واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
چه نوع عادات غذایی باعث بی خوابی ما می شوند سبک تغذه ای تاثیرگذار در این زمینه چیست اختلالات خواب با چه رفتارهای غذایی به وجود می آیند نمی توانید بخوابید؟ شاید دلیلش کارهایی است که در طول روز کردید. در این مقاله می خواهیم عادات غذایی را که مانع خوابتان می شوند را معرفی کنیم و همچینین توصیه هایی برای خوابی بهتر ارائه دهیم. زود شام می خورید اگر ساعت ۵ شام را بخورید و تا ساعت ۱۱ دیگر دست به غذا نزنید، ممکن است گرسنگی برای خوابتان مشکل به وجود بیاورد. اگر می خواهید با آرامش به سرزمین رویاها سفر کنید بهتر است چند ساعت قبل یک میان وعده میل کرده باشید. از بهترین میان وعده های قبل از خواب می توان کراکر و پنیر را نام برد. به جای پنیر خامه ای از پنیر سفت استفاده کنید، پنیر های سفت تیروزین بیشتری دارند، ترکیبی که به خواب بهتر کمک می کند. میان وعده قبل از خواب بهتر است از ۶۵ درصد کربوهیدرات و ۳۵ درصد پروتئین تشکیل شده و حاوی ۲۵۰ کالری باشد. باید مواظب باشید خیلی هم دیر وقت غذا نخورید چون ممکن است دچار سوزش سر دل یا دیگر مشکلات شوید.
در استراحت بعد از ظهر قهوه خوردید شاید فکر کنید با نوشیدن قهوه بعد از ظهر می توانید برای چند ساعت تمرکز خود را حفظ کنید، اما برای بدن ۶ ساعت طول می کشد تا تنها نیمی از کافئین قهوه را هضم و از بین ببرد. این محرک همچنین می تواند باعث عصبانیت و بی خوابی شود. بر اساس تحقیقات سه فنجان قهوه در روز مقدار مناسبی است. بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که اگر با خوابیدن مشکل دارید مصرف کافئین بعد از ظهر را متوقف کنید.
شامی مفصل خوردید پرخوری مطمئنا می تواند باعث احساس ناراحتی شود، مخصوصا اگر درست قبل از به خواب رفتن شامی حجیم بخورید. بدن در حالت ایستاده یا نشسته غذا را هضم می کند نه در حالت خوابیده. دراز کشیدن می تواند فرآیند گوارش را طولانی کند، و این برای خوابتان مزاحمت ایجاد می کند.
شامتان تند بوده بهتر است چند ساعت قبل از اینکه به خواب بروید شامی تند میل نکنید، چون ادویه جات باعث می شود قبل از خواب دچار سوزش سر دل یا سوء هاضمه شوید. وقتی از حالت ایستاده به حالت دراز کش می روید، دیگر جاذبه دوستتان نخواهد بود، آن ادویه جات می توانند وارد مری شوند و سپس دچار رفلاکس می شوید، که این هم می تواند خوابتان را بهم بریزد. حتی بر اساس برخی تحقیقات خوردن غذای تند قبل از خواب می تواند باعث کابوس دیدن نیز بشود.
برنامه غذایی تان سخت گیرانه است تحقیقات نشان داده کسانی که آرام آرام از برنامه غذایی خود کالری کم می کنند و پس از مدتی طولانی وزنشان را پایین می آورند خواب بهتری نیز دارند. رژیم های غذایی سخت گیرانه برای هیچکس مناسب نیست و به اندازه کافی غذا نخوردن می تواند خواب را برای هر کسی مشکل کند. نباید گرسنه به رخت خواب بروید چون به خواب رفتن بسیار مشکل می شود. گرسنگی به دنبال خود ناراحتی و اضطراب می آورد که مانع خواب هستند. حتی گاهی فردی که به شدت درگیر برنامه غذایی و یا حتی اختلال تغذیه ایست، هنگام خواب دائم به این فکر می کند که امروز چه غذایی خوردم؟ چه غذایی نخوردم؟ همین ها باعث بالا رفتن اضطراب می شود و به خواب رفتن را مشکل می کند.
غذاهایی که به خواب کمک می کنند نمی خورید اگر مشکل خواب کلافه تان کرده میتوانید برای شب اسموتی با محتوای آب آلبالو، موز، کیوی و یخ درست کنید. موز حاوی منیزیم است، که به خواب کمک می کند، آب آلبالو به افزایش ملاتونین کمک می کند، و کیوی سطح سروتونین در بدن را افزایش می دهد. سروتونین هورمونی است که به آرام کردن ذهن و بدن کمک می کند.
قبل از خواب بستنی خورده اید خوردن لبنیات پرچرب قبل از خواب می تواند باعث اختلال در خوابتان شود. برنامه های غذایی با فیبر کم، چربی بالا، و قند زیاد، باعث کاهش کیفیت خواب و روند ترمیمی آن روی بدن می شوند. غذاهای پرچرب همچنین می توانند گوارش را کند کنند، و باعث ریفلاکس معده به مری شوند، که خب مسلم است خواب را دچار مشکل می کند. چربی پس از کربوهیدرات و پروتئین آخرین چیزی است که معده را ترک می کند، بنابراین پرهیز از غذاهای پرچرب قبل از زمان خواب بسیار مهم است. وب سایت دکتر کرمانی:
18 خرداد 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]