واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: كميسيونها عرصه رقابت سياسي نيست
حميدرضا عسگري در سرمقاله امروز روزنامه آفرینش نوشت: ستون فقرات هرپارلماني به لحاظ انجام امور محوله، كميسيونهاي تخصصي هستند كه هريك بنابر نوع تخصص اعضاي آن بخشي از امورات كشور را تحت نظر داشته و براي آن برنامه ريزي، قانون گذاري و نظارت خواهند داشت.اساس كار كميسيونهاي تخصصي مجلس به گونهاي است كه هيات رييسه مجلس طرح ها و لوايحي که ارايه مي شود را براي کار کارشناسي به کميسيون ها ارايه مي کند تاآن طرح مورد بحث و بررسي بيشتري قرار گيرد.
دراين مسير كميسيونها براي بررسي طرح و لوايح مهم کميسيون هاي مجلس از توان و ظرفيت مرکز پژوهشها و صاحب نظران و کارشناسان بيرون از مجلس استفاده ميکنند و به اين دليل طرح هايي که براي تصويب ارايه مي کنند بايد از پختگي برخوردار باشد. لذا هر طرح و لايحه اي که درمجلس تصويب مي شود اگر از پايه هاي محکم کارشناسي برخوردار باشد قانون بادوام و همه جانبه اي خواهد شد.
همچنين کساني که به عضويت کميسيون هاي مجلس پذيرفته ميشوند معمولا تجربه،تحصيلات و سوابق اجراييشان درنظر گرفته مي شود که اين مي تواند سهم اساسي درتوانمندي کميسيون ها داشته باشد. به عبارتي كميسيون اتاق فكرهاي مجلس هستند كه صحن علني را به كيفيت و پختگي ميرسانند.
سرمنشأ تصميمات سرنوشت ساز كشور از كميسيونهاي تخصصي نشأت ميگيرد و اگر اين كار كارشناسي در اين اتاقها صورت نپذيرد، قوانيني به تصويب ميرسد كه تبعات مثبت و منفي آن مي تواند سالها براي مردم ثمربخش و يا هزينه آور باشد.
لذا رفتارهاي هوشمندانه و توجه به مساله شايسته سالاري و تخصص از سوي ليدرها و رهبران جريانات سياسي حاضر در مجلس، بايد به گونهاي باشد كه رقابت سياسي را صرفاً در زمان و موقعيت مناسب داغ كنند و بيهوده اتاق فكرهاي مجلس را به محلي براي سهم خواهي و يا موروثي دانستن آن براي شخص يا جرياني تلقي نكنند.
بنابراين بايد رقابتهاي کارشناسي و استدلال هاي منطقي جايگزين جنجال در مجلس شود قطعا با يک چنين چهارچوبي همه گروهها در مجلس مي توانند حضور فعال و پويايي داشته و برنامه هاي مورد نظر خود را با موفقيت دنبال کنند.
دربرخي رسانه ها و از قول برخي نمايندگان مجلس همچون زمان انتخاب هيئت رئيسه، بحثهايي درمورد وزن سياسي و اقتدارگرايي سياسي درمجلس مطالبي عنوان شده است كه به هيچ وجه در كيفيت و توانايي كلي مجلس و كشور تاثير مثبتي نخواهد داشت.
اينكه كميسيونها را رتبه بندي كنيم و نسبت به آنها اولويت قائل شويم، درحقيقت رها كردن مشكلات كشور و پرداختن به موضوعاتي خاص خواهد بود. همانقدر كه كميسيون امنيت ملي حائز اهميت است به همان نسبت و چه بسا بيش از آن تاثير كميسيون بهداشت در حل وفصل مشكلات مردم و كشور مورد توجه است.
لذا نمايندگان و عقلاي مجلس بايد توجه داشته باشند كه پاي رقابت و زد و خوردهاي سياسي به اين اتاق فكرها كشيده نشود چراكه بحث منافع و حقوق مردم در ميان است. نمي توان انتظار داشت در كميسيونهاي تخصصي كه وظيفه صلاحيت عقلاني و منطقي يك طرح و لايحه را بررسي ميكنند، گرايشات سياسي دخيل شود و منافع حزبي بر منافع ملي ارجحيت يابد.
تمام نمايندگان راه يافته به مجلس و كميسيونهاي تخصصي بايد توجه داشته باشند كه ديگر آنها نماينده يك قشر خاص با سلايق سياسي مشخص نيستند، بلكه آينده و آتيه اين مردم و توسعه كشور در جهات مختلف بسته به نظرات و تصميمات آنهاست. اگر اين نگرش بخواهد در مقابل منافع سياسي رنگ ببازد، قطعا آسيبي جدي به منافع ملي وارد خواهد آمد كه جبران آن سالها به طول خواهد انجاميد.
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۱ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - 20 June 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]