تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن نیک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند ، فرا گیرید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827596926




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشنایی با سوره‌های کتاب آسمانی/حدید


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 آشنایی با سوره‌های کتاب آسمانی/حدید
آشنایی با سوره‌های کتاب آسمانی/حدید حدید یعنی آهن و این سوره مدنی است.


به گزارش فرهنگ نیوز، از آنجا که در آیه 25 این سوره سخن از آهن به میان آمده، این سوره حدید نام گرفته است. ترجمه آیه چنین است:
براستی (ما) پیامبران خود را با دلایل آشکار روانه کردیم و با آنها کتاب و میزان را فرو فرستادیم تا مردم به عدالت برخیزند، و آهن را فرو فرستادیم که در آن صلابت و سختی، و سودهایی برای مردم است، تا خدا معلوم کند چه کسی در نهان، او و پیامبران را یاری می کند. آری خداوند، نیرومند شکست ناپذیر است.
کتاب، میزان و آهن که در آیه ذکر شده است نیاز به قدری توضیح دارد که بدان می پردازیم:
1 - مراد کتاب وحی است، آن وحیی که صلاحیت دارد نوشته شود و به صورت کتاب درآید. تعداد این کتابها پنج است که عبارتند از: کتاب حضرت نوح (علیه السلام)، کتاب حضرت ابراهیم (علیه السلام)، تورات، انجیل و قرآن کریم.2 - میزان در آیه مذکور، به ترازو و دین تفسیر شده است. دین عبارت است از چیزی که عقاید و اعمال اشخاص با آن سنجیده می شود تا هر بخش از افکار و کردار انسان که با آن مغایرت دارد، اصلاح شود. این سنجش و اصلاح، مایه استحکام زندگی انسان در بعد فردی و اجتماعی، و سعادت فرد و جامعه است. آری، خداوند پیامبران را با کتاب و میزان یعنی دین و آیین حق فرستاده است، تا مردم را به عدالت و دوری از ظلم به یکدیگر رهنمون سازد. به راستی چه نعمت بزرگی است اگر انسانها قدر کتاب و دین را بدانند و در تمام امور دستورات دین را بکار برند. در این صورت هیچ انسانی دست تعدی و ظلم به سوی دیگران دراز نمی کند و حقوق انسانها مورد ظلم و تجاوز قرار نمی گیرد. اما آنگاه که دین کنار گذاشته شود، هر کاری آزاد است و هر کس، هر آنچه دلش بخواهد و بتواند انجام می دهد. در این صورت قانون جنگل در زندگی انسانها حاکم می شود و اقلیتی در دنیا بر اکثریت مردم جهان حکم می رانند و خود را موجوداتی برتر به حساب می آورند و تمام حقوق دیگران را پایمال می کنند و معیار فقط داشتن زور و قدرت می شود و بس.3 - در پایان، سخن از خلقت آهن است. انسان در جنگها و پیکارها در دفاع از خویش، نیاز به آهن دارد و در ساختن اکثر سلاحهایی که انسان در دفاع از خود از آن بهره می گیرد، از آهن استفاده می شود. بنابراین آهن نیز نعمتی ارزشمند است که در مقابله با تهاجمات و ظلمها و جنگهای تحمیل شده از سوی قدرتهای ظالم بکار گرفته می شود، و به وسیله آن می توان در مقابل تجاوزات ایستادگی کرد. البته آهن دارای منافع بسیار دیگری است که اندکی دقت در وسایل زندگی و اطراف خود به ارزش آن در زندگی پی می بریم.در ضمن، آیه اشاره دارد که خداوند آهن را خلق کرد تا روشن شود که چه کسی با استفاده از آن، خدا و رسولان او را در جهادها و دفاع از مجتمع دینی یاری می کند.این سوره ظاهراً پس از فتح مکه نازل شده است و غرض آن تشویق مؤمنین به انفاق در راه خداست، و در آیات 7 و 10 و 11 و 18 از انفاق و قرض دادن به خدا سخن به میان می آورد.خداوند در این آیات مسلمانان را تشویق می کند که مال خود را در راه مصالح اسلام هزینه کنند. مانند تهیه اسب و سلاح و هزینه جهاد و سایر تدارکات برای دفع کفار و مشرکین و نیز آنچه برای گسترش دین و شریعت مقدس اسلام لازم و ضروری است تا دامنه اسلام در میان انسانها گسترده شود.
در آیه دهم در زمینه این انفاقات به استدلال می پردازد و می فرماید:و شما را چه شده است که در راه خدا انفاق نمی کنید (حال آنکه) میراث آسمانها و زمین به خدا تعلق دارد...
یعنی: سرانجام، همه شما چشم از جهان و نعمت های آن می پوشید و همه را می گذارید و می روید. پس اکنون که در اختیار شماست، چرا بهره خود را نمی گیرید؟چرا آن نعمت ها یا برخی از آنها را در راه خدا صرف نمی کنید، تا خداوند چندین برابر در مقابل آنها به شما عطا فرماید.
آری، آنان که از داراییهای خویش در راه خدا انفاق نمی کند، به خویشتن بخل می ورزند.سوره های قرآن را از نظر تعداد می توان به دو قسمت مساوی تقسیم کرد:
1 - 57 سوره اول قرآن یعنی سوره های یک تا 57 (فاتحه تا حدید.
این سوره ها بالغ بر 27 جزء از سی جزء قرآن است (از اول جزء یک تا آخر جزء 27). به عبارت دیگر این سوره ها نه دهم حجم قرآن را شامل می شود.
2 - 57 سوره دوم قرآن یعنی سوره های 58 تا 114 (مجادله تا ناس.
این سوره ها 3 جزء آخر قرآن را تشکیل می دهد و از نظر حجمی معادل یک دهم قرآن است.
با سوره حدید (سوره 57) قسمت اول پایان می یابد و با سوره مجادله (سوره 58) قسمت دوم آغاز می گردد.

کتاب گلستان سوره‌ها – ص 74
 

منبع: تسنیم


95/3/19 - 07:44 - 2016-6-8 07:44:35





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن