محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831091599
بنیاد سعدی؛ انگیزهها و برنامهها
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بنیاد سعدی؛ انگیزهها و برنامهها
دکتر سیدباقر سخایی
کد خبر: ۵۹۸۸۱۸
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۲ - 18 June 2016
در دنیای امروز، آموزش زبان ملی به خارجیان، از مولفه های «دیپلماسی عمومی» هر کشوری محسوب می شود چراکه با گسترش هر زبان، فرهنگ، اداب و رسوم آن نیز معرفی شده و موجب توسعه روابط فرهنگی، تجاری، اقتصادی، علمی و افزایش گردشگر خواهد شد. در ایران نیز وزارت خانه ها و سازمان هایی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم و تحقیقات ، وزارت امورخاجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هرکدام در بخشی به آموزش زبان فارسی در خارج از کشور می پرداختند، اما تحقیقات مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و شورای انقلاب فرهنگی درباره روند توسعه، کاهش کرسی های زبان فارسی درجهان را نشان می دهد، لذا شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل نهادی متمرکز و مستقل را به نام « بنیاد سعدی»، زیر نظر عالی ترین مقام اجرایی کشور مصوب کرد تا ضمن ادغام مراکز قبلی، این بنیاد به صورت متمرکز بر امر آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان فعالیت کند.
در این راستا سایت «تابناک» گفتوگویی با سیدباقر سخایی، دبیر و معاون اداری و مالی بنیاد سعدی انجام داده که در پی می خوانید:
جناب آقای سخایی، جنابعالی سالها تجربه سفارت در کشورهای مختلف و حضور در دولت و وزارتخانه های مهم کشور از جمله وزارت امور خارجه، وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه داشته اید، از نگاه شما چه ضرورتی برای آموزش و گسترش زبان فارسی در خارج از مرزهای کشور وجود دارد و اساسا علت تشکیل « بنیاد سعدی» چه بود؟
همانگونه که می دانید زبان فارسی میراث گرانقدری است که از نیاکان ما به ارث رسیده و در حال حاضر متجاوز از یکصد میلیون نفر در دنیا به این زبان صحبت می کنند و از نظر جمعیت صحبت کننده در مرتبه سیزدهم در جهان قرار دارد که علاوه بر ایران در افغانستان، تاجیکستان، جنوب ازبکستان و ایالات متحده آمریکا هم تعداد زیادی به زبان فارسی صحبت می کنند.
متاسفانه موج ایران هراسی و تا حدی می توان گفت شیعه هراسی، باعث شد که زبان فارسی وضعیت خوبی در دنیا نداشته باشد و روز به روز در جایگاه ضعیف تری قرار گیرد. آقای دکتر حدادعادل که پیش از همه و بیش از همه به این مشکل پی برده بود، به دنبال راه کار برون رفت این مشکل افتاد و ایشان با آسیب شناسی وضعیت موجود و بهره گیری از تجربه سایر کشورها به این نتیجه رسیدند که زبان فارسی نیازمند متولی خاص است تا بتواند از این وضعیت نامناسب خارج شود. اینکه آموزش زبان فارسی به خارجیان بخشی از فعالیت دستگاههائی در کشور مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت علوم و آموزش عالی، وزارت آموزش و پرورش و و حتی وزارت امور خارجه باشد، پاسخگوی نیاز آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان نیست. لذا باید یک موسسه یا نهادی از تجمیع فعالیت های موجود در سایر نهاد به وجود آید. همان کاری که سایر کشورها انجام داده اند و موسسه هایی مانند بریتیش کنسول در انگلیس، گوته آلمان، آلیانس فرانسه، کنفوسیسوس چین، روسیکی میر روسیه، سروانتس اسپانیا، دانته ایتالیا و ... نزدیک به یک قرن پیش راه اندازه کرده اند.
در نهایت دکتر حداد عادل با تلاش فراوان موفق شد این نهاد آموزشی و پژوهشی را در سال 1389 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.
علت انتخاب نام « بنیاد سعدی » چه بوده است چرا که تصور سعدی پژوهی را به ذهن افراد می آورد و چرا نام فردوسی که 30 سال برای احیاء زبان فارسی زحمت کشیده بر روی بنیاد گذاشته نشده است؟
اتفاقا این سوال در ابتدای امر برای ما هم وجود داشت، وقتی از آقای دکتر حداد فلسفه این نام گذاری را سوال کردیم، گفتند: اولا نقش گلستان سعدی در فراگیری زبان فارسی برای خارجیان و فارسی آموزان دلیل این اسم گذاری است. ثانیا: اکثر کشورهای جهان موسسه آموزش زبان به خارجیان را به اسم یکی از بزرگترین شعرا و سخن سرایان خود گذاشته اند، مانند گوته که یک شاعر آلمانی است. روسکی میر روسیه که یک شاعر و ادیب بلند آوازه روسی است، کنفوسیوس که نام یک شاعر و فیلسوف چینی است و همچنین دیگر کشورها. آنچه که بنده را به انتخاب نام سعدی بیشتر متقاعد کرد، انتخاب شاعری است که فرقه های مسلمان اعم از شیعه و سنی روی آن حساسیت ندارند. البته انتخاب اسم سعدی روی موسسه، ابتدا این ذهنیت را برای همه ایجاد کرد که بنیاد سعدی یک موسسه سعدی پژوهی است لذا برخی با این تصور که برای تحقیق پیرامون سعدی هزینه هفت میلیارد تومانی بسیار زیاد است، شروع به تبلیغات علیه بنیاد سعدی و بعضا آقای دکتر حداد عادل کردند. در حالیکه بودجه بنیاد سعدی در قیاس با سایر بنیادهای مشابه که نام برده شد، بعضا یک میلیونیوم هم نمی رسد. مثلا بودجه تعیین شده برای بریتیش کانسل انگلیس در سال 2012 رقمی در حدود 1میلیارد و 220 میلیون دلار بوده است، بودجۀ مؤسسه گوته آلمان نیز در سال 2010 رقمی در حدود 301 میلیون دلار بود. در همین سال بودجه بنیاد کنفوسیسوس چین 167 میلیون دلار بوده است، این درحالی است که بودجه مصوب بنیاد سعدی با افزایش هایی که داشته امثال به هفت میلیارد تومان یعنی حدود 2 میلیون دلار رسیده است. البته تمامی موسسات مشابه کمک های بخش خصوصی و مردمی را هم در کنار بودجه های کلان خود دارند.
بنیاد سعدی برای نسل جدید ایرانیان خارج از کشور و جلوگیری از فراموشی زبان فارسی چه اقداماتی انجام داده است؟ آیا در خصوص تهیه منابع آموزشی برای این گروه وگسترش کلاس های فارسی برای ایشان اقدام خاصی صورت گرفته است؟
بنیاد در این زمینه در حال تدوین کتاب های درسی مخصوص است و در توافقی که در گذشته با شورای ایرانیان به عمل آمده است برنامه ریزی خوبی برای آموزش زبان فارسی به این دسته از ایرانیان مقیم خارج که بدلیل دوری از وطن در حال فراموش کردن زبان مادری هستند، انجام شده است و در نظر دارد برنامه ایی برای سفر گروهی انان به ایران انجام دهدکه احتمالا اولین گروه امسال از کشور سوئد به ایران خواهند آمد.
موسسات دیگر هم در این سالها در زمینه آموزش زبان فارسی فعالیت کرده و می کنند، برای هم افزایی آنها چه اقداماتی انجام گرفته است؟
در این مورد جلسات سالانه ای برگزار می شود و همه دست اندرکاران آموزش زبان فارسی به خارجیان درکشور و حتی خارج از کشور دعوت می شوند و ضمن تبادل تجربه، هماهنگی و هم افزایی لازم با آنها انجام می گیرد. تاکنون دو جلسه تشکیل شده و جلسه سوم ان شاءالله درزمستان تشکیل خواهد شد.
چه ضرورت هایی برای سرمایه گذاری در زمینه گسترش زبان فارسی در جهان وجود دارد؟
زبان فارسی، سرمایه ملی ماست. بزرگان فرهنگ و ادب، زحمات زیادی برای حفظ و گسترش زبان فارسی انجام داده اند و همانطور که خودتان قبلا اشاره داشتید، افرادی مانند فردوسی 30 سال برای زبان فارسی رنج برده اند، آیا این همه زحمت و تلاش گذشتگان نباید توسط ما وارثان زبان فارسی اهمیت داده شود؟ متاسفانه بدلیل مشکلات مالی دولت در برهه زمانی فعلی و بودجه کمی که در بالا عنوان شد، ما نمی توانیم درکوتاه مدت به اهدافمان برسیم لذا از همه فرهنگ دوستان و علاقمندان به زبان فارسی اعم از سازمان ها، وزارت خانه ها و نهادها و همچنین مردم کشور دعوت می کنیم که چنانچه تمایل داشته باشند کمک های خود را به صورت نقد، یا واگذاری ملک و املاک بصورت دائم و یا بصورت موقت، در اختیار بنیاد سعدی قرار دهند تا ما بتوانیم این میراث گرانقدرمان را حفظ کرده و گسترش دهیم و تحویل نسل های آینده دهیم. راستی چه باقیات و صالحاتی از این بالاتر برای افرادی که مایلند با هبه یا وقف یا واگذاری موقت املاک و یا تحت شرایط مورد نظر خودشان، نام نیکی از خود به یادگار بگذارند. ما با تمام وجود از این امر استقبال می کنیم.
در حال حاضر از چه کمک هایی استفاده می کنید؟
درحال حاضر صرفا از کمک دولت استفاده می کنیم ولی با ایجاد مرکز آموزش زبان فارسی، منبع درآمدی برای بنیاد درست شده است که امیدواریم بتوانیم کمتر از کمک دولت استفاده کنیم. البته بعضا کمک هایی بسیار اندک از سوی برخی از بانک ها مانند بانک پاسارگاد و بانک شهر شده است و انتظار می رود در آینده بتوانیم از کمک سایر موسسات نیز برخوردار شویم. ولی چشم امید به ایرانیان فرهنگ دوست در داخل و خارج از کشور است و مردم می توانند با مراجعه به وبگاه بنیاد سعدی به آدرس saadifoundation.ir ضمن اطلاع از اساسنامه، با ساختار، وظایف و فعالیتهای بنیاد سعدی آشنا شوند و در صورت تمایل با مراجعه به بخش حامیان مالی، حمایت های مادی و معنوی خود را اعلام کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]
صفحات پیشنهادی
حضور بنیاد شهید و امور ایثارگران در نمایشگاه بینالمللی قرآن
یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۱۷ مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدیر گروه تلویزیونی شاهد گفت اداره قرآن بنیاد شهید و امور ایثارگران همانند سالهای گذشته در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم شرکت خواهد کرد به گزارش ایسنا حسینعلی بیات در این رابطه گفت بیست و چهارمین دوره نمابرنامههای مصلی در ماه مبارک رمضان
برنامههای مصلی در ماه مبارک رمضان مراسم شبهای نورانی از اول ماه مبارک رمضان تا بیست ودوم این ماه از ساعت 19 الی 23 برگزار میشود به گزارش ایلنا این مراسم شامل ترتیل خوانی با حضور قاریان برتر کشور قرائت قرآن اذان و نماز جماعت مغرب و عشا پذیرایی افطاری و محفل قرآنی شااعلام ویژه برنامههای شبهای قدر در مصلای امام خمینی(ره)
اعلام ویژه برنامههای شبهای قدر در مصلای امام خمینی ره مراسم احیای شبهای قدر با سخنرانی و قرآن به سر گرفتن حجت الاسلام والمسلمین پناهیان مداحی حاج مرتضی طاهری و قرائت قرآن و دعاخوانی برترین قاریان و مداحان کشور برگزار میشود به گزارش ایلنا مراسم احیای شبهای قدر با سخنبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان+زمان پخش
برنامههای تلویزیون در ماه رمضان زمان پخش شبکههای سیما امسال با چند سریال و ویژهبرنامه تازه همزمان با سفرههای افطار با مخاطبان خود همراهی میکند به گزارش ایلنا اطلاعات پخش مجموعههای نمایشی ماه مبارک رمضان به شرح زیر اعلام شد مجموعه تلویزیونی «پادری»هر آنچه میخواهید درباره برنامههای رمضان بدانید
یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳ ۴۲ ماه مبارک رمضان برای تلویزیون مناسبتی مهم تلقی میشود و شبکههای سیما هر سال تلاش سعی میکنند با تولید برنامههای مختلف نمایشی و ترکیبی پاسخگوی نیازهای مردم در این ایام باشد مجموعه های نمایشی ماه مبارک رمضان به گزارش ایسنا ماه مبارک رمضان برای ایرابرنامههای خاص تلویزیون در ماه «رمضان»
برنامههای خاص تلویزیون در ماه رمضان فقط دو روز تا ماه مهمانی خدا باقی مانده و تلویزیون در تمام شبکهها با برنامههای ویژه ترکیبی و نمایشی آماده میزبانی از روزهداران است به گزارش فرهنک نیوز ماه مبارک رمضان برای ایرانیها با مجموعههایی که برای این مناسبت تولیدبرنامههای سینمایی تلویزیون تعطیل شد
با آغاز ماه مبارک رمضان برنامههای سینمایی تلویزیون تعطیل شد همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان تمامی برنامههای سینمایی مهم تلویزیون تعطیل شد به گزارش خبرنگار ایلنا برنامه تلویزیونی هفت و برنامه نقد سینمایی ایران در ماه مبارک رمضان پخش نمیشوند برنامه تلویزیونی هفت به سردبیاعلام ویژه برنامههای ماه رمضان شبکههای سیما
اعلام ویژه برنامههای ماه رمضان شبکههای سیما شبکههای سیما هر سال برای ایام ماه رمضان سفره متنوعی را برای مخاطبانشان تدارک میبینند و سعی میکنند با تولید برنامههای مختلف نمایشی و ترکیبی پاسخگوی نیازهای مردم در این ایام باشند کد خبر ۵۹۴۹۶۷ تاریخ انتشار ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲ ۴۶ضیافت سیما در بهار رمضان برپا شد/ معرفی برنامههای یک ماه
ضیافت سیما در بهار رمضان برپا شد معرفی برنامههای یک ماه شناسهٔ خبر 3677766 - دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲ ۰۶ هنر > رادیو و تلویزیون شبکه های سیما تولید برنامههای مختلف نمایشی و ترکیبی خود را برای ایام ماه رمضان اعلام کردند به گزارش خبرگزاری مهر شبکه های سیما هر سال برای ایاماه مبارک رمضان و همراهی با ویژه برنامههای سازمان فرهنگی هنری
ماه مبارک رمضان و همراهی با ویژه برنامههای سازمان فرهنگی هنری محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ویژهبرنامههای ماه مبارک رمضان این سازمان را با عنوان بر آستان جانان تبیین کرد به گزارش حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رسانه خ-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها