واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: محمودیان با اشاره به وجود رکود عمیق در اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: به دلیل کاهش بازدهی در بخش واقعی اقتصاد کاهش نرخ بهره بانکی طبیعی بوده و به دلیل وجود مازاد نقدینگی نرخ بهره نیز باید کاهش یابد.
به گزارش تراز ،یعقوب محمودیان اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه درباره کاهش مجدد نرخ سود بانکی و تبعات مثبت و منفی آن به خبرنگار تراز گفت: دستوری بودن نرخ سود چه در سپرده ها و چه تسهیلات اقدام اشتباهی بوده و اصولا مکانیزم تعیین این نرخ باید به نظام بازار سپرده شود. وی افزود: در این صورت بانک ها آزادی عمل بیشتری داشته و به حالت رقابتی عمل خواهند کرد که متاسفانه به دلیل دور بودن بانکداری ما از حالت ایده آل و رقابتی، طبیعی ترین کار در شرایط موجود این است که بانک مرکزی با توجه به شرایط بازار این نرخ را تعیین کند.
محمودیان با اشاره به وجود رکود عمیق در اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: به دلیل کاهش بازدهی در بخش واقعی اقتصاد کاهش نرخ بهره بانکی طبیعی بوده و به دلیل وجود مازاد نقدینگی نرخ بهره نیز باید کاهش یابد. وی در ادامه اظهار داشت: اگر بانک مرکزی دست به تعیین نرخ دستوری نزده و این کار را به موسسات غیر مجاز سپرده شود این موسسات به خاطر جذب بیشتر سپرده ها نرخ های سود را به صورت حبابی افزایش داده و در نتیجه باعث افزایش نرخ تسهیلات شده و شاهد یک رکود تورمی در اقتصاد خواهیم بود. این اقتصاددان با اشاره به مثبت بودن کاهش سود بانکی تصریح کرد: البته این اقدام یک مرهم موقتی بوده و باید با اصلاح ساختار بانکی کاری کنیم که نیازی به این تداخلات وجود نداشته باشد.
وی درباره میزان کاهش این نرخ در شرایط فعلی اقتصاد ایران اظهار داشت: به همان میزانی که نرخ تورم امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است به همان میزان معقول است که این نرخ نیز کاهش یابد. این استاد اقتصاد با اشاره به اظهارات برخی درباره اسلامی نبودن بانکداری ایران خاطرنشان کرد: درحال حاضر نرخ سود واقعی که در بانک ها به سپرده های مردم تعلق می گیرد حدود 2 تا 5 درصد است و افزایش این نرخ ها به حدود 20 درصد ناشی از تورم موجود در کشور است. محمودیان با اشاره به ماهیت ربا در بانکداری به خبرنگار تراز گفت: ربا ارتباطی به کم یا زیادن بودن این نرخ ها نداشته و مهم این است که چطور این سودها دریافت یا پرداخت می شود. وی ادامه داد: اگر ما عقود مختلف موجود را صحیح اجرا کنیم در اسلام این آزادی عمل وجود دارد که این نرخ ها بر اساس کشش بازار تعیین شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: دلیل ربا بودن برخی از این عقود این است که شخص از طریق فروش اقساطی تسهیلاتی می گیرد اما برای مثال با این تسهیلات پول پیش خانه خود را پرداخت کرده یا با دریافت تسهیلات مشارکتی برای ساخت مسکن دست به اقدام دیگری می کند یعنی اجرای صوری برخی از عقود علاوه بر ایجاد شبهه ربا عملکرد اقتصاد را نیز به هم می ریزد.
زمانبندی انتشار: 19 خرداد 1395 - 10:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]