واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کودکانی که برای دیگران کار می کنند مردم استان البرز و به ویژه کلانشهر کرج روزانه با انواع مختلف متکدیان مواجه هستند که آرامش روانی آنان را در خیابان های شهر مختل می کند، اما امروز پای کودکان نیز به بهانه کار به این معرکه به گونه ای پرتعداد باز شده و مشکل را مضاعف کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، کودکان معصومی که زمان بازی، شادی و دانستن آنهاست، بسته ای در دست به عابران و در چهارراه ها به رانندگان التماس می کنند تا شاید کسی کالایی از آنها خریداری کند.
کودکانی که موردسوءاستفاده باندهای سازمان یافته قرار می گیرند که یا متکدی شوند و یا با بسته هایی از انواع کالاها شامل آدامس، فال، دستمال کاغذی و گل به میدان تکدی گری وارد شوند.
علاوه بر کمک های مردم به متکدیان معلول در خیابان ها که برخی از آنان حتی معلول هم نیستند، زنانی که کودک در آغوش گرفته اند، نوبت به کودکانی رسیده که با بسته هایی از کالاها به التماس از شهروندان خواستار خرید باشند.
این کودکان ژنده پوش که در فصل تابستان شمار آنان بیشتر می شود، وقتی که با بی مهری عابران پیاده مواجه می شوند بر سر تقاطع ها و چهار راه ها رفته و پشت چراغ قرمز به کار خود می پردازند که با کمی دقت نظر به این کودکان می توان به واهمه آنان از تحت تعقیب بودن پی برد.
یکی از این کودکانی که مورد پرسش قرار گرفته بود، اظهار کرد: تمام پول هایی که از فروش این کالاها به دست می آورد شب باید دراختیار شیادانی قرار دهند و نگران این بود که اگر پولی درنیاورد امشب چه جوابی خواهد داد.
سلیم 10ساله می گوید صبح ساعت شش به همراه سایر کودکان در میدان کرج پیاده شده و در خیابانهای منتهی به این میدان پخش می شوند هر کودکی که فروش بیشتری داشته باشد از آسایش بیشتری در شب برخوردار شده و کتک نمی خورد .
این کودکان معمولا در جلوی پای زنان و رانندگان زن برای جلب ترحم آنان سبز می شوند چراکه از نوع اجناسی که می فروشند معلوم است قبلا برنا مه ریزی شده برای جلب دلسوزی بانوان است.
نکته جالب دیگر در این شیوه تکدی گری آن است که اتباع خارجی اعم از پاکستانی در بین آنان دیده نمی شود و این اتباع متکدی تنها به همان شیوه سنتی نشستن در پیادرو ها و درازکردن دست خود برای گدایی بسنده کرده اند که شاید هنوز در دام این باندهای سازمان یافته نیفتاده اند.
مدیرکل اموراجتماعی استانداری البرز این نوع فعالیت را از سوی کودکان را گریز از ماده 712 مجازات اسلامی خواند و افزود: براساس این ماده تکدی گری جرم است و از سه تا دو سال حبس دارد .
حمید رضا عسگری مورودی گفت: این کودکان تحت نظارت باندهای سازمان یافته عمل می کنند و معمولا سرکرده این شبکه ها افراد سودجویی هستند که از کودکان آسیب پذیر برای کسب درآمد بهره می برند .
وی ادامه داد: شبکه های مذکور هدایت شده هستند و تنها راه رهایی از این امر آن است که مردم کمک کردن به این افراد را قطع کنند تا از طریق مجاری رسمی و قانونی این بساط جمع شود.
عسگری تاکید کرد: نبود مکان ثابت جهت نگهداری متکدیان جمع آوری شده یکی از خلاء ها و موانع موجود در البرز به شمار می رود که مانع از ریشه کنی این موضوع مهم اجتماعی است .
معاون استاندار البرز و فرماندار ویژه کرج با اعلام اینکه تکدی گری در سال های اخیر تبدیل به معضل اجتماعی شده و برای این مشکل باید مردم و مسئولان در کنار هم و با همدلی بیشتر همراه باشند گفت: شناسایی باندهای سازمان یافته تکدی گری، کودکان کار و خیابان، اجرای طرح های ضربتی جمع آوری متکدیان و هماهنگی با امور اتباع خارجی برای اخراج متکدیان خارجی به بیرون از مرزها و کشور متبوع آنان جزو طرح های مختلف در دست اجراست .
محمد تقی ایرانی گفت: اگرچه این اقدامات فرایندی زمانبر است که می تواند به صورت ریشه ای این معضل را برطرف کند اما در حال حاضر برای زدودن تکدی گران از چهره شهر، اجرای عملیات ضربتی در دستور کار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: این طرح از روز سیزدهم خرداد آغاز شده و با همکاری شهرداری کرج، بهزیستی، کمیته امداد، مرکز بهداشت و دادگستری و ناجا در حال حاضر اجرا می شود.
وی در خصوص متکدیان جمع آوری شده، گفت: این متکدیان به مرکز نگهداری موقت آسیب دیدگان اجتماعی واقع در میدان استاندارد فرستاده می شوند سپس با حضور نمایندگانی از بهزیستی، کمیته امداد، اتباع و دانشگاه علوم پزشکی، غربالگری در مورد آنها انجام می شود متکدیانی که مبتلا به اعتیاد هستند به اردوگاه ماده 16 یا کمپ های میان مدت ترک اعتیاد فرستاده می شوند که در این خصوص همکاری نیروی انتظامی و بهزیستی شایسته تقدیر است.
فرماندار در خصوص کودکان کار و خیابان، گفت: پس از بررسی وضعیت سلامت و شناسایی خانواده های آنها، در صورتی که بدسرپرست یا بی سرپرست باشند تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد قرار می گیرند اما در خصوص اتباع خارجی، که امکان حمایت این دو نهاد برای آنها وجود ندارد، پس از بررسی وضعیت کارت تردد به امور اتباع فرستاده می شوند.
ایرانی در ادامه به ضرورت همکاری مردم با مسئولان برای زدودن چهره شهر از وجود متکدیان تاکید کرد و گفت: شهروندان باید بدانند متکدیان با ظاهرسازی فریبنده، نشان دادن آثار معلولیت و آسیب دیدگی و استفاده از کودکان، از دلسوزی و ترحم آنها سوء استفاده می کنند در حالی که مردم می توانند برای کمک و یاری رساندن به نیازمندان آبرومند، از مجراهای صحیح نظیر موسسات خیریه، سازمان های معتبر حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی اقدام کنند و با پرهیز از پرداخت وجه به متکدیان، این معضل اجتماعی را در کلانشهر کرج از بین ببرند.
منبع: ایرنا
95/3/31 - 12:20 - 2016-6-20 12:20:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]