری نامطلوب شده و به رفتارهای خشونت آمیز دامن می زند. درواقع این گونه اقدامات فقط نشان دهنده ناهنجاری رفتاری، خشونت خواهی و خشونت طلبی بوده، ذهن افراد جامعه را مشوش می کند.

* ایجاد احساس ناامنی عمومی در جامعه

بروز حجم زیادی از خشم های ناگفته در شبکه های اجتماعی وجدان جمعی را آزرده می کند و زشتی عمل را در ذهن افراد عادی سازی می کند و برای افرادی که بالقوه آمادگی پرخاشگری را دارند، همچون موجی موافق عمل می کند که ترس و وحشت را در جامعه تسری دهند و اعتماد عمومی را متزلزل کنند.

* آموزش شیوه های مختلف خصومت و پرخاشگری به دیگران

درست به همان صورت که بسیاری از شکل های دیگر کنش های اجتمعی را می آموزیم، مشاهده خشونت در رسانه ها، باعث به وجود آمدن یک الگوی غلط و آزاردهنده در بین افراد شده و موجب می گردد که افراد جامعه به تدریج این نوع از سبک ارتباطی را جایگزین روش های سالم مدیریت گفت و گوهای خود کنند.

انواع و اقسام پرخاش مجازی

* به اشتراک گذاشتن مطالبی که محتوای آزاردهنده دارند

خیلی از ما در دنیای مجازی تبدیل به خبرنگارانی شده ایم که هر مطلبی را بازنشر می کنیم، بنابراین عکس های فجیع و سرهای بریده و تن های سوخته و پیکرهای تکه تکه شده را با تحلیل هایی سطحی بازنش می کنیم که عملا نه منجر به حرکت خاصی می شوند و نه ارزشی ایجاد می کنند و در نهایت، هم برای مخاطب آزاردهنده است و حس خشونت را منتقل می کند و هم هویت خود فرد را مخدوش می کند.


فوران خشم بر روی کیبورد



* حرف زدن نهاجمی

فضاهای آن لاین و شبکه های اجتماعی، شرایطی را برای برخوردهای تهاجمی و خشونت آمیز ایجاد کرده اند که گاه باعث می شود رفتارهایی حتی خشونت آمیزتری از فضای فیزیکی، در آن ها مشاهده شود؛ چرا که فرد سریعا و قبل از فرونشاندن خشم خود، فرصت دارد نظری را درباره هر یک از محتواهای موجود در شبکه های اجتماعی منتشر کند. شکایت کردن از شرایط کاری خود، اظهارنظر درباره رفتار فلان شخصیت مشهور در صفحه شخصی آن فرد، توهین کردن و حتی دعوای لفظی نمونه هایی از ابراز خشم و حرف زدن خصمانه در دنیای مجازی است.

* شکایت کردن در مورد رابطه های عاطفی

بروز خشم و عصبانیت از دوست یا شریک عاطفی که دیگر جواب شخص را نمی دهد یا کسی که از زندگی او خارج شده، به یک امر رایج در شبکه های اجتماعی مبدل شده است و کم نیستند زنان و مردانی که به لطف شبکه های اجتماعی چنین حرکت هایی را از سر خشم انجام می دهند و عصبانیت ناگفته خود را بروز می دهند.

* آشکار کردن اطلاعات خصوصی افراد

مطرح کردن و به اشتراک گذاری گفت و گویی که در شرکت صورت می گیرد، عکسی که در یک مهمانی انداخته می شود، جمله ای که در یک رابطه دوستانه گفته می شود و در حال حاضر با آن ها مشکل پیدا کرده ایم نیز از جمله موارد بروز خشم در شبکه های اجتماعی است.

* دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی







تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن