واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ريزگردها 14 استان كشور را غبارآلود كردند
افزايش پديده ريزگردها ناشي از منشأ داخلي و منشأ خارجي در 14 استان كشور به مرحله هشدار رسيده است و با افزايش غلظت ريزگردها احتمال انتقال آلودگيهاي ميكروبي از اين طريق مطرح شده است براين اساس مراكز دانشگاههاي علوم پزشكي در تمام استانهاي درگير ريزگردها شده و وضعيت هشدار اعلام كردهاند.
نویسنده : بيژن يانچشمه
در حالي كه به گفته عبدالرضا مصري، نماينده مجلس شوراي اسلامي 90 درصد منشأ ريزگردها در كشور عراق و عربستان است و اگر اقدام بينالمللي در زمينه كاهش و مهار غبار و ريزگردها صورت نگيرد، اين معضل همچنان دامن استانهاي جنوبي و مرزي كشور را خواهد گرفت. حالا اين معضل كه منشأ اصلي آن جنگهاي داعشي - امريكايي است با ورود به نيمي از استانهاي كشور به مرز هشدار رسيده است و اگر اقدامات ضروري براي كاهش منشأ داخلي و خارجي آن صورت نگيرد بايد منتظر تبعات محيطزيستي و تهديد سلامت باشيم. در اين زمينه معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، گفت: 14 استان كشور درگير مسئله ريزگردها و در مرحله هشدار هستند، تعداد اين استانها رو به افزايش است. محسن فرهادي نا افزود: بسياري از استانهاي غربي و جنوبي و برخي استانهاي شرقي هم اكنون درگير مسئله ريزگردها هستند و دانشگاههاي علوم پزشكي اين استانها هشدارهاي لازم براي مراقبت مردم از خودشان را در اين وضعيت اعلام كردهاند. وي با اشاره بر اينكه پديده ريزگردها هم منشأ داخلي و هم منشأ خارجي دارد و البته منشأ خارجي آن بيشتر است، افزود: استان خوزستان، ايلام، آذربايجان غربي، كردستان، كرمانشاه، سيستان و بلوچستان و اغلب استانهاي غربي و جنوبي كشور با مسئله ريزگردها درگير هستند و در برخي روزها ريزگردها، استان تهران را نيز درگير ميكند.
احتمال وجود عوامل ميكروبي در ريزگردها
معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت در خصوص اينكه آيا ريزگردها حامل مواد شيميايي، راديواكتيو يا آلودگيهاي خاصي هستند، به «ايرنا» گفت: در مورد آلودگي به راديواكتيو كه در زمان جنگ عراق مطرح بود، همان زمان هم اثبات نشد اما اگر حجم ذرات معلق ريزگردها از يك حدي درشتتر شود، امكان وجود عوامل ميكروبي در ريزگردها وجود دارد. اين مسئول در وزارت بهداشت گفت: تشديد بيماري آسم و آلرژي و نيز تشديد بيماريهاي قلبي و تنفسي از مهمترين عوارض ريزگردهاست، بنابراين در زمان افزايش ريزگردها تا جاي ممكن اين بيماران نبايد از خانه خارج شوند.
افزايش بيابان زايي و از بين رفتن مراتع و جنگلها
در حالي كه مسئولان كشور در صدد هستند تا از طريق اقدامات بينالمللي منشأ توليد ريزگردها را در خارج از كشور كاهش دهند، لازم است تا مجامع بينالمللي حامي محيط زيست اقدامات خود را در اين زمينه تسريع بخشند. همچنين ضروري است تا به منظور كنترل منشأ ريزگردهاي داخلي، جنگلها و اراضي استانهاي مستعد حفظ و نگهداري شود و جلوي بيابان زايي نيز در كشور گرفته شود تا بتوان از شدت ريزگردها كاست.
اقدامات اوليه براي مقابله با ريز گردها
معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت به «ايرنا» گفت: در اين زمينه وزارت بهداشت فقط دو وظيفه دارد، اول اعلام هشدارهاي لازم به مردم و مسئولان دستگاههاي مسئول و دوم آموزش نحوه محافظت در برابر ريزگردها به مردم. وي گفت: دانشگاههاي علوم پزشكي در تمام استانهاي درگير ريزگردها، وضعيت هشدار اعلام كردهاند و به مردم براي محافظت از خودشان و استفاده از ماسكهاي مناسب، آموزشهاي لازم را ارائه ميكنند. فرهادي درباره ماسكهاي مناسب در برابر ريزگردها گفت: ماسكهاي كاغذي معمولي هيچ تاثيري در كاهش مواجهه با ريزگردها ندارد، براي محافظت در برابر ريزگردها ماسكهاي N95 كه در بخش صنعت بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرد و ماسكهاي F1 كه در داروخانهها وجود دارد، توصيه ميشود و البته استفاده از اين ماسكها به اين معنا نيست كه فرد كاملاً در برابر ريزگردها محافظت ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]