واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رفتارهای ایمنی سدی در برابر سیل
تيرماه سال 94 بود كه بارندگي شديد، توفان و رعد و برق در تهران ، موجب جاري شدن سيل در مناطق 5و 22 اين شهر شد و ضمن خسارات به روستاهای واریش و وردیج در منطقه کن و سولقان شش كشته برجاي گذاشت.
تيرماه سال 94 بود كه بارندگي شديد، توفان و رعد و برق در تهران ، موجب جاري شدن سيل در مناطق 5و 22 اين شهر شد و ضمن خسارات به روستاهای واریش و وردیج در منطقه کن و سولقان شش كشته برجاي گذاشت. حادثه اي كه در صورت رعايت موارد ايمني مي توانست اين همه خسارت و كشته به دنبال نداشته باشد.
به گزارش «جوان آنلاين»، سيل يكي از شايع ترين سوانح طبيعي در ايران و بسياري از كشورهاي جهان است . اين سانحه طبيعي و آسيب هايي احتمالي آن همچون جراحت و بيماري ، سو تغذيه ، فشارهاي روحي رواني و حتي مرگ از تهديد گران مهم زندگي مردمان در شهرها و روستاها هستند.
اما آنچه از این بلایا فاجعه می سازد نداشتن آگاهي يا اگاهي اندك مردم برای مقابله پیشگیری از تـأثیرات سو سوانح طبیعـی بـر ارکـان تندرستی ، اقتصادی و محیطی است .
خطر سيل
در کشور ما بارندگی شدید و ناگهانی و طغیان فصلی رودهای پراکنده از مهم ترین دلايل وقوع سیل به شمار مي رود و براساس آخرين گزارش سازمان امداد و نجات هلال احمر ايران از 19 فروردين ماه تا چهارم ارديبهشت ماه سال 95 ، چهار نفر به دليل طغيان رودخانه در استان هاي لرستان و ايلام جان خود را از دست دادند.
سيل ها به دلايل مختلف ايجاد مي شوند برخي حاصل يك فرايند تدريجي بوده و در يك بازه زماني چند روزه ايجاد مي شوند ، اما اغلب سيل ها برق آسا و ناگهاني بوده و بدون هيچ علايم قابل مشاهده اي و حداكثر در چند دقيقه رخ داده و به صورت ستوني خروشان از آب به همراه صخره هاي سنگي ، گل و لاي و خار و خاشاك حضور خود را اعلام مي كنند.
برخي سيل ها نيز به علت ترك خوردگي يا شكاف در ديواره يك آب بند يا لنگر گاه نيز ايجاد مي شود كه اين نوع بسيار خطرناك و مخرب است.
پيشگيري از سيل
خودداري از ساخت و ساز در حريم سيل ، در ارتفاع قرار دادن آب گرمكن ها ،پنل برق و موتور خانه در ارتفاع ، استفاده از شيو ه هايي براي جلوگيري از برگشت آب سيل به داخل فاضلاب محل سكونت و استفاده از مصالحي مناسب براي جلوگيري از نفوذ آب مواردي است كه پيش بيني آن ها خسارات مالي و جاني سيل را كاهش مي دهد.
البته مسئولان نیز باید نسبت به خطرات ناشی از سوانح آگاهی کافی داشته باشند و از دادن مجوز ساخت و ساز در کنار رودخانه ها جلوگیری کنند.
در صورت افزايش امكان وقوع سيل بايد براي كسب اطلاعات در مورد سيل به اخبار راديو و تلويزيون گوش داد ، فوري به نواحي مرتفع پناه برد و منتظر دستور العمل مسئولين ماند، وضع جويبارها، آبگذر ها و دره هاي اطراف خانه را مورد توجه قرار داد ،قبل از ترك خانه بايد از امنيت آن مطمئن شد و تا حد امكان وسايل شخصي خارج از خانه را داخل برد و اگر ممكن است وسايل مهم و ارزشمند را طبقات بالا جاي داد.
بستن دريجه اصلي آب و ورودي گاز ،جدا كردن وسايل برقي از جريان برق ، دست نزدن به وسايل برق و پريزهاي خيس ، راه نرفتن در ابي كه جريان دارد(15 سانتي متر آب ارتفاع انسان را بر هم مي زند) ،استفاده از چوب دستي در هنگام حركت در آب براي اطمينان از استحكام مسير از جمله كارهايي است كه خطرات ناشي از سيل را كاهش مي دهد.
نگه داري و قرار دادن راديوي باتری دار ، چراغ قوه با باتری ، كیف کمک هـای اولیـه ، آب خوراکی و غذای کنسرو شده در يك ساك مناسب مي تواند در صورت بروز سيل جان شما و خانواده تان را نجات دهد.
تهیه کیـسه های شن در مناطق سيل خيز جهت جلوگیری از ورود آب به منازل مسكوني ضروري است.
علاوه بر افزايش آگاهي مردم نسبت به بروز سيل و راههاي مواجه با آن ، توجه به مساله بيمه سيل براي جبران بخشي از خسارات ايجاد شد و آلام خانواده هاي سيل زده نيز اهميت دارد .
در اين زمينه مي توان از سازمان هاي بيمه گر كه در اغلب شهرها شعبه دارند ، نسبت به تهيه بيمه اقدام كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]