واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: هشدار نسبت به پایینآمدن سن اعتیاد به سیگار و مواد مخدر یك پژوهشگر نمونه كشوری در حوزه علوم اجتماعی معتقد است، مبارزه با مواد مخدر مجموعهای پیچیده است كه رهایی از آن عزم جدی مردم را می خواهد.
۱۳۹۵ يکشنبه ۳۰ خرداد ساعت 13:21
به گزارش خبرگزاری پانا، رضا پورباقری افزود: متاسفانه با وجود تمامی اقدامات و عملیاتی كه در حوزه نظامی و انتظامی در بخشهای كشف مواد مخدر ، دستگیری قاچاقچیان و عاملان آن و سایر كارها انجام شده، هنوز برای بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر نیازمند حضور جدیتر مردم هستیم. وی با بیان اینكه مبارزه اجتماعی با مواد مخدر یعنی مشاركت همگانی برای كنترل و مقابله با اعتیاد ، ادامه داد: برای محقق شدن این رویكرد باید سرعت عمل نیروهای نظامی و انتظامی و قضات دادگاهها در دستگیری و صدور حکم مجازات و مصادره اموال قاچاقچیان تشدید یابد تا اثر مطلوبی در مبارزه با مواد مخدر داشته باشد زیرا این اقدام در فراهم كردن زمینه عدم دسترسی به مواد مخدر و پیشگیری نقش مهمی دارد. پورباقری اظهار كرد: ایجاد تعامل پلیس با سایر دستگاههای دولتی و غیر دولتی درگیر با نهادهای پیشگیری از مواد مخدر نیز مهم است و میتواند در مبارزه اجتماعی با مواد مخدر تاثیرگذار باشد. وی با اشاره به اینكه یكی دیگر از موارد مهم در بحث مقابله با اعتیاد ،ایجاد آرامش و خودداری از تبعیض در محیط های كاری است، توضیح داد: اجرای عدالت اجتماعی، آرامش روانی و اعتماد به نفس در گروه سنی فعال جامعه باعث عدم گرایش به مصرف مواد مخدر می شود زیرا آرامش و اعتماد به نفس دو عامل باز دارنده از روی آوردن به این مواد است. این پژوهشگر حوزه علوم اجتماعی، همکاری و همفکری با نسل جوان را نیز مهم دانست و گفت: باید از نسل جوان برای حل مشکلات و مسائل خودشان و کشور کمک گرفت و به آنها فرصت داد تا ضمن آموزش ، تحصیل و تفریح و سرگرمی در زندگی اجتماعی وارد شوند و نیروی سرشار جسمی و فکری شان را بکار بگیرند.
پورباقری تصریح كرد: مسوولان به کار و کوشش نسل جوان باید احترام گذارند تا آنان خود را کارآمد و سودمند احساس كنند.
وی با بیان اینكه رسانه های همگانی ، سازمانها و انجمن های مرتبط نیز باید با اطلاع رسانی به موقع از اشاعه اعتیاد در میان جوانان و همچنین سایر انحرافات و کجرویها جلوگیری كنند، افزود: در حال حاضر وظایف مبارزه و مقابله با اعتیاد به عهده برخی نهادهای مسوول و گروهی خاص تكلیف شده است ، در حالیكه عزم جدی تك تك افراد برای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر ضروریست. پورباقری خاطرنشان كرد: سن پایین اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و حتی مصرف سیگار كه به طور وضوح در سطح جامعه مشاهده میشود ، هشداری برای همه مردم در قالب قشرهای مختلف دانش آموزی ، دانشجویی ، كارگری، كارمندی و غیره است و باید همه در قبال آن احساس مسوولیت و وجدان كنیم . به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ این پژوهشگر تصریح كرد: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر روندی است كه با اتصال زنجیرههای مختلف در بخشهای آگاهی ، آموزش ، پیشگیری ، كنترل و درمان به موفقیت دست می یابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]