تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس سنت نيكويى را بنا نهد، اجرى برابر اجر همه عمل‏كنندگان به آن عمل تا روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830269323




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه اتفاقات و تغییرات جنین در مادران شش ماهه


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:

22weeks

هفته بیست و دوم از بارداری ,  هفته22 از بارداری ,  شش ماهه دوم بارداری, جنین در سه ماهگی ,  خانم های 6ماهه ,  مشکلات مربوط به سه ماهه دوم بارداری
شما در سه ماه دوم بارداری قرار دارید رشد و تکامل جنین شما ادامه دارد و بسیاری از حواس او کامل تر می شوند، در این هفته حس شنوایی و لامسه او کامل‌تر می شود و با بسیاری از صداها مثل صدای جاروبرقی آشنا شده و پس از تولد دیگر از این قبیل صداها نمی ترسد با تقویت حس لامسه شیطنت های او بیشتر می شود و شما حرکت های او را بیشتر ازپیش حس می کنید از این هفته به بعد اگر جنین شما تولد زودهنگام داشته باشد می تواند با مراقبت های ویژه به احتمال زیاد زنده بماند.

جنین شما در هفته بیست و سوم چه شکلی است؟
از این هفته به بعد افزایش وزن جنین شما سرعت بیشتری پیدا می کند تا جایی که در طول چهار هفته آینده با افزایش وزن دوبرابر جنین روبه رو می شوید و حتی احساس سنگینی نامتعارفی پیدا می کنید اما این احساس طبیعی است، بجای نگرانی و استرس به لحظه پس از تولد نوزادتان فکر کنید که نوزادی زیبا را در آغوش می گیرید.

اگر بخواهیم اندازه او را برای شما شبیه‌سازی کنیم باید بگوییم او اکنون به اندازه یک انبه بزرگ و طول بدن او حدود 29.2 سانتی متر و وزنش حدود 450 گرم است. پوست جنین هنوز در این هفته قرمز و چروکیده است و اندام ها و استخوان های او از زیر پوستش قابل دیدن هستند چربی ها به تدریج تا زمان تولد زیرپوست و در بقیه نقاط بدنش جمع می شوند تا بدن را به فرم طبیعی در آورند و پوست از حالت چروکیده خارج شود.

صدای قلب جنینتان را به سادگی بشنوید
شما تا قبل از این صدای قلب جنین را در حین انجام سنوگرافی شندیده اید اما ازهفته بیست و سوم به بعد می توانید هر زمان که دوست داشتید تنها با یک گوشی پزشکی می توانید صدای قلب فرزندتان را بشنوید مطمئنا این یکی از شیرین ترین لحظات زندگی شما است، استرس را کنار گذاشته واز این تجربه ها لذت ببرید.

کدام عضو جنینتان این هفته رشد می کند؟
 رگ های خونی ریه جنین در حال رشد و تکامل هستند تا جنین بتواند به راحتی در آینده تنفس کند، روند تکامل حس شنوایی و رشد استخوان گوش میانی او ادامه دارد همچنین استخوان های بدن او سخت تر شده و منطقه ای از مغز که حرکت را کنترل می کند به سرعت در حال تکمیل شدن است و حرکت های جنین به راحتی انجام گرفته و بیشتر از قبل می شود.

به جنینتان نامه بنویسید
روانشناسان توصیه می کنند که به دلیل آنکه به ماه های آخر و افکار استرس زای زایمان نزدیک می شوید برای کاهش استرس، ایجاد روحیه، افزایش حس مادری و تقویت قوا به فرزندتان نامه بنویسید و از احساسات خود، دردها و حس و حالی که دارید نامه بنویسید از لگدها، حرکت‌ها و واکنش های جنینتان در یک روز نوشته و این نامه را جایی نگه دارید تا در آینده برای فرزندتان آن را بخوانید.

دیابت بارداری خطری که از در ماه ششم تهدیدتان میکند
اگرچه شما همچنان در هفته‌های میانی دوران بارداری قرار دارید اما باید همه جوانب را در نظر بگیرید و آزمایش‌ها و تست‌های لازم این دوران را تحت نظر پزشکتان سپری کنید تا از این طریق بارداری بی‌تنش، سالم و در عین حال موفق داشته باشید، از این هفته به بعد ملاقات های شما با پزشکتان بیشتر می شود.

به احتمال زیاد اکثر شما درمورد دیابت بارداری مطالبی را شنیده اید،ممکن است شما در هفته قبل تست دیابت را انجام داده باشید و پزشکتان مجددا آن را تکرار کند یا درهفته بیست وسوم آن را برایتان تجویز کند، در مادران باردار با ریسک خطر پایین ممکن است این تست بین هفته 24 تا 28 بارداری انجام می شود، در مرحله نخست آزمایش گلوکز خون، شما شربت شیرینی را نوشیده و پس از یک ساعت قندخون شما تست می شود.

میزان نرمال قند در این آزمایش باید زیر 130-140 (میلی گرم بر دسی متر) یا 7.2-7.8 (میلی مول بر لیتر)است واگر نتیجه بیش از این مقدار بود، شما باید آزمایش قندخون ناشتا و تحمل گلوکز را انجام دهید، برای انجام این آزمایش شما باید از شب قبل ناشتا بوده و پس از آزمایش اولیه درآزمایشگاه شربتی شیرین به شما داده شده و سپس نیم ساعت، یک ساعت، دو ساعت و سه ساعت بعد مجددا نمونه خون گرفته می شود.

تغییرات هورمونی شما همچنان ادامه دارد
در این مدت هورمون‌های متفاوتی در سراسر بدن شما منتشر می‌شوند تا چرخه بارداری با موفقیت کامل شود. از زمانه لانه‌گزینی جفت نر در بدن، هورمون‌ها تعادل بدن شما را حفظ می‌کنند. وظیفه هورمون استروژن تنظیم انتشار هورمون پروژسترون و HCG است در حالی که خود هورمون پروژسترون از جفت مراقبت کرده و انقباض‌های رحم و رشد بافت‌های سینه را مدیریت می‌کند.

هورمون مهم دیگر HCG است که وظیفه تغذیه‌رسانی به جنین و تنظیم انتشار هورمون پروژسترون را بر عهده دارد. طی آزمایش‌ها و غربال‌گری‌های بارداری این 3 هورمون مهم در بدن بررسی می‌شوند.

درهفته بیست و سوم بارداری این مراقبت ها لازم است
درطول این هفته برخی از خانم‌ها ممکن است دردهای کمرتان بیشتر شده باشد بر روی یک صندلی نشسته و به کمک میز از جایتان بلند شوید در زمان احساس درد و خستگی دراز بکشید و اگر نمی توانید براحتی حرکت کنید در صورت نیاز هنگام حرکت از کسی کمک بگیرید. همچنین ممکن است دردهایی را به علت رشد جنین و باز کردن جا در برخی نقاط شکم و لگن خود تجربه کنید، این دردها گاهی ناگهانی و شدید هستندو اگر قابل تحمل نبودند در این باره با پزشک خود مشورت کنید.

در این دوران سعی کنید روزانه فعالیت‌های بدنی و ذهنی همچون یوگا، پیاده‌روی و شنا را با تایید پزشک خود انجام دهید. راجع‌ به برنامه غذایی، ویتامین های  مورد نیاز و ورزش‌ها و فعالیت‌هایی که دوست دارید انجام دهید با پزشکتان مشورت کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه ضرری شما و جنینتان را تهدید نکند. شنا برای محکم کردن عضلات شکم و لگن ورزش خوبی است اما از شیرجه زدن و شنا در عمق جدا خودداری کنید.

بارداری خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری را در هفته 6 تا 24 بارداری افزایش می‌دهد، بنابراین اگر علائمی را مشاهده کردید که مشکوک به عفونت دستگاه ادراری بود برای درمان سریع‌تر به پزشک خود مراجعه کنید.

مادر در این هفته چه علائمی را تجربه می کند؟
شما هفته بیست و سوم را با علائمی مانند بزرگ شدن پا،قرمز شدن کف دست ، تاول ها یا جوش های پوستی، علائم کشیدگی وتغییر رنگ پوست در سینه،کک و مک، تیره شدن پوست، ماسک حاملگی(کلو آسما) یا تیره شدن پوست صورت، بیخوابی، افزایش اشتها، نفخ، خروپف، فراموشی، سوزن سوزن شدن دست وخونریزی لثه سپری می کنید.

در این هفته ورم های کوچکی را بخصوص در ناحیه پا تجربه می کنید که در پایان روز و در فصل تابستان بیشتر می شوند در این زمان ها دراز کشیده و پاهای خود را بالاتر از سطح بدنتان قرار دهید همچنین سعی کنید در حالت نشسته نیز پاهای خود را دراز کرده و از نشستن های طولانی اجتناب کنید و با نوشیدن آب کافی  و پوشیدن جوراب های ساق بلند مخصوص بارداری از تورم زیاد در بدنتان جلوگیری کنید.

با بزرگ شدن شکم شما برای فضای کافی رشد جنین پوست این ناحیه و ران‌ها کشیدگی پیدا کرده و ترک می خورد البته در برخی از خانم‌ها این اتفاق نمی‌افتد اما این ترک‌ها بافت‌های جدیدی از پوست هستند که به رنگ صورتی یا قهوه ای بر روی پوست ظاهر می‌شوند همچنین خط تیره موسوم به” نیگرا “روی شکمتان ایجاد شده و اگر چنین اتفاقی نیفتد ممکن است در این ماه ها شاهد آن باشید.

مسمومیت بارداری بیماری در کمین مادران باردار
تورم دست و پا از علائم این هفته است اما تورم بیش از حد ممکن است نشانه ای از پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری باشد اگر با تورم ناگهانی و شدید در دست، پا، صورت یا اطراف چشم خود،سردرد، سرگیجه، تاری دید، دوبینی، درد ناگهانی و شدید در ناحیه سردل، حالت تهوع و استفراغ مواجه شدید با پزشک خود آنها را در میان بگذارید.

رژیم غذایی شما سلامت فرزند دلبندتان را رقم می زند
در این هفته از رژیم غذایی متعادل و سالم و در عین حال مغذی پیروی کنید با افزایش سرعت وزن گیری جنین شما به 200 کالری بیشتر موادغذایی احتیاج دارید اما سعی کنید این میزان را به جای مواد غذایی شیرین از موادغذایی مغذی تامین کنید همچنین به دلیل رشد استخوان در این هفته به میزان مورد نیاز مواد حاوی کلسیم در رژیمتان در نظر بگیرید.

علاوه بر این، از مصرف موادی همچون غذاهای فرآوری‌شده، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، نوشابه‌ها، طعم دهنده‌ها، شیر غیرپاستوریزه و غذاهای بسیار چرب و پرنمک دوری کنید. در این دوران برنامه غذایی سرشار از فیبر، پروتئین، ویتامین و آنتی اکسیدان به شدت توصیه می‌شود و از ابتلای نوزاد به به برخی بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

بین هفته 21 تا 24 زنان باردار گرفتار یبوست می شوند در این هفته ها با خوردن غذاهای فیبردار این مشکل شما حل می شود مواد غذایی مانند نان سبوس دار،میوه های خشک، آجیل، میوه و سبزیجات تازه  و نوشیدن آب کافی به رفع این مشکل گوارشی کمک می کنند.

به دلیل اینکه در این هفته ها رشد حس بینایی جنین در حال تکمیل است کودک شما نیاز به ویتامین A دارد ویتامین A برای دید در شب، رشد سلول های چشمی، پوست سالم و تولید گلبول های قرمز خون ضروری است.

ویتامین A در مواد غذایی ما به دو شکل رتینول و بتا کاروتن وجود دارد. هر دو شکل این ویتامین برای سلامت مادر و جنین درحال رشد نیاز است، رتینول در زرده تخم مرغ، کره مارگارین و شیر وجود دارد همچنین هویج، سیب زمینی شیرین، پرتقال، سبزیجات سبزبه ویژه کلم بروکلی و اسفناج منابع خوب بتاکاروتن هستند.

کلسترول برای سالم نگه داشتن جفت حیاتی است برخی از کارشناسان بیان می کنند که کمبود کلسترول ممکن است به زایمان زودرس یا تولد نوزاد کم وزن منجر شود .

خانم‌های باردار نسبت به قبل از بارداری خود دو برابر بیشتر آهن نیاز دارند بسیاری از خانم‌ها در طی سه ماهه دوم با کم خونی مواجه می‌شوند زیرا جنین آن‌ها به سرعت در حال رشد است و آهن اضافی را از خون جذب می‌کند و یکی از دلایل خستگی بعد از هفته بیستم بارداری همین کمبود آهن است که منجر به ایجاد کم خونی می شود.


منبع:medical news today
باشگاه خبرنگاران،

20 خرداد 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن