واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حضور يك ايراني در ساخت مولاناي هاليوودي
چندي قبل خبر توليد فيلمي براساس زندگي مولانا، شاعر و عارف ايراني قرن هفتم هجري قمري منتشر شد.
نویسنده : وحید مهری
«ديويد فرانزوني» سناريستي كه بيش از هر چيز به خاطر نگارش فيلمنامه «گلادياتور» شهرت دارد، در گفتوگو با «گاردين» خبر از نگارش فيلمنامهاي براساس زندگي مولانا داده بود و البته كه تهيهكننده اين كار را هم «استيفن براون» معرفي كرده بود.
اين سناريست از علاقه خود نسبت به حضور لئوناردو ديكاپريو و رابرت داوني جونيور به عنوان بازيگران نقشهاي «مولانا» و «شمس» سخن گفته و بيان كرده بود: تصوير كردن شخصيت «شمس» هم كار پيچيدهاي است. با وجود اينكه عوامل اين كار او را شخصيتي منفي نميدانند، اما معتقدند او تأثير مخربي در دور كردن «مولانا» از تدريس و خانوادهاش داشته است. اين پيچيدگي و گنگي، فضاي هنريتري را براي نويسندگان و تهيهكنندگان اين فيلم ايجاد ميكند.
اين ادعا در كنار سابقه قبلي ديكاپريو در ايفاي نقش شاعري با رفتارهاي غيرمتعارف در درامي با عنوان «كسوف كامل» ساخته «آگنيشكا هلند» كارگردان لهستاني، موجب اين گمانهزني شد كه آيا ديويد فرانزوني هم در فيلم مولانا بنا دارد يك رابطه غيرمتعارف را به تصوير بكشد؟
البته كه تاكنون «فرانزوني» هيچ توضيح شفافي در اين باره نداده است.
از سوي ديگر كندوكاو در سوابق كاري «استيفن براون» تهيهكننده كارل را به دو شركت رساند؛ يكي شركتي ترك به نام «واي» كه اين تهيهكننده امريكايي مدير اجرايي آن است و بناست فيلم زندگي مولانا را براي اين شركت توليد كند و ديگري شركتي عرب به نام «وحيد و شركا» كه استيفن براون به عنوان مشاورش مشغول به كار است.
«استيفن جوئل براون» كه فارغالتحصيل مقطع كارشناسي تاريخ از دانشگاه كاليفرنياست به واسطه توليد آثاري مانند «هفت»، «وكيل مدافع شيطان»، «فراري» و «آدمكش كامل» شناخته ميشود.
براون كه مدتي است به عنوان مدير اجرايي كمپاني «واي» كه مقرش در استانبول تركيه است، مشغول فعاليت است، تهيهكنندگي اولين محصول سينمايي بلند اين كمپاني ترك را كه در لسآنجلس و نيويورك دفتر دارد هم انجام داده است.
نام اين محصول «سرجوخه عثماني» است كه داستانش در خلال جنگ جهاني اول ميگذرد و داستان عشق ميان يك پرستار آرمانگراي امريكايي و يك افسر ترك را روايت ميكند. اين فيلم را كارگرداني نيويوركي به نام «جوزف روبن» ميسازد و در كنار «جاش هارتنت»، «ميشل هسمان» و «بن كينگزلي» تعدادي بازيگر ترك هم نقشهاي فرعي آن را ايفا ميكنند.
همين كمپاني ترك است كه توليد فيلم زندگي «مولانا» را برعهده گرفته و البته سفارش نگارش فيلمنامه را هم به «ديويد فرانزوني» داده است!
به جز اينها «استيفن براون» نه فقط به واسطه فعاليتهاي سينمايي و تلويزيوني بلكه به واسطه حضورش به عنوان مشاور يك شركت در حاشيه خليج فارس هم شخصيتي كنجكاوبرانگيز به نظر ميرسد. استيفن براون حدوداً هشت سالي ميشود كه به عنوان مشاور شركتي بحريني با عنوان «وحيد و شركاي پيشرو» فعاليت ميكند.
اين شركت كه مدير آن يك ايراني به نام وحيد مهرانيفر است، كارش مشاوره دادن به اشخاص حقيقي يا شركتهايي است كه ميخواهند در منطقه خليج فارس درگير فعاليتهاي تجاري شوند.
اينكه مشاور يك شركت عرب قصد توليد پروژه «مولانا» را دارد هم به قدر كفايت عجيب به نظر ميرسد به خصوص كه كار توليد هم در يك شركت ترك انجام ميشود و به همين دليل تاكنون اين پروژه با عنوان «رومي» معرفي شده!!
با اين حال حضور يك ايراني در مديرعاملي شركت «وحيد و شركا» جاي اميدواري پيش ميآورد که مراودات براون با اين ايراني بتواند وي را از حساسيتهاي ايرانيان نسبت به شخصيت مولانا آگاه سازد تا در نهايت محصولي خلق شود كه قبل از تمام مردم دنيا، اين ايرانيان باشند كه آن را اثري صادق و وفادارانه به تاريخ قلمداد كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]